Stil Andreia Chaves - Concept Shoes

Andreia Chaves - Concept Shoes

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Konsept Ayakkabı Yansımaları... Brezilya doğumlu tasarımcı Andreia Chaves İtalya'da yaşadığı dönemde Design of Footwear and Accessories'da aldığı eğitimin hakkını verecek çalışmalara imza atıyor.

Andreia Chaves - Concept Shoes

Konsept Ayakkabı Yansımaları...

Günümüz şartlarında bir ayakkabı sadece giyilmekten ya da dış etkenlere karşı ayaklarımızı korumaktan çok daha fazla şeyi ifade ediyor oldu. 

Tasarımcılar sanat eserlerinden, mimari yapılardan ve teknolojiden ilham alarak sıradışı fikirlerini ayakkabılara yansıtıyor. 

Brezilya doğumlu tasarımcı Andreia Chaves İtalya'da yaşadığı dönemde Design of Footwear and Accessories'da aldığı eğitimin hakkını verecek çalışmalara imza atıyor. Grafik tasarımcısı olarak bir süre tasarımcılık hayatına devam eden Andreia, ayakkabı tasarımına mimari formlardaki binalardan ilham alarak başlıyor.
Kısa zamanda tasarımlarıyla adından söz ettiren Chaves karmaşık yapısından çok etkilendiği Sao Paulo şehrine özgü bir çalışmaya imza atarak kariyerinde önemli bir noktaya geliyor.

Kullanılabilirliği tartışmaya açık olan, deri parçaları, kağıt, metal, PVC ve cam maddeler kullanılarak yapılan ayakkabılar şimdilik sadece "konsept" ancak, farklı tasarımları kullanmakta gecikmeyen ünlü kadınların ayaklarında bu ayakkabıları görürsek elbette şaşırmayacağız.

Yazarlar