Editörün Seçtikleri Çarpıcı tasarım, CEVO Engine ile güçlendirilmiş performans

Çarpıcı tasarım, CEVO Engine ile güçlendirilmiş performans

09.03.2012 - 13:14 | Son Güncellenme:

Toshiba en iddalı ürünleri REGZA WL ve REGZA YL 3D PRO-LED TV serilerini satışa sundu

Çarpıcı tasarım, CEVO Engine ile güçlendirilmiş performans

Toshiba, birinci sınıf Full HD 3D TV koleksiyonu ile Toshiba CEVO Engine’e sahip modelleri REGZA WL ve REGZA YL serilerinin satışını duyurdu. Performans ve önde gelen stilin sıra dışı birlikteliğini sunacak şekilde JACOB JENSEN DESIGN ile birlikte tasarlanan her iki yeni seri, göz alıcı tasarımların yanı sıra güçlü donanım ve yazılımın etkileyici karışımını sunuyor. REGZA YL ve REGZA WL serilerinin her biri Toshiba’nın 3 boyut teknolojisini sunan Full HD 1080p, bölgesel karartmalı (Local Dimming) PRO-LED paneline sahip. Zerafet ve modernlik esaslarına dayanan tüm modeller süper ince ve şık mat çizgiler taşıyor.
CEVO Engine işlemcinin gücünden yararlanılarak, 2D içerik yüksek kalitede 3D’ye dönüştürülebiliyor ve bu durum kullanıcıların sevdikleri 2D filmleri, derinlik kontrolu imkanı beraberinde 3D olarak seyretmelerine olanak tanıyor.800 AMR görüntü yenileme hızı ise hareketli sahnelerde mükemmel akıcılıkta görüntüler sunar.

İzleyicisini tanıyan akıllı ve kişisel televizyonunuz, her bir kullanıcının izleme alışkanlıklarına göre kişisel profilinizi oluşturmanıza yardımcı oluyor. Karşısına geçen kişiyi tanıyıp sevdiği kanalı ya da programları açıyor. Her hafta ya da sıklıkla izlediğiniz programları siz televizyon karşısına oturup açmadığınız zaman televizyon sizin izlemek isteyebileceğinizi düşünüp, otomatik kaydediyor. Ayrıca, kullanıcının ayarladığı ses düzeyi, renk kalitesi, kanal listesi, ışık-parlaklık seviyesi gibi bilgileri hafızada tutabiliyor. Ayarları yapan kullanıcı daha sonra ekran karşısına geçtiğinde tek tuşla seçip kaydedilmiş görüntüler dâhil seçilmiş ayarları otomatik olarak yeniden yüklüyor. Kişisel TV, ekran karşısında izleyici olup olmadığını da entegre kamerası ile algılayarak fark edebiliyor. Kullanıcı tarafından önceden belirlenen süre içerisinde kimse televizyonu izlemiyorsa, cihaz otomatik olarak stand-by moduna geçer.

Üstelik bu kişiselleştirme özellikleri “4 kullanıcıya” kadar kullanılabiliyor.

Yeni Toshiba AppsConnect özelliği kullanılarak iPod, iPhone veya iPad ile Toshiba TV’nizin uzaktan kontrol edilmesi mümkündür.

Toshiba’nın şimdiye kadar sunduğu en gelişmiş TV modelleri olan REGZA WL ve REGZA YL serileri Nisan ayından itibaren Türkiye’de 106.6cm (42”), 116.8cm (46”), 139.7cm (55’’) ekran ebatlarında satışa sunuluyor.


İçerik ne olursa olsun olağanüstü resim kalitesi

CEVO Engine ayrıca düşük çözünürlükteki 3D'yi upscale edip, kalitesini artıran ve online içeriği Full HD kalitesine çıkaran yeni 3D Resolution + ve web üzerindeki içeriğin kalitesini arttıran NetResolution+ teknolojilerine sahip. Bu teknolojiler sayesinde, görüntü içeriği ne olursa olsun kullanıcı olağanüstü kalitenin keyfini çıkarabiliyor. CEVO Engine tarafından güçlendirilen Intelligent 3D+ özelliği, active shutter 3D teknolojisine ait potansiyel renk karartmasına karşı koyarak 3D görüntü kalitesini de iyileştiriyor. CEVO Engine görüntü analizi yapıyor ve resim seviyelerini optimum 3D parlaklık, renk ve kontrastı verecek şekilde ayarlıyor; bu da 3D resimlerin daha önce hiç olmadığı kadar 2D parlaklığına yaklaştırıyor. Gelişmiş aydınlatma ve her bir karartma bölgesinin tek tek kontrolü yoluyla, PRO-LED teknolojisi yüksek görüntü kalitesi, sürekli parlaklık ve gelişmiş canlı, koyu renkler sunuyor. 7,000,000:1 oranındaki yüksek dinamik kontrast sayesinde, siyah seviye performansı da fazlasıyla gelişmiştir. Söz konusu performans açık beyazlardan koyu siyahlara kadar her rengin ekranda doğru şekilde çoğaltılmasını sağlıyor ve üstün bir genel izleme deneyimi sunuyor. CEVO ve PRO-LED teknolojisi, hızlı hareket eden görüntülerin canlı berraklığında doğru ve sorunsuz şekilde çoğaltılmasını sağlayarak seri görüntü yenileme hızı sunma özelliğine de sahip.

Sıra dışı görüntüler Toshiba’nın yeni Auto Calibration (Oto Kalibrasyon) özelliğinin yardımıyla da sağlanıyor. Auto Calibration özelliği, birinci sınıf görüntü kalitesi sunarak ve kullanıcıların filmleri yönetmenlerin istedikleri gibi görüntülemelerine olanak tanıyarak renk özelliklerini stüdyo kalitesiyle uyuşacak şekilde otomatik olarak ayarlıyor. USB bağlantılı ölçüm sensörü, verileri çeşitli test görüntülerinin oluşturulduğu ve resim kalitesini artırmak üzere analiz edildiği görüntü işleme motoruna iletir. Auto Calibration, renk ayarının yanı sıra profesyonel resim kalitesi için TV gamma eğrisini de ayarlıyor.

Erişim ve talep üzerine içerik paylaşma – Toshiba Places

REGZA WL ve REGZA YL serilerinin her ikisi de piyasaya Toshiba Places ile sunuluyor; Toshiba Places web tabanlı içerik ve servislere doğrudan REGZA TV’lerden erişilmesini sağlayan eğlence amaçlı, tamamen yeni bir platform. Kullanıcılar sosyal ağlara, video portallarına, yeni hizmet ve talebe bağlı TV hizmetlerine erişerek özel, kişisel bir eğlence deneyimi yaşayabiliyor ve sevdikleri içerikleri arkadaşlarıyla paylaşabiliyorlar. Dailymotion, BBC iPlayer, Box Office 365, Flickr®, Turner Broadcasting Group’dan Cartoon Network™ gibi meşhur özelliklere ve çok sayıda içerik sağlayıcıya başlangıçta erişilebiliyor ve çeşitli haber ve spor servisleri kullanıcıları dünyada olup bitenler hakkında anında bilgilendiriyor.

Tamamen bulut tabanlı ve kullanıcıya özel olan Toshiba Places kullanıcılara birden fazla Toshiba cihazı üzerinden erişebilecekleri ısmarlama kişisel profiller oluşturmalarına olanak tanıyor. Kullanıcılar dizüstü bilgisayarlarında bir film veya video başlatıp, duraklatabiliyor ve daha sonra tam da kaldıkları yerden izledikleri filmi/videoyu REGZA TV’de seyretmeye devam edebiliyorlar. Sanal imleme kullanıcıların sevdikleri içeriğin kaydını tutuyor ve tam entegre ağ platformu da kullanıcıların sevdikleri içeriği arkadaşlarıyla, aileleriyle ve diğer kullanıcılarla koltuklarından kalkmadan paylaşmalarına olanak tanıyor. Toshiba Places kullanıcıları, kişisel profillerinde oturum açtıklarında kendilerine gönderilen bildirimlerle birlikte içerik önerilerini de paylaşabiliyorlar. Daha kapsamlı bir içerik seçeneği için, her model ayrıca entegre Freeview HD tuner2 özelliğine sahiptir. Bu özellik, kutudan daha kaliteli HD kanallarının anında seçilmesini sağlıyor.

Akıllı kayıt

Yeni USB kayıt özelliği kullanıcıların TV’ye kayıt yapmalarına veya kayıtlı bir içeriği doğrudan USB HDD’den seyretmelerine olanak tanımak için USB girişlerini kullanıyor ve bu özellik kullanıcılara tam anlamıyla esneklik sunuyor. Kayıt devam ederken kullanıcıların kayıtlı programı izlemelerine olanak tanıyan tek tuşla kayıt ve chase play destekleniyor. Ayrıca arka arkaya kayıt aynı kanaldaki birden fazla program yayınına erişebiliyor.

Toshiba REGZA WL ve REGZA YL Serileri

  • 106.6cm (42”), 116.8cm (46”) ve 139.7cm (55”) ekran boyutları
  • Full HD 3D
  • Full HD 1080p PRO-LED 32 (LED Local Dimming teknolojisi)
  • CEVO Engine - Güçlü, çok çekirdekli görüntü işlemcisi
  • 800 AMR ekran yenileme hızı
  • 2D-to-3D dönüştürme ve derinlik kontrolü
  • Entegre uydu alıcı
  • Freeview HD
  • Toshiba Places (Smart TV)
  • Otomatik Kalibrasyon
  • YouTube™
  • Yüz tanıma özelliği sunan kamera ve Personal TV özelliği
  • 3D Resolution+, NetResolution+, Intelligent 3D görüntü optimizasyonu
  • Entegre WiFi, DLNA ve Windows 7 uyumluluğu
  • AutoView - Ortam ışığı sensörü
  • SoundNavi, Audyssey EQ™, Dolby® Volume
  • Entegre subwoofer
  • USB bağlantısı üzerinden Video kaydı
  • REGZA-Link (HDMI CEC), Instaport
  • 4x HDMI, 2x USB
  • Toshiba Apps Connect - iPod, iPhone ve iPad ile TV uzaktan kumanda uygulamaları
  • Hollywood modu
  • JACOB JENSEN DESIGN
Yazarlar