Estetik Cildinizin 4 sorununa doğal çözüm

Cildinizin 4 sorununa doğal çözüm

29.05.2008 - 09:50 | Son Güncellenme:

Kuruluk, cansızlık, sarkma ve aşırı hassasiyet... Kadınların büyük bir çoğunluğu, cildinde bu sorunlardan en az birini yaşıyor. İşte, bu dört sorunla baş etmeniz için çözüm önerileri

Cildinizin 4 sorununa doğal çözüm

Elif Nazlı Duran

Haberin Devamı

Cildin başlıca sorunları arasında her kadının sık sık yaşayabileceği, kuruluk, sıkılık kaybı, cansızlık ve hassasiyet gibi sorunlar geliyor. Biz de bu sorunları tek tek ele alıyor ve bunlarla savaşta en etkili olabilecek stratejileri ve ürün önerileriyle beraber veriyoruz.

Sorun 1

Kuruluk
Özellikle, şehirlerin kirli havasında yaşayan kadınların en büyük cilt sorunu kuruluk. Buna bir de ofislerin kuru havası eklenince cildin nem bariyeri ciddi bir tehlike altına giriyor. Oysa güzel bir cilt için gereken en önemli madde nem. Nemsiz bir cilt çevrenin yol açtığı buharlaşma etkileriyle kuruyor ve zamanla ince çizgiler oluşmaya başlıyor. Bu da, erken yaşlanmanın en önemli sebeplerinden biri.
Kurulukla savaşmak için yapmamız gereken bol bol su içerek cildimizi içten beslemek. İkincisi ise iyi bir nemlendirici ürün kullanmak. İyi bir nemlendirici  ciltle hava arasında bir bariyer görevi görüp, ciltteki nemin buharlaşmasını önler. Ayrıca nemlendirici üst yüzeyini doldurup, pürüzsüzleştirerek cildin güzel bir görünüm almasını da sağlar. Yoğun nemlendirici ve konsantre ürünler çok kuru ve acil yardıma muhtaç ciltler için ideal.

Haberin Devamı

Püf noktası
Suyu hapsetmek
Nemlendiriciyi sürmek için en uygun zaman cildinizi temizledikten ya da duş aldıktan sonrası. Böylece hafif nemli olan ciltteki su tabakası da cildin altında kalabilir.

Sorun 2

Cansızlık
Kendimizi ne kadar iyi hissedersek hissedelim, cildimiz cansız bir görünüme sahipse yorgun görünmeyi engelleye-meyiz. Cansız bir cildin en belirgin özelliğiyse, renksiz donuk ve mat bir görünüme sahip olması. Bir çocuğun cildini, parlak tenini ve pembe yanaklarını canlı ve sağlıklı cilde mükemmel bir örnek olarak düşünebiliriz. Ölü hücrelerden, toksinlerden arınmış kan dolaşımı hızlanmış ve bol oksijen alabilen bir cilt de aynı bir çocuğunki gibi görünebilir. Canlı bir cilt için atılacak ilk adım, cildi temizlemek ve ölü derilerden arındır-maktır. Ardından bakımla kan dolaşımı hızlandırılabilir. Bu ürünler ayrıca cildin matlaşmasına  neden olan çevresel faktörlere karşı da koruma sağlamakta.

Haberin Devamı

Püf noktası

Buhar banyosu
Yüzü buhara tutma mükemmel bir canlandırma şekli. Özellikle acil bir çözüme ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda buhar banyosu yaparak cildinizi canlandırabilirsiniz. Kaynatılan suya çeşitli bitkiler atarak, diğer bazı cilt sorunlarını da çözümlemeniz mümkün. 

Sorun 3

Sarkma
Bir kişinin yaşını esas ele veren cildindeki kırışıklar değil, yüzünde yani yumuşak dokulardaki sarkmadır. Bunun da en büyük suçlusu tabii ki yer çekimi. Yer çekimini ortadan kaldırmak mümkün değil. Ama cildimizin sıkılığını korumaya çalışarak onu yer çekiminin etkilerinden bir ölçüde koruyabiliriz. Cildi iyice nemlendirmek ve cildin sıkılığını koruyan bağ dokusunu güçlendirmek gevşemeyi önlemekte işe yarayan yöntemler.

Püf noktası
Sıkılık masajı
Düzenli olarak haftada iki ya da üç kez masaj yapabilirsiniz. Masaja boyundan başlayarak çeneye kadar uzun, sıvazlayıcı hareketler yapın, burun kenarlarından şakaklara inin. Burun köküyle iki kaş arasına parmak uçlarıyla sekiz sayısı çizin. Orta parmak ucuyla iki göz arasındaki kısımdan germeye başlayın.

Haberin Devamı

Sorun 4
Hassasiyet
Kızarıklıklar, kaşınma, pul pul dökülme ve çatlaklar... Bazı kadınlar, bu sorunlarla baş etmeye çalışarak uzun zaman harcıyor.  Özellikle yapı olarak kuru ciltler diğerlerine göre çok daha fazla hassas oluyor.  Çok ince olan üst tabaka hem rüzgâr, soğuk gibi dış hem  de yetersiz beslenme ya da stres gibi iç sebeplere karşı oldukça duyarlı hale geliyor. Cildi onarıcı ve sakinleştirici ürünler ise ciltteki bu tip sorunların giderilmesine ya da hafifletilmesinde en büyük yardımcınız oluyor.


Püf noktası
Doğal maske
Hassas ciltler için bitki özlü kremler ve maskeler çok faydalı olabilir. Siz de kendiniz için doğal bir maske hazırlayabilirsiniz.
1 tatlı kaşığı balı, 2 çorba kaşığı süt kaymağıyla karıştırın ve bu maskeyi yüzüne uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla temizleyerek çıkarın.

İLK BEN GÖRDÜM

Kırışıklara karşı üzüm çekirdeği
Üzüm çekirdeği içeren Awe Anti-aging Yüz Kremi’nin, antioksidan özelliği ile düzenli kullanımda erken yaşlanma etkilerinin, cilt bozukluklarının ve kırışıklıkların oluşmasını engellediği  söyleniyor. Alerjik ciltlerin kullanımına da uygun olarak üretilen, tamamen doğal bir cilt bakım ürünü olma özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı

Tırnak bakımı için kalem
Gehwol Med Tırnak Koruyucu Kalem, içeriğindeki doğal jojoba yağı, E vitamini, pantenol ve bisabolol ile hücre yenilenmesini sağlayarak, tırnaklarda gerçekleşen sararmaların önüne geçiyor ve mantar oluşumunun önlenmesine yardımcı oluyor. El ve ayak tırnaklarınızda kolaylıkla kullanabileceginiz ürün, her cebe sığabilecek kadar da pratik.

Kızılötesi ışınlarla zayıflayın
Oximed Life Güzellik Merkezi, özel bir yöntemle kadınların zayıflama hayalini gerçeğe dönüştürüyor: Zayıflamak için tek yapmanız gereken, özel ışınların altında oturmak ve pedal çevirmek. Üstelik bir yandan film izleyebilir ya da müzik dinleyebilirsiniz. İnfrasat adı verilen bu yöntem, vücudu biçimlendirirken incelten bir uygulama cihazı. Bu yöntemin diğer benzer yöntemlerden farkı ise kızıl ötesi ışınları altında kasları çalıştıran pedalları. Bilgi için: www.oximed.com.tr

BİRİNİ SEÇİN

Organik formülüyle dikkat çekiyor
Green People Organik Selülit Kremi yoğunluklu olarak yeşil çay, zencefil ve defne meyvesinden oluşuyor. Ürün, hücrelerde aşırı yağ birikmesini önlüyor, birikmiş mevcut yağlı hücreleri küçültüyor ve birikmiş olan yağın kırılarak dışarı atılmasını çabuklaştırıyor. Fiyatı: 75 YTL

Havyar ve kahverengi yosun özüyle bakım
İçeriğinde “yoğun havyar özü”nün yanı sıra kahverengi yosun özleri, özel deniz bitki proteinleri bulunan Orgavital Anti-Selülit Jeli, bu maddelerin ortak etkisiyle cildin dokusunu güçlendiriyor.  Eczanelerde bulabileceğiniz ürüne “iki alana bir hediye” kampanyası ile 63.33 YTL’ye sahip olmak mümkün.
 

Yazarlar