Stil Bir İtalyan Kadını

Bir İtalyan Kadını

23.03.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Bir modelin başına gelebilecek en güzel şey, bir sanat kitabında ya da Pirelli takviminde boy göstermektir".

Bir İtalyan Kadını

Bianca Balti moda dünyasındaki servüneninin şu anda geldiği noktayı ve hayatının en verimli döneminde aslında ne olmak istediğini bu sözleri ile oldukça açık ifade ediyor!.. Modazon Stil İkonları dosyamızın yeni konuğu moda haftalarının, reklam kampanyalarının ve elbette editoryal çekimlerin aranan isimlerinden Bianca Balti oluyor.

Haberin Devamı

Bir İtalyan Kadını

Podyum deneyimi denildiği zaman akla gelen isimlerden olan Balti, bir modelde aranan bütün özelliklere sahip bir kadın olması açısından tasarımcılar ve markalar tarafından moda dünyasının yegane isimleri arasında gösteriliyor. Özellikle dışavurumcu tarzı sayesinde tam bir İtalyan olduğunu anlayabildiğimiz, keskin yüz hatları ile hafızalarımızda kolayca yer eden, moda dünyasınının yapı taşlarından Karl Lagerfeld tarafından ise bir "tanrıça" olarak adlandırılan Balti, podyumlarda tüm endamı ile salınadursun, ardından hatırı sayılır bir kitle kendisini takip ediyor.

Bir İtalyan Kadını

Moda dünyasının ünlü kadın ve erkekleri, isimlerini farklı projelerle duyurmuş "stil ikonları" olarak anımsanmaya başlandığından beri artık herkes kendisine bir rol modeli seçer hale geldi. Attığı adımlardan, giydiği kıyafetlere, katıldığı davetlerden, özel hayatına kadar takip edilen "stil ikonları" günümüzde moda dünyasında ciddi bir mevkiye sahip. Kitleleri etkileme konusunda moda sektörünün gelişmesine her alanda büyük bir başarı sağlayan "stil ikonları" sayesinde rekabet oldukça artıyor. Farklı isimleri kendilerine idol ederek seçen takipçilerde elbette rekabetin moda ve sanat dünyasında hızla artmasına sebep teşkil ediyor. İşte bu noktada eski isimler kendilerini daha da geliştiriyor, yeni isimlerse hatırı sayılır diğer isimler sayesinde kendilerini yeni bir dünyanın içinde buluyor.

Haberin Devamı

Bir İtalyan Kadını

Bianca Balti Milano'da başvurduğu tüm model ajansları tarafından geri çevrilmesinin ardından, 2004 yılında süpermarkette çalışırken Brave Models Agency'nin kurucusu Bruno Pauletta tarafından keşfediliyor. Ünlü moda fotoğrafçısı Alexi Lubormirski ile gerçekleştirdiği L'Officiel dergisi kapağı olduğu çekimin ardından dikkatleri üzerine çeken Balti, Dolce&Gabbana markası ile reklam kampanyası ile Karl Lagerfeld, Marc Jacobs, John Galliano, Prada, Valentino, Christian Dior gibi listenin uzayıp gittiği markaların ve moda evlerinin podyumlarında boy göstermeye başlayan bir model oluyor.

Bir İtalyan Kadını

Moda dünyasındaki hızlı yükselişi sayesinde adını sıkça defile podyumuna çıkmadığı zamanlarda markaların partilerinde, defileleri izlemek için frontrowda ve sıklıkla ünlü modacılara eşlik ettiği açılışlarda duyuyoruz. Elbette dünya podyumlarında salınan bu güzel kadını giydirmek için birbiri ile yarışan modacılar arasında Balti, gelecek vaad eden, devamlı takip edilen ve özenle tercih ettiği tasarımları sayesinde kısa zamanda takdir gören yeni nesil "stil ikonumuz" oluyor!.

Haberin Devamı

Bir İtalyan Kadını

Geçtiğimiz yıl Karl Lagerfeld'in Yunan mitolojisinden ilham alarak hazırladığı Pirelli Takvimi'nin seçili isimlerinin arasında yer almasından önce, Angelina Jolie'nin ardından St. John markasının sonbahar kampanyasının yüzü olarak seçilmesi ile kariyerine emin adımlar atarak başlayan Balti, 2009 yılında Fransız Playboy dergisinin kapağına çıkarak moda dünyasında isminin sıkça duyulmasını sağlıyor. Magazin dergilerinin, reklam kampanyalarının aranan yüzlerinden Balti, tam bir İtalyan kadını olduğunun vurgusunu da her fotoğraf karesinde "sert" duruşları sayesinde yapıyor.

Haberin Devamı

Bir İtalyan Kadını

Uzun zamandır kariyeri açısından ciddi işlere imza atan Balti için hayatındaki en önemli gelişme; zamanında kendisini geri çeviren model ajanslarına "başarıları" ile cevap vermek olmuş. Moda dünyasının hızlı yaşantısının "güçlü" kadınları etkilemediğine inanan Balti, gençlik döneminde yaşamış olduğu sıkıntılı dönemlerini ise şimdilerde dünyanın en önemli süper modelleri arasında olması ile geride bırakıyor. İtalyan fotoğrafçı Christian Lucidi ile evli ve Matilda adında bir kızı olan Balti için zaman devamlı karşısında dik durulması ve mücadele edilmesi gereken bir olgu olarak adlandırılıyor.

Bir İtalyan Kadını

Bir modelin hayatı bpyunca para kazanamayacağını savunan ünlü model, şimdi önünde daha da başarılı olmasını sağlayacak işlerin hepsini değerlendirme fırsatı bulmaya çalışıyor gibi gözüküyor. Dergi kapaklarında, reklam kampanyalarında ve modaya yön veren isimler arasında gelecekte de göreceğimiz "güçlü" bir isim olan Balti, güzelliği ve "özenli" çekimleri ile daha birçok modaseveri etkisi altına alacak gibi gözüküyor!..

Yazarlar