Çalışanlar için haftanın ilk günü “Pazartesi” ile amansız sınavı asla bitmez. Hele bir de bir metropolde yaşanıyorsa; yol, trafik, mesai, çalışma, uzun süren toplantılar ve yine sil baştan tekrarlanan trafik saatinde eve geri dönüş çilesi insanı gündelik yaşamından bezdirecek noktaya getirebilir.

Yoğun çalışma hayatının getirdiği etkin sıkıntıları yaşayan metropol kölesi durumundaki insanlar, Pazartesi sendromundan kurtulmanın kendilerince çeşitli yollarını buluyor. Kimi uzun ve sıkıntılı trafikte geçirdiği bunaltan zamanların etkisini azaltmak adına sevdiği müziği dinliyor, kimi de geriye saydığı mesai günleri sonunda hafta sonunda metropol köleliğinden azat olacağı tatil ve dinlence günlerini planlıyor. Tüm hafta boyu planlarını yaptığı o güzel hafta sonu tatilinin hayali ile gündelik yaşam ve çalışma azmini sürekli kılmayı destekleyerek motivasyonunu koruyor. Siz de kendi yaşamınıza göre böylesi bir yol haritası belirleyerek hayatınızı daha kolay ve yaşanabilir hale getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

“ Şu an için benim bu gibi planlar yapabilmek için ne zamanım ne de bir bütçem yok, hatta ruh halim bile buna uygun değil” diyorsanız, yine de bu öneriyi atlamamalısınız. Pazartesi’ni sendrom haline getirecek tüm olumsuz uyaranlar ile duygu ve düşünceleri aslında insan kendi kendine yaratır. Trafik hep vardı, işteki uzun ve yorucu saatler zaten hayatınızın bir parçası. Bu işte çalışmak için öyle ya da böyle bu metropolde yaşamak zorundasınız. Çünkü, başka seçeneğiniz neredeyse yok gibi, e bunu zaten başından beri biliyorsunuz. O zaman neden bu kadar olumsuzlukla kendinizi zehirliyorsunuz? İşte bu yüzden kendi kendinize yarattığınız bu olumsuz düşüncelerden kendinizi uzak tutmayı en kısa zamanda öğrenmelisiniz. Pazartesi sendromunun etkilerini minimuma indirmenin en kolay yolu aslında bu kadar basit bir düşünce yapısından geçiyor. Sadece yapmanız gereken tek şey; yaşamınızda sizi yoran ve yıpratan her ne varsa, bakış açınızı değiştirmek ve yaşanılanlara farklı bir gözle olumlu açıdan bakabilmek.

Haberin Devamı

Gündelik yaşamınızda kendinize dert ettiğiniz ne kadar sıkıntı ve sorun varsa, bu düşünce biçimi yolunu kullanarak da hayatınızda sizi yoran tüm olumsuzluklardan kurtulmak da cabası olacak. Emin olun, hayata daha pozitif bakmak sizi hem iş, hem de özel yaşamınızda daha mutlu, daha başarılı ve daha pozitif ve sevilen bir insan haline getirecektir.

F.Nur ŞEN

İçerik Sihirbazı ve İletişim Danışmanı

www.iceriksihirbazi.com

http://fnursen.blogspot.com.tr/