Aile Bebeğinizin en güzel anlarını ölümsüzleştirin!

Bebeğinizin en güzel anlarını ölümsüzleştirin!

13.01.2009 - 15:37 | Son Güncellenme:

Windows Live Photos, yaşamınıza dair en sıcak anları kaydettiğiniz fotoğrafları düzenlemek, onlardan albümler ve slayt şovlar yapmak sonra da yakınlarınızla paylaşmak için size son derece zengin seçenekler sunuyor.

Bebeğinizin en güzel anlarını ölümsüzleştirin

Çocuklarımız yaşamın bir mucize olduğunu bizlere anımsatan değerli varlıklardır. Bebeklikten itibaren ilk gülücükleri, ilk adımları veya basit olgular karşısında duydukları büyük şaşkınlık ya da hayret duyguları, kayda değer güzelliktedir. Bu sihirli anları artık dijital teknoloji ile kaydetmek daha kolay, bu fotoğrafları sanal ortamda paylaşmak ise çok kolay olduğu kadar çok da keyifli.

Haberin Devamı

Günümüzde dijital fotoğraflar, kolay çekilebildiği ve geçmişte olduğu gibi film gerektirmediği için kolay erişilen ve aynı şekilde hızla çoğalabilen bir medya türü. Bu nedenle eğer fotolarınıza uygun isimler vermediyseniz veya belli bir düzen içinde saklamadıysanız aradığınız önemli bir kareye erişmeniz güç ve zaman alıcı bir işlem olabilir. Kısaca dijital fotoğraflarınızı yönetmek ve paylaşmak neredeyse ayrı bir çaba gerektirebiliyor. Ancak şimdi bunun daha konforlu ve rahat bir yolu var: Windows Live Photos.

Windows Live servislerinden biri olan Windows Live Photos, değerli fotoğraflarınızı düzenlemek, onlara hızlı erişmek ve paylaşmak için son derece zengin özellikleriyle görsel dünyamıza yeni bir bakış açısı getiriyor. Artık tüm sayısal fotoğraflarınızı klasik fotoğraf albümlerinizde yaptığınız gibi üstelik sanal ortamda istediğiniz düzende saklayabilir ve yakınlarınızla paylaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

http://photos.live.com adresinden erişebileceğiniz Windows Live Photos ile İnternet üzerinden bebeğinizin, çocuğunuzun ve sevdiklerinin fotoğraflarını arkadaşlarınız ile paylaşabileceğiniz gibi onlara slayt gösterileri de yapabilirsiniz. Ayrıca İnternet’e eriştiğiniz her yerden veya web uyumlu cep telefonlarından çektiğiniz tüm fotoğrafları Windows Live Photos’daki alanınıza gönderebilir ve aynı şekilde kendi fotoğraflarınızı da görebilirsiniz.

Windows Live Photos ile neler yapabilirim?

Windows Live Photos, fotoğraf düzenlenmesi ve paylaşımı için bazı araçlara sahip. Örneğin, fotoğraf etiketleme (tag) özelliğiyle çekmiş olduğunuz fotoğraflardaki kişileri tanımlayarak onlara isim verebilirsiniz. Böylece albümlerinizi paylaştığınız zaman bu resimleri görmesini istediğiniz diğer yakınlarınız da fotoğraf karelerindeki kişiler hakkında bilgi sahibi olabilir.

Sadece karelerdeki kişilere isim vermek dışında fotoğraflarınıza çeşitli yorumlar da ekleyebilirsiniz. Bu fotoğrafları paylaştığınız arkadaşlarınız ve akrabalarınız da yorumlarınızı görebilir, onlar da ayrıca yorumlar ekleyebilir.
Slayt gösterisi yaparken bilgisayarınızın arka planı çocuğunuzun kıyafeti ya da bulunduğu ortamın renklerine göre değişerek sunum yaptığınız kişilere görsel bir şölen yaşatma imkanı verecektir. Hatta boş zamanınızda bu slayt gösterisini hazırlayıp arkadaşlarınıza e-posta ile gönderebilirsiniz…

Haberin Devamı

Arkadaşlarınızı veya akrabalarınızı ziyaret ettiğinizde çocuklarınızın İnternet’e yüklediğiniz fotoğraflarını tam ekran olarak onlarla paylaşabilir, bu görüntüyü onların bilgisayarına kaydedebilirsiniz. Fotoğraflarınızı paylaşmanız için artık yanınızda bir bilgisayar olmasına gerek yok! Windows Live Photos sayesinde İnternet’e eriştiğiniz her yerden fotoğraflarınızı gönderebilirsiniz.

Windows Live Groups üzerinde albümler oluşturabilirsiniz. Çocuğunuzun fotoğraf albümünü oluşturabilirsiniz. Bu albümü Windows Live Groups kullanarak arkadaşlarınıza ve ailenize, yakınlarınıza açabilirsiniz. Bu albümlere “ekleme hakkı vererek” çevrenizdeki arkadaşlarınız, akrabalarınız ve onların çocuklarından oluşan harika bir fotoğraf arşivine sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Microsoft’un ücretsiz yazılımı Windows Live Photo Gallery ve Windows Live Photos birlikte fotoğraflarınızı daha kolay düzenlemek için çok daha geniş bir entegrasyon olanağı sunuyor. Örneğin, Windows Live Photos servisindeki albümlerinizi tek bir tıklama ile Windows Live Photo Gallery’nize indirebilirsiniz. Windows Live Photo Gallery, PC’nizdeki fotoğraflarınızı kolayca bulmanızı ve yönetmenizi sağlar.

Windows Live Photos’u kullanmak için sadece bir Windows Live ID hesabı almanız yeterli.

Yazarlar