Evcil Hayvan Dikenli Hayvanlar Hangileridir? İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Dikenli Hayvanlar Hangileridir? İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?

29.10.2021 - 13:53 | Son Güncellenme:

Diken bazı hayvan türlerinde bulunan ve koruyucu özellik gösteren yapıdır. Dikensi yapısı vücudun üst kısmını kaplayıcı şekilde görünmektedir. Aynı zamanda diken dokunulduğunda batacak ve acı verecek kadar sert bir şekilde bulunmaktadır. Bazı hayvanlarda bu dikenler zehir işlevi de görmektedir. Bu şekilde düşmanlarına ya da herhangi bir tehlikeye karşı önlem olmaktadır. İşte, dikenli hayvanlar hakkında tüm detayları derledik.

Dikenli Hayvanlar Hangileridir İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir

 Dikenli hayvanlar doğada fazla bulunmayan bir tür olarak bilinmektedir. Kimi hayvanlar bu özelliğe sahiptir. Bu hayvanlar dünyanın çeşitli yerlerinde yayılım göstermektedir. Bu hayvanlar arasında en sık bilinen kirpi ve dikenli karıncayiyen olmaktadır. Bunun yanında derisi dikensi yapıda olan birçok deniz canlısı da bulunmaktadır (deniz yıldızı, deniz kestanesi gibi). En çok merak edilen ise kirpi hakkında bilgiler olmaktadır.

Haberin Devamı

 Kirpi

 Kirpiler küçük ve sevimli görüntüsüyle en çok bilinen dikenli hayvandır. Bu hayvan, dikenli olmasının yanında memeli hayvanlar grubunda bulunmaktadır. Ortalama yaşam süresi 18 yılı bulmaktadır. Her bir ayağında beş tane parmağı vardır. Dikenleri yaklaşık olarak 3 santimetredir. Koşmakta, tırmanmakta ve yüzmektedirler. Yaz aylarında ve kış aylarında farklı yerlerde yaşamaktadır. Çoğunlukla tek başına yaşam sürdürmektedir.

Yazarlar