Aile 'Çocuğum kaçırılırsa' endişesine son

'Çocuğum kaçırılırsa' endişesine son

19.07.2010 - 10:29 | Son Güncellenme:

Özellikle "Çocuğum kaçırılırsa veya kaybolursa" endişesi taşıyan ailelere yönelik tasarlanan "Mobil Alarm" cihazının tek bir tuşla yardım istenmesini sağladığı, yer tespiti yaparak güvenliği sağladığı bildirildi.

Çocuğum kaçırılırsa endişesine son

Sağlık ve güvenlik şirketi kurucusu Kasım İvgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, satışa sundukları cihaz sayesinde ailelerin çocuklarının her an nerede olduklarını öğrenebileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Nerede olursa olsun, tek bir tuşa basarak acil yardım istenmesini ve çağrı merkezi tarafından derhal yer tespitinin yapılmasını sağlayan cihazın, çocukların hep güvende olmasını sağlayacağını belirten İvgen, şöyle konuştu:

"Küçük bir telefon büyüklüğündeki cihaz, aynı zamanda cep telefonu olarak da kullanılıyor. 10 tane telefon numarası kaydediliyor ve kullanıcı kayıtlı numaraları arayarak yardım isteyebiliyor. Konuşmanın mümkün olmadığı veya tehlikeli olduğu durumlarda ise iki yanındaki düğmelere basarak, çağrı merkezine acil yardım talebi gönderiyor. Böyle bir durumda çağrı merkezi hemen devreye girerek, uydu üzerinden sinyalin geldiği yeri tespit ediyor ve adli makamları harekete geçiriyor, üzücü sonuçlar yaşanmadan kullanıcıya ulaşılmasını, onun kurtarılmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Eğer çocuğunuzu rahatsız etmeden nerede olduğuna dair bilgi almak istiyorsanız, istenen zaman sıklığında çocuğun bulunduğu yere dair bilgi çağrı merkezi tarafından size iletiliyor. İsterseniz her saat başı çocuğunuzun nerede olduğunu öğreniyorsunuz."

İvgen, Mobil Alarm’ın sadece çocuk sahibi olan aileler için değil, aynı zamanda tehlikeli bölgelere seyahat edenler, out door sporlarına meraklı olanlar, taksicilik gibi riski yüksek işler yapanlar, gece sokağa çıkmayı, eğlenmeyi sevenler ve alzheimer hastaları veya bilinç kaybı yaşama ihtimali olan hastalar için de kullanılabileceğini bildirdi. İvgen, cihazın satış fiyatının 830 avro olduğunu da sözlerine ekledi.

Yazarlar