Bebek Bebeğinizin dişlerini koruyun

Bebeğinizin dişlerini koruyun

19.04.2011 - 09:33 | Son Güncellenme:

İyi ve güzel dişler doğumda başlar. Hatta anne karnında sizin beslenmenizle bile etkilenir.

Bebeğinizin dişlerini koruyun

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Bahar

Haberin Devamı

Sağlıklı dişleri olan çocuklar açıkçası daha sağlıklı konuşur, kelimeleri daha kolay öğrenir, çocuklar daha kolay gıda tüketirler, çiğnemeleri doğru ve düzgün olur, özgüven ile gülümserler.

Bebeğinizin dişlerini fırçalama alışkanlığını günlük küvet rutini içinde bir alışkanlık haline getirmesini sağlayın. Diş etlerini ve dişlerini doğru fırça kullanarak temizlik yaptırtın. Yumuşak bir bebek diş fırçası ve su ile bebeğinizin diş etlerini temizliğini alışkanlık haline getirtin. Diş macunu tadını sevdikleri için yemek isterler bu sebeple doğru diş macunu çok önemlidir.

İlk diş (yaklaşık 6 ila 12 ayda) belirdikten sonra zaman kaybetmeden bir diş hekimine ilk ziyaret planlayın.

Florür diş geliştirmek ve çürümeye karşı yardımcı olan bir mineraldir. Birçok yerde, flor doğal olarak çeşitli düzeylerde yerel su kaynakları mevcuttur. Eğer florür düşük bir bölgede yaşıyorsanız o durumda flouridated su tüketemez. Bebeğinizin ya da çocuğunuzun flor takviyesi gerekebilir. Bunu bebeğinizin doktoruna mutlaka danışın. Çocuk diş hekiminiz aksi tavsiyede bulunmadığı sürece, iki veya üç yıl florürlü diş macununa başlamak için acele etmeyn.

Haberin Devamı

Diş çürüğü önlemek için, meyve suyu, formülü veya bir şişe süt ile yatağına girmesine izin vermeyin. Biberon ile uyuyan bebeklerin emme dişlerinde ve diş etlerinde bu içtiği sıvının kalıntıları kalır ve çürüklerine neden olabilir. Bir bebeğin dişleri henüz tamamlanmamış bile olsa çıkmayan dişlerde bile sorun olabilir. Çocuğunuzun uykuya biberonsuz dalamıyorsa bu sıvıların yerine normal su ile doldurun.

Yazarlar