Not Defterine Kayıtlı 5 Albüm

Haberin Devamı

  • "Sunday '91" - Annie Eve

Londralı genç müzisyenin ilk uzunçaları Sunday '91. Laura Marling folk'una da Warpaint dreampop'una da dokunuyor Annie Eve. Introdaki Animal ve hemen ardından ses veren Bodyweight'in bitimiyle ritim daha da sakinleşiyor. Düşük temponun outro'ya doğru zirveyi gördüğü anlarla hemhal oluyoruz bir süre. 1960'ların yerel stüdyo kayıtlı plaklarından birinde olabiliriz. Altı numaradaki Dark Rooms ile LP'nin ikinci yüzüne geçiş yapıyoruz ve kapanışa değin Crisis, Creature gibi iyi şarkılar yanaşıyor. Finaldeki Basement ise tek başına Annie Eve'in Sony Müzik etiketi taşıyan bu ilk stüdyo adımını doğrulamayı başarıyor.

  • "Make a Shadow" - Meg Mayer

Takvimler 2012 Mart'ı gösterirken "Daughter in the Choir" adlı bir EP duyurmuştu Meg Mayer. Monster ve Tennessee gibi şarkılarla Birleşik Devletler'deki kimi yerel radyoların listelerinde yer almayı başarmıştı bu kayıt. Bir sonraki yıl Atlantic Records'a dahil oldu Mayer. Geçtiğimiz bahar aylarında piyasaya sürülen "Make a Shadow" onun Atlantic'le beraber çıkardığı ilk çalışma olma özelliğini taşıyor. Yine bir EP ve 5 şarkıyı duyuyoruz burada. Deneysel yönden Pop Rock'a ulaşan Go, '70'lerin açık sözlülüğüne bulaşmış Desire ve EP'ye adını veren Indie ritimli Make a Shadow'un içinde yer aldığı 5 şarkı bu. İster istemez yarattığı bir uzunçalar beklentisine ek, bu kadarıyla bile dinleyenini yakalayabiliyor Mayer.

  • "Maui Tears" - Sleepy Sun

Pychedelic Rock'ın Santa Cruz, Kaliforniya'daki güncel şubelerinden Sleepy Sun. ATP Recordings'ten yayımlanan 3 stüdyo albüm ile 2009-2012 yılları arasını iyi değerlendirdiler. Kurucu üyelerden öncü vokalist Rachel Fannan'ın ekipten ayrılmasına rağmen devam ettiler. Arctic Monkeys ve The Black Angels gibi isimlerle turladılar. "Maui Tears" ise onlara ait dördüncü uzunçalar. 1960 sonlarına New Wave etkileşimleriyle yol alıyor bu şarkılar. 2014 model Sleepy Sun, kimi sekanslarda safi Rock'n Roll ihtiva etmeyi sürdürüyor. Şüphesiz çıkış aldığı temellere sıkıca bağlanıyor o anlarda Birleşik Devletler menşeli ekip. Everywhere Waltz, Galaxy Punk ve açılıştaki The Lane, "Maui Tears"tan dikkat çeken şarkılar arasında.

  • "Nimbus" - Cihan Yılmaz

Memleket sınırlarından downtempo-ambient-yeraltı elektronik ağırlıklı bir EP Cihan Yılmaz imzalı "Nimbus". Yılmaz'a bu yeni çalışmasında Ercan Taşlı, Ersen Kutluk ve Umut Kara gibi isimler eşlik ediyor. Eda Köyağasıoğlu (La Dee Eda) ise albümde yer alan Joyride ve Intuition şarkılarındaki güçlü vokal ataklarıyla karşılıyor bizi. Diğer iki alt başlıkta ise ilk sıradaki Nimbus ve son perde Substance var. Obez Müzik etiketini taşıyan "Nimbus" yalnızca 4 şarkıdan oluşuyor ve bunun yanı sıra olabildiğince derine, kıyının aksine merkeze yükleniyor. Evet, ağır bir kayıt bu, ama bir yandan Oğuzcan Pelit'e ait EP ön yüzüne göz atarken, enstrüman geçişlerine kapılmak zor değil. "Nimbus"a uğrayın.

  • "Lucid" - Golden Horn

Emrecan Ağtaş, solo projesi Golden Horn ile yılın ilk aylarında "Utter Reality" adlı bir EP çıkarıp, ilerleyen günlerde de Britanya'daki kimi şehirlerde sahne almıştı. Bu bahar mevsiminde ise ilk uzunçalarını doğayla iç içe, ormanın orta yerinde canlı kaydetti Ağtaş. "Lucid"te yeni 5 şarkının yanında, EP'den gelen 3 şarkı da dikkat çekiyor. Kendisiyle yaptığım görüşmede, "Lucid"in bir stüdyodan çok canlı kayıtla ruhunu bulabileceğini düşünerek böyle bir adım attığını belirtiyor Golden Horn. Bundan sonrası için hızlı hareket etmek istemediğini, doğru anda yeni şarkıların peşine düşeceğini vurguluyor. Golden Horn'daki hemen her şarkıda bariton vokal ve güçlü akustik bir saykodelizm mevcut. Let Me Find You, The Roads ve Hopeful Screaming öne çıkan şarkılardan. Proje şimdilik şehirdeki muhtelif konserlerine devam ediyor. Eğer henüz karşılaşmadıysanız not düşelim: Golden Horn'daki dünya keşfe değer.


Twitter / @BekirzgrAybar
bekirozguraybar@gmail.com