Stil 22. Ankara Moda Günleri'nde Guinnes rekoru kırılacak

22. Ankara Moda Günleri'nde Guinnes rekoru kırılacak

19.08.2011 - 14:18 | Son Güncellenme:

Kentpark, Ankara Moda Günlerinde 2 kilometrelik podyumda yapılacak defileyle Guinnes Rekorlar Kitabına girmeyi hedefliyor.

22. Ankara Moda Günlerinde Guinnes rekoru kırılacak

Modacı Cemil İpekçi, Kareograf Yasin Soy ile birlikte Kentpark’ta düzenlediği basın toplantısında, Eylül ayında Ankara Moda Günleri’nin başlayacağını hatırlattı. Türkiye’de moda haftalarının daha çok İstanbul’da düzenlendiğini ancak artık Ankara Moda Günleri’nin sesini daha fazla duyurmaya başladığını belirten İpekçi, bu durumun çok mutluluk verici olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Daha önce Tayland’da en uzun podyum rekorunun 1594 metre ile kırıldığını anlatan İpekçi, ondan bir süre sonra da Danimarka Kopenhag’da 1600 metre uzunluğunda bir podyumda defile düzenlendiğini kaydetti.

Ankara Moda Günleri kapsamında düzenleyecekleri defilede 2 bin metrelik podyum oluşturacaklarını belirten İpekçi, "Bizim hazırlayacağımız podyum ile Tayland ve Kopenhag’daki podyumlar arasında öyle küçük bir fark değil 400 metre fark olacak" dedi.

Defileyi 250 mankenle gerçekleştireceklerini belirten İpekçi, şunları söyledi: "Yasin bey ve ben olağan defileler değil, olağanüstü defileler yapmak istiyoruz. 15 Eylül’de benim meslek hayatımın 40. yılı dolacak. Bundan 2 gün sonra Yasin bey ile birlikte bu rekoru kırmak son derece gurur verici bir şey olacak. Guinnes Rekorlar Kitabı’nda en uzun podyum konusunda Türkiye’nin adı yer alacak. Bu gerçekten çok gurur verici.

Haberin Devamı

Ülkeler birbirlerini politika ve politikacılarından dolayı değil, sanat ve sanatçılarından dolayı severler. Giysi tasarımı da bir sanattır ve bu konuda bizim çok değerli sanatçılarımız var. Kentpark da çok önem verdiğimiz bir mekan."

İpekçi, Defilede yer alacak 250 mankeni, oluşturacakları jüri aracılığıyla seçeceklerini ve başvuruların yarından itibaren başlayacağını bildirdi.

Başvuracak adaylardan bir istekte bulunan İpekçi, öngörüen ölçülere uygun adayların başvurmasını istedi. Yüz güzelliğinin çok önemli olmadığının altını çizen İpekçi, bayanlarda boyu 1.75 metrenin, erkeklerde de 1.85-1.90 metrenin altında olanların başvurmamasını istedi.

Kareograf Yasin Soy da Ankara Moda Günleri’nin bu boyuta ulaşmasında Kentpark’ın da emeği olduğunu belirterek, Kentpark’a teşekkür etti. Ankara Moda Günleri’nin ulusal düzeyden çıkıp uluslararası düzeyde duyulmasının önemli olduğunu ifade eden Soy, bu seneki rekor denemesinin Ankara Moda Günleri’ne bu imkanı tanıdığını söyledi.

Kentpark Genel Müdürü Mehmet Akalın da söz konusu rekor denemesinin hem Moda Günleri’ne hem Kentpark’a hem de Ankara’ya çok değer katacak önemli bir çalışma olduğunu belirtti. Projenin hem fikir olarak hem de emek olarak gerçek sahibinin Cemil İpekçi ve Yasın Soy olduğunu ifade eden Akalın, böyle bir projeyi gerçekleştirmek için Kentpark’ı seçmelerinden dolayı İpekçi ve Soy’a teşekkür etti.

Yazarlar