Editörün Seçtikleri Bu meşale hiç SÖNMEYECEK

Bu meşale hiç SÖNMEYECEK

05.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu meşale hiç SÖNMEYECEK

Bu meşale hiç SÖNMEYECEK


Aydın Doğan: Gazetemin mazisinde bir ulusun çok anlamlı tarihini görüyorum...


       Basında güvenin simgesi Milliyet Gazetesi’nin yarım asrı geride bırakması önceki gece Doğan Medya Center’da düzenlenen görkemli bir törenle kutlandı.
       Yayın hayatına başladığı 1950 yılından bu yana logosundaki meşalenin izinde giden Milliyet çalışanları görkemli gecede 50 yılı geride bırakmanın haklı kıvancını yaşadı. Gecede 1999 Milliyet Ödülleri Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.
       Umut Sezgin ve Aylin Arasıl’ın sunuculuğunu üstlendiği gece, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’ın gönderdiği yazılı mesajıyla başladı. Aydın Doğan mesajına “Her şeyin hızla değiştiği, müesseselerin hatta simaların altımızdan uçan halı gibi kaydığı bir çağda, 50 yıl insana çağlar kadar uzun geliyor. Hele hele araya yeni bir yüzyıl girmişse, bu sürenin anlamı, fiziki uzunluğu da arttırıyor. İşte böyle bir çağda, böyle bir zihniyet çağında Milliyet’in 50. yılını kutluyoruz" diyerek başladı.
       Okurlara teşekkür
       Aydın Doğan mesajında, “Gazetemin geride bıraktığı 50 yıllık maziye bakıyorum. Orada sadece bir gazetenin değil, aynı zamanda bir ulusun çok anlamlı tarihini görüyorum" dedi. Doğan mesajını, “Bu gazeteyi kendi gazetesi yapmış okurlarımıza, bütün çalışanlarına saygı ve sevgilerimi sunuyorum" diyerek bitirdi.
       Aydın Doğan’ın mesajının ardından 1979 yılında bir suikaste kurban giden Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni merhum Abdi İpekçi’nin eşi Sibel İpekçi’nin gönderdiği mesaj okundu. Tören 1999 Milliyet Ödülleri Yarışması’nda ödül alanlara ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Altı ayrı dalda düzenlenen yarışmada 17 kişi ödüle değer bulundu.
       Milliyet’in 50. kuruluş yıldönümünde gazetede 40, 35, 30, 25, 20 ve 10 yılını dolduran personele de ödülleri verildi. Milliyet Gazetesi’nde 35 yılını dolduran dizgi operatörü Ersoy Aybalkan ve şef Seyit Tamkafa’ya saat ve onur plaketlerini Doğan Şirketler Grubu Murahhas Üyesi ve Genel Koordinatörü İmre Barmenbek verdi. 30 yılını dolduran dizgi operatörü Mehmet Dikbayır ödülünü Doğan Medya Grup Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ’dan aldı.
       25 yılı dolduranlar
       25 yılını dolduran sekreter Arzu Karakadıoğlu, Kıbrıs muhabiri Akay Cemal ve sayfa sekreteri Mustafa Akköse’ye ödüllerini Milliyet Gazetesi Murahhhas Üyesi Doğan Heper takdim etti.
       20 yılı dolduranlar
       20 yılını dolduran Mali İşler Koordinatörü Asil Alptekin, Ankara İdari Temsilcisi Vedat Büyükyılmaz, danışman Ergun İnce, Gece Yazı İşleri Müdürü Hikmet Şenol, dizgi operatörü İsmail Atıcı, memur Muradiye Sevginer, renk ayrımı operatörü Melih Kalkan ve Ahmet Kemal Ulusu’ya ödüllerini Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Doğan verdi.
       10 yılı dolduranlar
       Milliyet Gazetesi’nde 10. yılını dolduran Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Doğan, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Dinç Üner, Genel Müdür Hamil Alnıaçık, İzmir Temsilcisi Sevda Boduroğlu, şef İrfan Özdemir, muhabir Nazım Alpman, memur Hüsamettin Çolak, memur Zehra Maşazade, memur Mehmet Taban, memur Bekir Kırıkçı, memur İsmail Ayyıldız, sekreter Elif Yıldız ve ofisboy Ramazan Eroğlu’na ödüllerini Mehmet Ali Yalçındağ verdi.
       40 yılını dolduran yazar Orhan Tokatlı ile 10 yılını dolduran yazar Atilla Gökçe, muhabir Serpil Çevikcan, memur Bikan Özgür, tekniker Uğur Güney, laborant Altan Burgucu, teleks operatörü Ramazan Yılmaz ise kent dışında bulunduklarından törene katılamadı. Öneri Sistemi kapsamında ise Bülent Ağaoğlu ve Hisar Ataman ödüllerini Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Dinç Üner’den aldı.
       ENBE renk kattı
       AGİT zirvesinde liderlere müzik zirvesi yaşatan ünlü ENBE orkestrası, törene büyük renk kattı. Milliyet ailesi ve Doğan Medya Center çalışanları, geceyi grubun çaldığı parçalar eşliğinde dans ederek tamamladı.

1999 ödülleri şeref kürsüsü

Gecede 1999 Milliyet Ödülleri de sahiplerini buldu. Köşe yazısı dalında Cevdet Uğuz birinciliğe, Can Gazalcı ikinciliğe layık görüldü. İlköğretim Okulları Yazı Yarışması dalında Antalya Anadolu Lisesi 8. sınıf öğrencisi Gülçin Şahin birinci, Süleyman Cura İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Öznur Horozoğlu ikinci, Atatürk İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Nevhan Beşgül üçüncü oldu.
       Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Özel Ödülü ise Cevat Çapan ve Özdemir İnce’ye verildi. Aynı dalda Özel Yöneliş İlköğretim Okulu, Barış İçin Çocuk Zirvesi ve Egeli Çocukların Barış Şenliği etkinlikleri nedeniyle ödül kazandı.
       Türkiye’nin Sorunları ana dalı Örsan Öymen Ödülü’nde birinciliğe değer eser bulunamadı. İkincilik Dr. Cengiz Özdiker’e, üçüncülük Doç. Dr. Halil İbrahim Gürcan’a verildi. Ekonomi Dalında birinciliğe Özlem Özkıvrak ve Dilek Dileyici, ikinciliğe Gürcan Papatya, üçüncülüğe ise Emin Çivi değer görüldü. Sosyal Bilimler Dalı’nda birinciliği Vahit Bademci, ikinciliği Cemal Fedayi, üçüncülüğü ise Ebru Alarslan kazandı.

Kutlama mesajları

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Doğan’a kutlama telgrafı gönderen Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “Türk basın camiamızın değerli üyelerinden Milliyet’in kuruluşunun yıldönümünde tebrik ederim" dedi. Bu arada basın dünyasının duayenlerinden, Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) eski Direktörü Peter Galliner, Milliyet’in dünyanın en büyük ve saygın gazetelerinden biri olduğunu vurguladı. Galliner, Milliyet’in 50. kuruluş yıldönümü nedeniyle gönderdiği mesajda şunları söyledi: “Milliyet, mükemmel haberciliği, tarafsız yorumları, bağımsız çizgisiyle dünyanın da en prestijli gazetelerinden birisidir.




Yazarlar