Editörün Seçtikleri Amanınnn, Tarumar Abi

Amanınnn, Tarumar Abi

05.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Amanınnn, Tarumar Abi

Amanınnn, Tarumar Abi

       DURSUN Ali Sarıoğlu'nun hayatı tiyatroda geçti. Ama 62 yaşındaki Sarıoğlu şöhretle; 30 yıl çalıştığı tiyatrodan emekli olduktan sonra tanıştı. "Ana" dizisindeki "Kel Behzat"la yakaladığı şöhreti, "Yasemince"deki "Haset Bey", "Komiser" ve "Hamsiye'nin Abisi" rolleriyle pekiştirdi. "Çiçek Taksi"deki "Müteahhit Temel"le, "Tatlı Kaçıklar"daki "Tarumar Abi" tiplemesi ise ününe ün kattı. Bu yıl ödediği 2.9 milyar lire vergiyle, sanat dünyasının pek çok ünlüsünü geride bırakan "Tarumar", çok kazanıp, az vergi ödeyenlere ise fena çattı: "Meyhaneye gitmem. Tatil nedir bilmem. Hiç bir lüksüm yok. Ama lüks içinde yaşayan sanatçıların vergi listesinde adı yok. Ulan lahana turşusu; ne bu! Sen, Adnan Kaşıkçı gibi yaşamak istiyorsun. Nerede kaldı vatan sevgisi?"

       Tiyatroda ve dizilerde yan rollerden birini oynayıp sivrilmenin çok zor olduğunu belirten "Tarumar Abi" şöyle konuştu:
       "Eğer star siz değilseniz, biraz haddinizi bilmeniz gerekir! Fazla ileri gitmeyeceksiniz. Başarılı olduğunuzda her zaman işe yaramazsınız. Bundan rahatsız olundu. `Yasemince'de olmayışımın nedeni bu. O, direkt bir şey demedi. Ama ben istenmediğimi hissettim."

       Düdüklü tencere sapı, Yürü deve hörgücü, Konuşma küspe, Kımıldama sehpa, İncir yaprağı, İhraç fazlaşı tişört, Gazoz kapağı, Ne diyon lan Şemdin Sakık, N'apıyonuz Modern Folk Üçlüsü, Soğan cücüğü, Kapı gıcırtısı, Deve kuşu kabare, Aynalı meyhane...


Yazarlar