Editörün Seçtikleri 2 oda, 1 salon Çin felsefesi...

2 oda, 1 salon Çin felsefesi...

11.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

2 oda, 1 salon Çin felsefesi...

2 oda, 1 salon Çin felsefesi...


Türkiye’nin en çok ev satan kadını mühendis Servet Göle, Feng Shui sisteminin oluşturduğu pozitif enerjiyi keşfetmiş


       F eng Shui, günümüzden 6 bin yıl önce Çin’in ilk imparatoru ve en büyük şamanlardan biri olduğuna inanılan Fu Hsi tarafından oluşturuldu. Fu Hsi bütün doğa olaylarını, mevsimleri, yılı ve bereketli yeri önceden tahmin edebilmek için çalışmış.
       Fen Shui kısaca enerji dolaşımını ve hayatımızı nasıl etkilediğini araştıran bir sistem."
       Çin felsefesini böyle anlatıyor Servet Göle.
       Türkiye’nin en çok ev satan kadını o. İnşaat işleriyle iştigal eden bir aileden geliyor. Mühendis mektebinden mezun ama, işin teknik kısmını değil de, tesadüfen tanıştığı pazarlama yolunu sevip benimsemiş.
       İşletme mastırı yaptığı döneme rastlayan 1986 yılında, Alarko Holding’den “Gel bizim Etiler Alkent projesinde evleri pazarlayan ekipte çalış" teklifine “olur" demiş Servet Göle. Sonra satış pazarlama müdürlüğüne kadar yükselmiş.

       Bakkal usulü kalktı
       “Eskiden bakkal usulü satılırdı bu tür mekanlar. Ancak biz Alkent’te insanlara ilk kez “yaşam" standardı sattık. Benim için bu büyük bir şanstı. Müşterilere burada yaşarsanız birçok sorundan uzak kalacaksınız diyerek yola çıktık" diyor.
       Satılacak ev kalmayınca Göle’nin de görevi sona ermiş. Derken yeni bir teklif: “Kemer Country’deki evleri satacağız"
       Göle “Bu projede yabancı danışmanlar da vardı ve onlardan çok şey öğrendim" diyor.
       İnşaat mühendisi olduğu için, projeyi iyi tanıdığını söyleyen Göle, şöyle devam ediyor: “Bu işi çok sevdim çünkü insanlarla direkt ilişki içinde olabiliyorum. Emlak Bankası’nın Bahçeşehir Evleri projesinde çalışmış. Bugün arkasında, satılmış 2 binden fazla ev var...
       Halen Ata İnşaat’ın “AtaKonaklar Çamlıca" projesiyle meşgul; şirkette Gayrimenkul Yatırımları Pazarlama ve Satış Koordinatörü olarak görev yapıyor.

       Feng Shui
       Servet Göle, bu projeye uzakdoğu ruhunu katmış. Olaya “Feng Shui" felsefesiyle yaklaşıyor:
       “Feng Shui, Çin’de doğan, yerleşim yeri felsefesidir. Her insan yaşadığı yerden enerji alır. Enerjilerin negatif yada pozitif birtakım etkileri oluyor.
       Tabiiki önemli olan pozitif enerjidir.
       Feng Shui, içinde yaşadığımız çevre ve çalışma hayatımızın bizim üzerimizde fiziksel, duygusal ve ruhsal sağlığımız açısından nasıl bir etki yaptığını gösteriyor.
       Doğal ışıktan yararlanma, ev ve iş yerlerimizin bulunduğu mekan, mobilya ve eşyaların yerleştirilmesi, sağlık, uyum, bereket ve mutluluk sağlayan en önemli faktörler arasında’’
       Feng Shui’ye göre beş elementin önemli olduğunu vurgulayan Göle “Bunlar ateş, su, toprak, ahşap ve metal. Evlerin dekorasyonunu da buna göre hazırladık. Örneğin şöminenin üzerinde su temasını içeren bir tablo bulunur. Çünkü su, ateşi dengeler" diyor.



Yazarlar