Editörün Seçtikleri Çocukların iktidar bayramı

Çocukların iktidar bayramı

24.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çocukların iktidar bayramı

Çocukların iktidar bayramı


Türkiye'nin "yarınları" 23 Nisan'ı coşkuyla kutladı, makam koltuklarına oturdu...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlandı. Ankara'da TBMM ve Anıtkabir'deki törenlerin ardından öğrenciler 19 Mayıs Stadyumu'nda Jandarma Genel ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarının bandolarınca çalınan Barış Manço'nun şarkıları eşliğinde tören geçişi yaptı. Ortopedik ve zihinsel engelliler büyük alkış aldı.
İstanbul'da Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan kutlamalara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.İlköğretim okulu öğrencilerinin hazırladığı toplu gösteriler Barış Manço'nun parçaları eşliğinde sunuldu.
Vali Erol Çakır, törende görev alan 96 öğretmeni tek tek kutladı. Tören başlangıcı ve bitiminde, çocukların sevgilisi Manço'nun parçaları çalındı.
İzmir Atatürk Stadı'ndaki törenlerde 11 bin 576 öğrencinin gösterisi renkli görüntülere sahne oldu.
"Egemenlik Ulusundur" temasının işlendiği kutlamalarda "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganı atıldı. Manço'nun "Dağlar Dağlar" adlı şarkısının hep bir ağızdan söylendiği törende, Moldova, KKTC, Bosna Hersek, Makedonya, Litvanya ve Macaristan'dan da çok sayıda çocuk korteje katıldı.

Makama oturdular

Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Hikmet Çetin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ve beraberindeki çocukları kabul etti.
Cebeci İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Ömer Kesici, Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı olarak Çetin'in makam koltuğuna oturdu.
Kesici, önce izdihama neden olan kameramanlar ve foto muhabirlerinin susmalarını ve geri çekilmelerini istedi. TBMM Başkanı olarak, dokunulmazlık konusunun üzerinde duracağını, milletvekillerinin Meclis'e devamını sağlayacağını kaydeden Kesici, Cumhurbaşkanı olarak da hükümeti kurma görevini Ecevit'e vereceğini söyledi.
İstanbul Şişli Resneli Niyazi Bey İlköğretim Okulu'ndan bir grup öğrenci, Vali Çakır'ı ziyaret etti. Makama oturan Övünç Aşıkoğlu, kenteki sokak çocuklarının kurtarılmasını istedi.
Bakırköy Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinden bir grup, Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'i ziyaret etti. Cem Alakaş, makam koltuğuna oturduktan sonra, telsizle tüm istasyonlara, "Trafiği düzeltin" talimatını verdi.
Kağıthane Ziyapaşa İlk öğretim Okulu'ndan bir grup öğrenci, Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'yı ziyaret etti. Koltuğa oturan Merve Duman, "İstanbul için neler düşünüyorsunuz" sorusuna "Daha yeşil olmasına özen gösterir ve yoksullara yardımcı olurdum" yanıtını verdi.

Canlı bomba iddiası

Adana'daki kutlamalarda ise, Emniyet Müdürü Şükrü Yetimoğlu, bir lise öğrencisinin "23 Nisan törenlerini kana bulamaya hazırlanan canlı bomba" olduğu şeklindeki iddiasıyla ilgili olarak, her türlü tedbirin alındığını, konunun araştırıldığını söyledi.

Çocuk modası

Ay - Yıldız, "23 Nisan" coşkusuna 0 - 12 yaş çocukları için özel mayo hazırlayarak katıldı. 99 modasında, etekli bikiniler, şortlu mayolar ve sıfır - üç yaş grubu için "topless"ler revaçta olacak. Kırmızı, şeker pembesi ve sarı renklerin hakim olduğu modellerde, çiçekler ve küçük hayvan desenleri ağırlıkta. Magazin Servisi

Kosova'nın 23 Nisan'ı

Sırp saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığındıktan sonra aileleriyle Kırklareli'ndeki Gaziosmanpaşa Kampı'na yerleştirilen Kosovalı çocuklar, 23 Nisan Bayramı'nı Türk arkadaşlarıyla kutladı. 40 öğrencinin ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı Kırklareli Valiliği önündeki geçit töreninde duygulu anlar yaşandı. Kamptaki Kosova okulunu temsil eden grup, coşkuyla alkışlandı.
Kosovalı öğrenciler, "Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramına katıldığımız için çok heyecanlıyız. Türk arkadaşlarımızla aynı gururu yaşıyoruz. Dileğimiz bundan sonraki 23 Nisanlar'ı Kosova'ya taşımak" dedi.


Yazarlar