Estetik Bir elbise alan, bir de botox yaptırıyor!

Bir elbise alan, bir de botox yaptırıyor!

24.12.2013 - 16:10 | Son Güncellenme:

Yeni trend: Yılbaşında botox yaptırmak .

Bir elbise alan, bir de botox yaptırıyor

"Yeni yıl için çok beğendiğiniz bir elbise alırken, bu elbiseyi tamamlayacak mutlu, bakımlı ve en önemlisi doğal bir yüze sahip olmak adına bir de botox yaptırmak”. Verde Sağlıklı Yaşam Enstitusü Dermatoloji Uzmanı Uzman Dr. Fügen ERDOĞAN ÇEKİN, hem botox işlemi, hem de bu yeni eğilimin sebepleri hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Yeni yıl yaklaşıyor. Yeni yıl yeni umutlar, yeni mutluluklar, yeni sevinçler demek… Yılbaşı sanki bütün kötülüklerin, kötü günlerin geride bırakıldığı bir dönümdür. Yeni bir sayfadır, bir başlangıçtır ve nasıl başlanırsa öyle gideceğine inanılan bir sürecin başlangıcıdır. İşte bu yüzdendir ki keyifli alışverişler yapılır, şık kıyafetler, takılar, ayakkabılar alınır, hediye edilir. Saçlar yaptırılır. Yüz bu kombinasyonda tam ortada yer alır. Sağlıklı, mutlu ve bakımlı bir yüzle gülümseme olmazsa tüm bu alışveriş anlamını yitirir.

Son yıllarda yapılan araştırmalarda, aralık ayında yapılan botox ve dolgu işlemlerinde, diğer aylarla karşılaştırıldığında artış olduğu saptandı.

İnsanlar yeni yıla girerken hem psikolojik olarak yenilenmek hem de görünümlerini yenilemek istiyorlar; çünkü yaşanılan her an, iyisi ve kötüsü ile yüzümüze yansır. Sürekli kaşlarını çatan kişi zaman içinde kaşlarını çatmak istemese de yüzü o aksi ifadeyi taşımaya devam eder. Konuşurken sürekli kaşlarını kaldıran kişinin yüzünde hayret ifadesi oturmaya başlar. Güneşte gözlerini kısan kişi, kış aylarında da gözleri kısık ve göz çevresi kırışık dolaşır. Zamanla yüzünde, özellikle burun kenarı ve ağız çevresinde sarkmaları olan kişi her zaman üzgün ve yorgun gözükür.

Haberin Devamı

Botox doğal olmalı!...“Senin yüzünde bir dinlenmişlik hali, bir parlaklık var”

Botox uygulaması kas içine yapılan bir uygulamadır. Özellikle yüzün üst kısmında tercih edilir. Kas hareketi ile oluşan ya da artan kırışıklarda, botox uygulanması ile neredeyse tamamına yakın oranda kırışıklarda azalma ya da kaybolma meydana gelir. Botox uygulaması erken dönemde, kırışıklar yeni belirmeye başladığında yapılmalıdır ve sanılanın aksine botox uygulaması sonunda yüzde şişlik ya da deformasyon olmaz.

Sokakta gördüğümüz yüzü şiş, dudakları büyük ve kaşları V şeklini almış insanlar, doğallığını kaybetmiş, yapay görüntüye bürünmüş insanlardır. Bu benim tercih etmediğim bir görüntüdür. Aslında doğru olanı doğal olanıdır. Doğal olanı ise; kırışıkları bir silgi ile silip, oluşan boşlukları doldurmaktır. Bu şekilde yapılan işlemlerin sonunda en yakınlarınızın bile anlayamayacağı “Senin yüzünde bir dinlenmişlik hali, bir parlaklık var” diyeceği bir görüntü oluşur. Bu amaçla yapılan tüm işlemler sonrası gençleşmiş, mutlu ve bakımlı bir yüze kavuşursunuz, dolayısıyla aynada baktığınızda gördüğünüz görüntüden hoşnut ve ruhen mutlu bir insan olursunuz.

Yazarlar