Editörün Seçtikleri 17 Mart: Kara cuma

17 Mart: Kara cuma

21.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

17 Mart: Kara cuma

17 Mart: Kara cuma


Uzun tatilde toplam 176 vatandaşımız kazalara kurban giderken, 17 Mart Cuma, 30 kişiyle trafik canavarının en çok can aldığı gün oldu


       Tam 9 günlük uzun Kurban Bayramı tatilinin korkunç bilançosu açıklandı.
       Emniyet Genel Müdürlüğü, bayram tatili süresince kan gölüne dönen karayollarında tam 121 ölümlü trafik kazası olduğunu, bu kazalarda 176 kişinin can verdiğini, 275 kişinin de yaralandığını bildirdi.
       Emniyet rakamlarına göre, trafik canvarının en çok can aldığı gün ise, bayramın iki, tatilin yedinci günü 17 Mart Cuma oldu. Bu günde meydana gelen 20 kazada 30 kişi öldü, 32 kişi yaralandı. En az kaza ise arife gününde yaşandı. Bu günde meydana gelen dokuz kazada 10 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

Kamyonlar 33 can aldı

       Emniyet Genel Müdürlüğü raporunda, kazalara karışan kamyonlarla ilgili ayrı bir istatistik de yer aldı. Buna göre, tatil süresince kamyon, çekici ve TIR'ların karıştığı 23 kazada 33 kişi yaşamını yitirdi, 68 kişi yaralandı. Bu kazalarda 9 sürücünün kusurlu olduğu saptandı. Geçen yıl aynı dönemde ise 35 kazada 52 kişi hayatını kaybetmiş, 101 kişi yaralanmıştı.

Canavar durmadı

       Eve dönüş de tatilciye zehir oldu. Kazalarda 17 kişi öldü, 41 kişi yaralandı

       * Çorlu: Efrahim Bayram'ın kullandığı kamyonet, önceki gece şerit ihlali sonucu karşı yönden gelen Selahattin Bayındır yönetimindeki otomobille çarpıştı. Bayındır (46) ile aynı araçtaki Emrihan (1.5) ve Yaren Bayındır (6 aylık), Nazife (45) ve Hayriye Uysal (23) ile Erdem Yeke (51) öldü.
       * Dinar: Namık Çelik yönetimindeki otomobil, buzlanma nedeniyle kayarak karşı yönden gelen Menderes Çelik'in kullandığı kamyonun altına girdi. Çelik (35), eşi Emine (30), kızları Serpil (11) ile aynı araçtaki Nadir Tekcan (36) ve oğlu Caner (6) öldü. İlhan Tekcan (34), Ömer Çelik (8) yaralandı.
       * Bolu: Özay Keskintaş yönetimindeki yolcu otobüsü buzlanma nedeniyle Saip Ceylan yönetimindeki otomobille çarpıştı. Otomobildeki Davut (29) ve Sümeyye Akçiçek olay yerinde öldü. Aynı araçtaki Nigar ve Fatma Akçiçek ile İpek ve Zehra Ceylan yaralandı.
       * Konya: Yolcu otobüsü devrildi, 15 kişi yaralandı.
       * Zonguldak: İsmail Akçaalan yönetimindeki midibüs, dikkatsizlik ve yolun kaygan olması nedeniyle dereye yuvarlandı. Akçaalan (50) ile oğlu Yasin (14) öldü. Aynı bölgede, Ahmet Ali Öztürk'ün kullandığı yumurta yüklü kamyonet de aşırı hız yüzünden dereye uçtu. Öztürk (26) ile Şenol Çakır (45) yaralandı.
       * Bursa: Yeni Yalova yolunda Erhan Çakal yönetimindeki otomobilin çarptığı Fehime Türksever (70) öldü.
       * Nazilli: Cevdet Bulay yönetimindeki yolcu minibüsü, yolun kaygan olması nedeniyle şarampole yuvarlandı, kazada 15 kişi yaralandı.
       * İstanbul: Eyüp, Eski Edirne Asfaltı Uzel Fabrikası önünde dün 04.30 sıralarında meydana gelen kazada, arkadaşlarıyla eğlenceden dönen Cevdet Kılıç'ın kullandığı minibüs buzlanan yolda kontrolden çıkarak takla attı. Sürücü Kılıç (34), Necati Topçu (39) ve Gülsün Demiral (37) yaralandı, minibüsle kaldırımın arasına sıkışan Semra Güner (42) öldü. Güner'in cesedi, itfaiye tarafından hava yastıkları kullanılarak çıkarılabildi. Minibüste inceleme yapan polis ekipleri çok sayıda boş bira şişesi buldu. Sürücü Kılıç ve ortağı Topçu'nun küçükbaş hayvan ticareti yaptıkları, İstanbul'a Erzurum'dan üç hafta önce geldikleri belirtildi.


Yazarlar