Editörün Seçtikleri Abuzer Kadayıf tam gaz

Abuzer Kadayıf tam gaz

17.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Abuzer Kadayıf tam gaz

Abuzer Kadayıf tam gaz


Birsen Altuntaş


       Sinema ve tiyatro dünyasının ünlü ismi Metin Akpınar'ın geceleri "Abuzer Kadayıf" adlı bir türkücüyü, gündüzleri de "Ersin Balkan" adıyla bir öğretim görevlisini oynadığı "Abuzer Kadayıf" filminin çekimleri sürüyor.
       Filmin önceki gün yapılan çekimlerinde Akpınar'a Güneydoğu'dan gelen amcasının oğlu Abdo rolünde eşlik eden Talat Bulut'un Maksim Gazinosu'nun önünde vurulma sahnesi çekildi.
       Hamile karısı tinerci çocuklar tarafından öldürüldükten sonra bir eğitmen olarak bu çocukların topluma kazandırılması için eğitim merkezi kurmak amacıyla geceleri türcülüğe başlayan Akpınar'ın başı filmde mafya ile belaya giriyor ve Talat Bulut ayağından vuruluyor.
       Film için yedi yıldır uzattığı saçlarını kazıtan ve Güneydoğulu bir adamın görüntüsüne bürünen Talat Bulut, çekimler boyunca başının saçsız kısmını örtmek için kullandığı bir tutam saçı rüzgardan dağılınca zor anlar yaşadı.

Akpınar İbo gibi

       Filmin dünkü çekimlerinde de Müslüm Gürses'in konser verdiği Bostancı Gösteri Merkezi'nde Metin Akpınar'ın konser sahneleri çekildi. Gerçeğe yakın olması için Gürses sahneden ayrıldıktan sonra onun hayranları figüran olarak kullanıldı. Akpınar'ın sözü Kandemir Konduk'a müziği Özkan Turgay'a ait olan şarkıları seslendirdiği çekimlerde olup bitenler her zamanki halk konserlerini aratmadı. İzleyiciler arasında bir kız sahneye fırlayarak, Akpınar'ın boynuna sarılınca korumalar tarafından zor uzaklaştırıldı.


Yazarlar