Stil Bu yaz gelinliklerde öne çıkan ayrıntılar

Bu yaz gelinliklerde öne çıkan ayrıntılar

03.08.2010 - 12:41 | Son Güncellenme:

2010 ilkbahar-yaz gelinliklerinin öne çıkan özelliklerini bildiğiniz sürece gelinliğinizi seçerken modanın gerisinde kalmayacaksınız.

Bu yaz gelinliklerde öne çıkan ayrıntılar

Çiçekler. Tüm koleksiyonlarda olduğu gibi çiçekler bu ilkbahar-yaz sezonu gelinliklerin de vazgeçilmez bir parçası. Küçükten büyüğe, gelinin keyfi ve tasarımcının öngördüğünce kullanılabilinir. Üstelik gelinlik üzerinde romantik çiçekler taşırken kimin bir bukete ihtiyacı var ki?
Metalik kumaş. Çoğu tasarımcı gelinlik tasarımlarında metalik kumaşlar kullanmayı tercih etti ya da metalik kuşaklar…
Boncuk işleme. Baştan aşağı boncuk işlenmiş gelinlikler de var sadece ufak bir dokunuş olarak işlenmiş gelinlikler de. Ama sezonun öne çıkan trendlerinden olduğu su götürmez.
Dantel. Bütünüyle dantel gelinlikler 2010 sezonu için çok popüler! Son derece romantik oldukları gibi gündüz ya da gece düğünlerinin her ikisinde de tercih edilebilinir.
Fırfırlı katlar. Belden aşağı ya da sadece eteklerinde de olsa sezonun gelinlik modellerinde sıklıkla karşılaşılan bir tercih. Bu fırfırlar gelinliklerin etek kısmına volüm ve hareket kazandırıyor.
Asimetrik yakalar. Gelinlik defilelerinin hemen hemen tümünde tek kollu tasarımlar boy gösterdi. Straplez olanlar ise pek çok gelin adayının senelerdir vazgeçilmesi olarak yine podyumdaki yerini buldu.
Tüyler. 2010 gelinliklerinin çoğunda tüylerle yapılmış süslemelere rastlanıyor. Bazıları yine narin bir dokunuş şeklindeyken, olduğu gibi tüylerle kaplı olanlara da rastlamak mümkün.
Siyah dokunuşlar. Siyah bir kuşak, siyah çiçekler ya da siyah boncuk işlemeleri yaz gelinliklerini süslüyor.
Renk. Eflatun, pembe, yeşil ve mavi ise tercihini renkten yana kullananlar için en moda tercihler olacaktır.
Mini elbise. En seksi gelinlik trendlerinden birisi ise mini gelinlikler. Farklı olmayı seven gelinler ya da düğünden sonra gideceği kulüpte arkadaşları ile dans etmeye devam ederken rahat olmak isteyenler için ideal.

Yazarlar