Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Oğlak yeniayı, yeni sorumluluklarımız olduğunu bize hatırlatır. Zaman değişti, sende değişen zamanın sana dayattığı gerçeklikteki yerini bulacaksın. Senin en büyük sorumluluğun kendini anlamaktır. Kendini anla ve yaşat.

Oğlak yeniayı, dış dünyayla ılımlı, dengeli, uyumlu yaşama arzumuzu arttırabilir. İstediğimiz, sevdiğimiz, seçtiğimiz, yaptığımız pek çok şey artık değişmelidir.  Her alanda yararlı, başarılı olmak isteriz. Ayrıca diğer insanların bizim yaptıklarımızı onaylaması önemlidir. Ancak artık hayatın başka bir yüzünü görecek ve başka sınavlara tabi olacağız. Ezberlerin bozulmasını yeni başlangıçlar yapılmasını kolaylaştıracak bazı maddeleri sizin için aşağıda sıraladım.

Haberin Devamı

Nesillerden nesillere aktarılan görev ve sorumlulukları güncellemek…

Hayatımızı zorlaştıran görev ve sorumlulukları yenileriyle değiştirmek…

Hiçbir amaca hizmet etmeyen alışkanlıklardan, bağlılıklardan vazgeçmek…

Alışkanlıklarımızın gerçek görevlerimizi aksatmasına izin vermemek…

Yeteneklerimizin farkına varmak…

Gruplar içindeki varlığımızı kendimize ihanet etmeden sürdürmek. Gerekirse ortak hedeflerimiz doğrultusunda yeni gruplarda, coğrafyalarda yer almaya cesaret etmek…

Rekabetin geliştirici yönünü kullanmak…

Olmazsa olmaz dediğin pek çok şeyin nedeni alışkanlıklar veya gelenekler. Bir dönemin vaz geçilmezi davranış ve yaşam biçimlerinin, bilgi ve öğretilerin hizmet süresi doldu. Kendi dönemlerinde bireyin ve toplumun evrimsel ihtiyaçlarını besledikleri doğrudur. Artık sen geliştin, toplum değişti ve yeni gereklilikler hasıl oldu. Sana iyi geleni yapmaya devam etmene itirazım yok. Aslında pratik ve gerekli olmadığını biliyorum ama bana iyi hissettirdiği için yapıyorum diyerek yaptıklarında sorun yok. Başka bir alanı beslemek ya da sende eksik olanı tamamlamak hakkın ama ölçülü olmak zorundasın. Ciddi bir ulaşım teknolojisine sahibiz. Yürümek istediğinde yürüyebilirsin ama her yere yürürsen yapman gereken hiçbir şeyi yapacak vaktin kalmaz. Yürüyüş şüphesiz yaralıdır ama alternatif ulaşımı yok sayamazsın. Patronuna yürüyerek geldim o nedenle geç kaldım diyemezsin.

Haberin Devamı

Gelişen dünyada yeni dengeler, ölçüler, gereklilikler var. Pratik hayattaki fiziksel değişimlere daha rahat uyumlanıyoruz. Esas ve acil konu iç dünyamızda olanlar. Çünkü nedenini nasılını anlamadan, iöselleştirmeden uyumlanamazsın. Mesela dualar dilekler konusunda bazı önerilere, düzeltmelere denk gelmişsindir. Dua sonunda şunu söyle, evrene mesajını açık şekilde ilet, bu biçimde seslenirsen daha çabuk yanıt alırsın vb. Şimdi ne oldu da bu konular gündeme geldi? Niyetin belli, talebin belli neden eskisinden farklı davranman gerekiyor? Çünkü insanlık artık başka bir bilinç düzeyinde ve sorumlulukları arttı. Bir geçiş döneminde olduğumuz için hala hayatının sorumluluğunu alamayanlara yardım elleri uzatılıyor. Bir örnekle açıklamak gerekirse; İki yaşında yemeğini annen verdiğinde yersin, üç yaşında acıktım dersin, ilerde annen hazırlarken yardım edersin, en son kendi yemeğini kendin yaparsın. İnsanlık artık kendi yemeğini kendi yapması gereken yaşa geldi. Açsan tüm sorumluluğu alıp kendi yemeğini yapmalısın. İyi veya kötü olması kadere değil senin çaban ve yeteneğine bağlıdır. Ne istiyorsan şöyle iste, böyle dile getir yemek tarifi vermeye benzer. Güzel ve denenmiş tarifleri uygulayıp iyi bir aşçı olman beklenmektedir. İyi aşçı, yaratıcı yönlerini kullanarak kendi tariflerini oluşturandır. Yıllardır en üst potansiyeline ulaşman konusunu hatırlatıyorum. Çünkü öyle bir zaman geliyor hatta geldi ki sana senden başka yardım edecek kimse yok. Kendi mutfağını kurmalı kendi menüne uygun yemekler yapmalısın. Önce hangi yemekleri yapmakta başarılı olduğunu, yapmayı sevdiğini, bu yemekleri başkasına sunduğunda aldığın geri dönüşlere odaklanmalısın. Yani kendini anla, yeteneklerini özgür bırak ve mutfağa girmekten korkma. İlken dürüstlük ve içtenlik olsun.

Haberin Devamı

Yüklerinden kurtul ve ilgi duyduğun alanlarda kendini geliştir. Başarısızlıktan korkma, olmadıysa yeniden dene, beğenmezlerse öfkelenme, eksiklerini anlamaya-tamamlamaya çalış. Kendi mutfak kurallarını koy ve bu kurallara önce kendin uy. Eskisinden daha düzenli, disiplinli olmak zorunda kalacağını unutma. En zor tarifle başlama kademe kademe geliştir kendini. Krizlere hazırlıklı ol ama krizlerde kaybolma. Eskisinden daha fazla çalışacaksın daha fazla enerjiye ihtiyacın var sağlığına, beslenmene dikkat et. Alışkanlıklar, korkular nedeniyle tekrar edip durduğun bir çık işlevsiz görev ve sorumluluktan kurtulmalısın. Hafiflediğin için eskisinden daha yüksek bir enerjiyle hayata koyulacaksın, merak etme. Usta aşçılardan ilham al ama sana ait olmayan tariflerle rekabete soyunma. Sadece kendinle rekabet et. Dış dünyayla bağını kesip kendini mutfağa kapatma izle, dinle çevrende neler oluyor.

Artık herkes kendi istekleri, ihtiyaçları, doğruları, inançları, idealleri için yaşamalı bu uğurda harcadığı emeğe saygı duyulmalı. Kendi gibi yaşayan, çalışan, üreten, yaratan, yardım eden, paylaşan, üzülen, ağlayan, gülen, eğlenen vb. birini kim ne hakla eleştirebilir. Yazılı olan olmayan insani sınırlar dahlinde kendi olan herkes bu dönemin kazananıdır.  

Oğlak yeniayının hepimize iyi geleceğine, hepimizi kendimize getireceğine inanıyorum.

Koç

Hep sorumluluk aldın, hep en önde koştun. Artık kendini mutlu etme dönemi. Hayattan elini eteğini çek demiyorum ama bu kadar fiziksel koşturmana, kendini paralamana gerek yok. Toplumsal algıyı yönetmek onları memnun etmek için çok koşturdun. Artık seni sevene, sana değer verene aç kapını da kalbini de. Meslek hayatına en kötü kendi keyfine harca enerjini. Gün içinde kendine ne kadar zaman ayırıyorsun? Kendi işlerine, sağlığına, zevklerine göre planla hayatını. Keyif aldığın işler giderek büyüsün.

Boğa

Evden ayrılman, yeni bir düzen kurman, uzaklara gitmen mümkün. Hayatında köklü değişiklikler yapmak zorundasın. Yurtdışı bağlantılı işler, eğitimler, ilişkiler gündeme gelebilir. Hayata bakışın, inançların, isteklerin değişmeye başlamıştı. İçindeki değişim görünür olsun istiyorsun. Kendi hayatının, duygularının sorumluluğunu almak için daha fazla bekleme. Bir kalıba sığmak, bekleneni yapmak zorunda değilsin. Sen farklı taleplerini dile getirdikçe hayatta sana farklı suretlerini gösterecektir. Sandığından daha kolay ilerleyeceğin bir değişim sürecindesin.

İkizler

Senin olan ve olmayan…Yeniayda sürüp gidene değil, olsun, sürsün istediklerine mesai harca. Mevcut maddi-manevi değerlerine sahip çıkmana itirazım yok. İşini, ilişkini, eğitimini vb. alışkanlıkların nedeniyle mi sürdürüyorsun? Yoksa gerçekten istiyor musun, hayatında kalmalarını? Bu soruya biraz kafa yor, muhasebeni yap. Muhasebe demişken, maddi-manevi hak edişler kasada toplanmaya başlayacaktır. Seni yorup üzen alışkanlıklarına veda et. Gerçekten tutkuyla istediğin ne vardı, düşün bakalım. Ortak ideallere sahip olduğun kişilerle paylaş geleceğini.

Yengeç

Yeniayda ikili ilişkilerdeki sorumluluklar sorgulanır. Anlaşmalarda sözleşmelerde hak-hukuk gözetmen önemli. Kurallar, yasalar senden yana olsa da adil olmayanı asla yapma. Karşındaki kişilerin de duyguları, istekleri, beklentileri olduğunu unutma. Senin terazin vicdanın olsun. Sen adil oldukça ilahi adalette senden yana olacak, kapalı kapıları açacaktır. Kırılmak istemiyorsan kırma, üzülmek istemiyorsan üzme, yorulmak istemiyorsan yorma, zarar görmek istemiyorsan zarar verme vb. sürüp giden bir listeden sorumlusun.

Aslan

Bu defa gerçekten önce sen…Sağlık ve beslenmene özen göstermen, işte ve evde hayatını kolaylaştıracak değişiklikler yapman gerekecektir. Seni yoran, boğan tüm rutin işleri eğlenceli veya kolay hale getirmeye çalış. Güncel ve işlevsel sorumlulukların artmadan faydasız yüklerden, yorgunluklardan kurtul. Yeniay ödevin kendinle ilgilenmek. Senin rahatın, sağlığın, mutluluğun için olması ve olmaması gerekenler…Kimseyi mutlu etmeye çalışmadan bir gelecek planı yap. Hedef ve hayallerini buna göre güncelle.

Başak

Aşk kapını çalabilir. Önce aşk ve ilişkiler üzerine yanlış kodları değiştirmelisin. Meli-malılar dan kurtul. En iyi olduğun alanda bir sıçrama yapmanı bekleyebilirim. Çok iyi resim yapıyorsan resme, şarkı söylüyorsan müziğe, yemek yapıyorsan mutfağa, okumayı seviyorsan kitaplara yönel. Mutlu oldukça parlarsın ve ışığın uzaklardan bile görülür. Para parayı çeker derler. Tutku duyduğun şeyleri yapmakta tutku duyacağın durumları çekecektir. Aşksa aşk, işse iş, sahneyse sahne, tutku senin…

Terazi

Ailen ve yuvan her şeyindir, peki senin arzuların? Geçmişi unut, mutlu huzurlu bir ilişkinin sorumluluğunu almaya hazırlan. Evde, ailede yeni düzenlemeler gündeme gelebilir, gelmeli. Tadilat, taşınma, ev al-sat veya aile içi sorumlulukların yeniden tanzim edilmesi. Ertelediğin görev ve sorumlulukların nedenini düşün bakalım. Sana ait olmayan sorumluluklar altında ezilmek olabilir mi? Yeniay mutlu bir aile temasını önceliyor en çok senin mutlu olmanı.

Akrep

Yakın çevre veya kardeşlere kendini, içinde bulunduğun durumu daha gerçekçi ifade etmeye çalış. Eğitim konusunda varsa eksiklerini tamamla. Ticarette geleneksel yöntemlerin dışına çıkman gerekebilir. Yeniay iş ve ticarette, anlaşmalarda ve tekliflerde, eğitim veya seyahatte doğru iletişim başarı getirir diyor. İç sesine güven, fevri davranma, her şeyi iyice anlayıp dinlemeden karara varma.

Yay

Maddi hayatta başlangıçlar yapman gerekiyor diyebiliriz. Yeni bir iş, yatırım, tasarruf planı yapman gerekecektir. Parayla ilişkini daha ciddi bir kulvara taşıman gerekecektir. Yani gelir-gider hesabı yap, eksik varsa daha fazla kazanmak için yapabileceklerini listele. Bu yeniaydan maddi anlamda kendine yeten biri olarak çıkmalısın.

Oğlak

Yorgunluktan bittin biliyorum. Şimdi yoran, üzen, tüketen değil, başarılı, mutlu hissettiren işlerle uğraşma zamanı. Görev ve sorumluluk tanımını haddinden fazla esnetip, farklı sularda yüzdün, yeter. Senin hayatın, sağlığın, doğruların, zevklerin ne olacak? Yeni sorumluluğun sensin. Kendini dinle, ihtiyaçlarını karşıla ve en tatmin olduğun işlere zaman harca. Yeniay senden hayatının sorumluluğunu almanı yani gerçekten yaşamaya başlamanı bekliyor.

Kova

Rüyalar, vizyonlar arttıkça artar. Neden mi? Dünyadan daraldıkça kaçıp, kurtulabileceğin, dilediğin gibi özgür yaşayabileceğin bir yer bulmaya çalışıyorsun. Baskı arttıkça içinden çıkamadığın durumlarda artıyor. Belki de baskıyı yaratan sensin.  İnsani ve iyi yaşam tanımlarını, özgürlük ve esaret kavramlarını gözden geçir. Gerçekten mecbur olmadığın ne çok şeyi üstlenip kendini yorduğunu göreceksin. Yapmak zorunda olduğunu düşünmek baskı yaratıyor kendi işlerine enerjin kalmıyor. İnsanlara yardım etmek istemeni anlıyorum ama kendini yok saymaktan vaz geç. Seni kendi işlerine memur eden herkesten uzaklaş.

Balık

Dernekler, gruplar içindeki sorumlulukların artar. Sosyal çevrene, arkadaşlarına zaman ayır, biraz eğlen. Geleceğini etkileyecek hatta belirleyecek kararlar alman gerekecektir. Yeni bir iş, aile, yaşam biçimi vb. için harekete geçmelisin. Ya hayatı oluruna bırakıp savruluyorsun ya da önüne gelen her işi düşünmeden yapıp yola devam ediyorsun. Ben kimim, ne yaşıyorum, yaşadıklarımdan memnun muyum? demeden olmaz. Bu sorulara cevabını ver ve gereğini yaparak yani kendin gibi yola devam et.

Gökyüzünü dinleyin.