Editörün Seçtikleri Anadolu Lezzetleriyle İftar, Kiva Bomonti’de

Anadolu Lezzetleriyle İftar, Kiva Bomonti’de

02.06.2016 - 12:14 | Son Güncellenme:

Her mevsimin şifasını ve zenginliğini menüsüne yansıtan, lezzetlerini özüne sadık kalarak ve yöresel farklılıkları gözeterek hazırlayan Kiva, Ramazan’a özel hazırladığı menüleri ile bomontiada’da misafirlerini keyifli iftar sofralarında da ağırlamaya devam ediyor.

Anadolu Lezzetleriyle İftar, Kiva Bomonti’de

Uzun yıllardır Kiva’nın mutfağını yöneten Şef Deniz Şahin’in Anadolu lezzetlerinden oluşturduğu Ramazan’a özel menüde geleneksel iftariyeliklerden hurma, bez sucuk, toz zahter gibi başlangıçlar ve Urfa’dan lebeniye çorbası, Gaziantep’ten patlıcan silkme, Iğdır’dan kuru erikli ve kuzu etli huruştu gibi özgün lezzetler yer alıyor.

Haberin Devamı

Binlerce yıllık Anadolu yeme-içme kültürünün durağı Kiva Bomonti’nin sunduğu iftar yemeklerinde geleneksel şerbetler de yer buluyor.

İftarın geleneksel tatlısı güllaçla son bulan menüde ayrıca zeytinyağlı fasulye, yalancı sarma, fasulyeli bulgur çorbası, üzümlü kayısı hoşafı, sebzeli tavuk ve pirinç pilavı da sunuluyor.

Kiva Bomonti, 3 farklı bölümden oluşan odalarında geniş iftar sofralarına ev sahipliği yaparken, giriş katındaki kış bahçesinde de keyifli bir atmosfer sunuyor.

Yazarlar