Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

20 Nisan’da gerçekleşecek olan Güneş tutulmasının çağrısını, sadece aydınlık bir ruha, kalbe, akla sahip olanlar duyabilecek. Rekabetin ve mücadelenin de, ahlakı olduğunu bilenleri, bu çağrı ışığa taşıyacak.

Tutulmanın mesajı nedir?

Tutulmada kabuğunu kırabilir, geçmiş kusurlarından kurtulabilir, yeniden doğmayı başarabilirsin. Bunun için kurbanlar adaman yetmez, egonu kurban etmelisin. Hayatta kalmak, başarmak, yenmek istediğini biliyorum. Hayat amacın birinci olmak, en iyi olmak, en zengin olmak, en güzel olmak, en mutlu olmak vb. olmamalı… 

Haberin Devamı

Hayatta kalmak için başkalarının önüne geçmeye çalışman, geçebilmek içinde elini kirletmen hayatın sana kurduğu bir tuzaktır, lütfen farket! Bu tuzağa düşme! Kendini gerçekleştirebilirsen, gerçek bir başarı ve barış öyküsü yazacaksın. 

Karşındakini tehdit olarak algılamaktan vaz geçtiğin gün birinci olacaksın. İnsan mücadele yetisini, insanlık için değil, insana karşı kullanmaya başladıktan sonra savaşlar, kayıplar ve acılar yaşandı. Bu anıların hafızalardan silinmesi, senden sonraki kuşaklara aktarılmaması için sorumluluk almalısın. Tutulma diyor ki; sen kabuğunu kırmak için elinden geleni yap. Sahip olduğun bilgiyi, gücü, yeteneği iyiye kullan! 

29 derecede gerçekleşen Güneş tutulması bizi neden zorlar?

Doğum haritalarındaki 29 derecedeki yerleşimler yada bu derecede gerçekleşen gök olayların zorlayıcı olması beklenir. 29 derece hem sonları hem başlangıçları temsil eder. Bir yerde ölüp, başka bir yerde doğabiliriz. Koç’u tamamlayan kişi Boğa’ya adım atacaktır. Tutulma, Koç bilgeliğine ulaşan kişiyi, Boğaya doğması için destekleyecektir. Yani kişi Koç burcu bilgeliğine ulaştıysa zorlayıcı bir şey yaşamaz, Boğa burcunun beklentisi olan, huzur ve konfora doğru yol almaya başlar. Şüphesiz herkesin huzur ve konfor ihtiyacı birbirinden farklıdır. Tutulma doğum haritanda hangi evi etkiliyorsa o ev konularında bilgeliğin sınanacak ve konfor arayışı başlayacaktır.

Koç burcu bilgeliği nedir?

Koç burcu dendiğinde var olmak, canlılık, hayatta kalmak, liderlik etmek, mücadele etmek, yeniye başlama hevesi vb. akla gelir.

Haberin Devamı

Krizlere neden olmadan, barışçıl bir duruş sergileyerek yaşamayı öğrenmelisin. Başarmak, kazanmak adına değerlerinden taviz verme. Üyesi veya lideri olduğun gruplarda cesur, dürüst ve samimi ol. En yalın anlatımla bunları yapan bilgeleşmiştir, hayatında huzur ve düzen tesis etmek için harekete geçebilir.

Eğer bu konularda eksiklikler hissediyorsan, kendinle yüzleş! Tutulma enerjisi içindeyken arınmak, gelişmek, değişmek için harekete geç. Yeteri kadar cesur ve dürüst davranırsan hala vakit var. İçine çekildiğin mücadele ve çatışmada, ölçüyü kaçırma. Çözüme muhtaç konulara barışçıl yaklaş. Seni kısıtlayan durumlara, kişilere boyun eğme. Tüm bunları başarmak için gereken iradi güce sahipsin. Yeter ki hedefine odaklan. Hedefinin üzüm yemek olduğunu unutup, bağcıyla vakit kaybetme. Senin işin, kendi yolunu bulmak, kendi yolunda yürümek, yeni yollar inşa etmek. İnançlarına, ideallerine, planlarına uygun olmayan yollarda yürüme. Kısaca enerjini gelecek planlarını hayata geçirmek için kullan. Kendi yolunda yürürken kimsenin yolunu kesmediğinden emin ol.

Haberin Devamı

Neden 'Şimdi' Koç’ta bilgeleşmen gerekir?

İçinden geçtiğimiz dönemi anladığımızda gök sembollerin mesajlarını da daha iyi anlarız. Çağın ana konusu etik-ahlaktır. Dolayısıyla Koç burcundaki Güneş tutulmasının ana konusu da mücadelenin ahlakına uygun davranmak olacaktır. Hayatta kalmak için verilen savaşta her yol mübah değildir. Mübah yollar keşfetmelisin. Kimseyi yok sayamazsın, herkesin ‘’maddi-manevi’’hayatta kalma hakkına saygı duymayı öğreneceksin.

Bu dönemde hepimiz maddi-manevi çeşitli konularda var olmaya, hayatta kalmaya, özgürlüğümüzü korumaya çalışıyoruz. İnsan hayatta kalmak, kendine ait alanı korumak için yapması gerekenleri içgüdüsel olarak bilir. Tutulma, hayatta kalma biçimimizi, zorluklarla mücadele yöntemimizi  sorgulamamıza neden olacaktır. Kendi karanlığından kurtulup içindeki ışığı dışarı çıkarman kolay olmayabilir ancak bunu başarmalısın.

Neler yaşayacağım?

Hayatında söz sahibi olan kişilerle bir fikir ayrılığı yaşayabilirsin. İradeli davranıp sana ait olan yolda ilerleme cesareti göstermelisin. 

Hayatının her anını, hayatındaki kişileri kontrol edemezsin, etmemelisin. Beklentilerin konusunda kendine ve dış dünyaya dürüst olmak zorundasın. Samimi ve dürüst olmadığın, olamadığın alanlarda sınanırsın. Kontrol edemediğin bir güç, gerçek niyetini, düşünceni ortaya koymana neden olur.

Karşı konulamaz bir ilerleme arzusu içindesin. Hem kendin hem Dünya için her şey değişsin isteyebilirsin. Geçici bir hevesin peşinden koşma! 

Tutulma bolluk, bereket, büyüme, ilerleme beklentilerine karşılık verebilir. Hedeflerine nasıl ulaşabileceğine dair sorular sormalısın. Sen ilerlemek, gelişmek adına bir arayış içine girersen, kainat bu cevabı bulman için elinden geleni yapacaktır. Yüce Alem, aradığın cevabın sana ulaşması için yepyeni yollar inşa eder. Şunun olması için ne yapabilirim, buna ulaşmam nasıl mümkün olabilir vb. pek çok şey sorabilirsin. Sorularının kişisel, dünyasal konularla ilgili olmasının bir sakıncası yoktur. Çünkü dünya deneyiminden geçmek, dünyada öğrenmek üzere buradayız. Para, aşk, eğitim, sağlık aklına gelen her konuyu sorgulayabilirsin. Zaman, mana-madde ayrımının kör nokta olduğunu anlama zamanıdır. Yeme içme gibi isteklerinin dahi evriminde büyük bir anlam ve yeri olduğunu unutma. 

İnsan, istek ve ihtiyaçlarını hayatına çekebilme potansiyeliyle yaratılır. Bu sayede yaşar ve gelişir. Doğum haritanı analiz ettirerek hayatın hangi alanında gelişime açık, hangi alanında değişime kapalı olduğunu öğren. Sahip olduğun yetenek ve yeterlilikleri hayata geçirmene engel olan nedenleri ve çözüm yollarını araştır. Mesela haritandaki Mars’ı doğru anladığında; enerjini nerede ve ne şekilde israf ettiğini fark edeceksin. Bu enerjiyi aktarman gereken alanı keşfettiğinde yeni bir hayata doğma şansı yakalayabilirsin. 2023 yılında başladığım Kendini keşfet eğitimlerinin temel motivasyonu yeniden doğmana yardımcı olmaktır. Önündeki engelleri aşarak hayallerine ulaşman sandığın kadar zor değil. Yeniden doğmak, yeni bir hayata başlamak için kendini tanımalısın.

Burçlarınız üzerinden değerlendirdiğimizde konu daha anlaşılır olacaktır. Şahane bir Güneş tutulması deneyimi diliyorum.

Koç

Maddi-manevi görkemli günlerini özlüyorsun. Hayatın her alanında değişime aç ve açıksın.

Geçmişi unut ve yeni yolun için iyi bir planlama yap. Dış görünüşünden yaşadığın yere, mesleğinden ailene kadar pek çok alanda yeni durumlar söz konusu olabilir.  İradeli davrandığın sürece başaramayacağın şey yok. Rekabet duygunu ehlileştir. Başarının anahtarı bu defa rekabet yeteneğin değil, uyumlu olmandır.  

Boğa

Korkuları geride bırakmak, yaşam biçimini değiştirmek isteyeceğin bir dönem.

Sıkışıp kaldığın yerden çıkmamak için verdiğin mücadeleye rağmen hayatın değişiyor. Kurban gibi hissetmene neden olan kişi ve ortamlardan uzaklaşmalısın. Hiçbir şey ve hiç kimse göründüğü gibi değil. Seni mutlu eden şeyleri hatırla. Hayattan zevk aldığın şekilde yaşamalısın. Özgürce kendin gibi olduğun biçimde yaşamalısın.

İkizler

Sosyal açıdan rahatlamaya, kendini iyi hissettiğin ortamlarda bulunmaya ihtiyacın var.

Kendini iyi hissetmeni sağlayacak ortamlarda  bulunmak için bütçe ve zaman ayırman asla boşa değil. Aksine verimliliğin ve üretkenliğin artacağı için kazançlı çıkacaksın. Geleceğe dair planlarını hızla hayata geçirmek istiyorsan kendine zaman ayırıp, şarj olmalısın. Daha önce aklına dahi gelmeyen bir yöntemle başarılı olacaksın.

Yengeç

Kariyer hayatında yepyeni başlangıçlar yapabileceğin önemli bir dönemdesin. Kendine bir iyilik yap ve gerçekten ne istediğine karar ver.

Kariyer hayatındaki tıkanıklıklar giderilsin istiyorsan; iyi bir planlama yap, yapılanma için kolları sıva. Tutulma, aksayan yönleri ve nasıl gidereceğini görmeni sağlayabilir. Büyük değişimlerden hoşlanmadığın için gergin ve dirençlisin. Direncin kırıldığında akış başlayacak ve işler kendiliğinden yoluna girecektir. İlişkilerde refleksif ve çatışmacı davranmamaya dikkat et. 

Aslan

Nasıl yaşamak, neler yapmak, nerelere gitmek istediğine karar verdin mi? Bildiklerini unut ve değişmeye çalış.

Emin olmadığın için atmadığın adımlar, hayata geçirmediğin planlar için harekete geçmelisin. Yurtdışı bağlantılı iş-ticaret, eğitim seyahat konuları gündeme gelebilir. Hak-hukuk beklediğin konular lehine sonuçlanabilir. İnançların, doğruların, değerlerinle ilgili büyük sarsıntılar yaşadın. Bu sarsıntı sayesinde özgürleştin. Hayatın tadını çıkarmaya başlamalısın. 

Başak

Miras, nafaka, kredi, tazminat verme-alma konuları gündeme gelecektir. Ne kadar adil olduğunu da sana ne kadar adil davranıldığını da sorgulayabilirsin. 

Hakkın olan maddi-manevi olanaklar beklemediğin bir anda ve biçimde eline geçebilir. Aynı şekilde hakkını teslim etmen gereken kişilerle hesapları kapatırsın. Mühim olan alman-vermen değil, adaleti sağlaman. Kazanma hırsına kapılmadan yola çıkarsan muhteşem bir hayatın temellerini atabileceğin bir destek göreceksin.

Terazi

Evliliğinde her tür iş birliği yaptığın ilişkinde dengeler değişiyor. Bekarsan evlenmek, evliysen ayrılmak ile ilgili tesir alabilirsin. Düşünmeden harekete geçme.

Evlilikte, ortaklıkta kendini hatalı bulduğun konuları gözden geçir. Mümkünse telafi et. Karşı taraftan beklentilerinde adil olduğundan emin ol. Dengeyi korumak için elinden geleni yaparsan kazançlı çıkacak olan sensin. Maddi, manevi kazanımlar elde edebilirsin. Tutulma daha huzurlu ve mutlu bir hayat sürmeni mümkün hale getirmek istiyor.

Akrep

İş ve çalışma hayatınla ilgili sorunlar sona eriyor. Ekip biçmediklerin, biçemediklerin seni bekliyor. Günlük hayatında ufak tefek değişiklikler yapmak enerjini tazeleyecektir. Yeni iş teklifleri alman, farklı iş kollarına yönelmen mümkün olabilir. İş hayatındaki verimin ve kazancın artsın istiyorsan günlük rutinini değiştir. Çok çalışarak, sabrederek değil kolaylıkla kazanabileceğin günlerdesin. Yeni yol ve yöntemler geliştirmeye açık hale gelmen güzel sonuçlar verebilir. 

Yay

Aşk hayatındaki durağanlık sona eriyor. Tutulma en güzel hediyelerinden birini sana verebilir. Ufak bir tatil iyi gelebilir. Hayatın heyecan uyandıran yönleriyle ilgilenmelisin. Seyahat etmek, hobilere zaman ayırmak, çocuklarla vakit geçirmek, aşka inancını yenilemek iyi gelebilir. Görünmekten, sahnede olmaktan kaçınma. Yaratıcı yönlerini aktif olarak kullanabileceğin teklifler alabilirsin. Riskli yatırımlar yapmadan köklü değişikliklere kalkışmadan önce iyice düşünmelisin.

Oğlak

Yaşadığın yeri, evi değiştirme fırsatı yakalayabilirsin. Kendi özel ve özgür alanını yaratmak durumundasın. İçinde yaşadığın, kendine sakladığın sorunlarla yüzleşmek zorunda kalabilirsin. Yok saymanın sorunları yok etmediğini öğrenmek için zorlu yollardan geçtin. Bildiğin yöntemlerin işe yaramaması seni iyice yordu. Artık yapmıyorum, yapamıyorum demekten korkmuyorsun. Korkuları aşmak yükünü hafifletebilir. Sende herkes gibi kendi evini yuvanı kurmak için yola çıkmalısın.

Kova

İş, ticaret, eğitim vb. bir nedenle yeni çevreler edinebilirsin. Kısa bir seyahate çıkman gerekebilir. İletişim içinde olduğun iş, aile, arkadaş çevrenle bir yüzleşme yaşayabilirsin. Problemlerini dile getirmen daha sağlıklı ilişkiler kurmanı sağlayacaktır, ılımlı yaklaşman yeterlidir. İş teklifleri alman söz konusu olabilir. Hayır diyemeyeceğin teklifler alsan da karar vermeden önce iyice düşünmelisin. Ticari kazançlar elde etmen, yaptığın işleri büyütmen söz konusu olabilir.

Balık

Bekleyen, uzayan al-sat işlerin sonuca ulaşabilir. Maddi-manevi tüm kazanç ve paylaşımda adil ol. Varsa eski borçlarını öde alacaklarını tahsil et. Artık kendine de diğer insanlara da değer biçmekten vaz geç. Tutulma para ve güç konusunda yaptığın-uğradığın haksızlıklarla yüzleşmeni sağlayacak. Para kazanma biçimini, işini, mesleğini değiştirme fırsatı yakalayabilirsin. Güçlü, başarılı, zengin olma hayallerine ulaşırsın. Sen bundan sonra mutlu ve huzurlu olmaya emek harcamalısın.

Gökyüzünü dinleyin.

Sevgilerimle.

Astrolog Seçkin İlbuğa