Editörün Seçtikleri Dr. Şok!

Dr. Şok!

26.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dr. Şok!

Dr. Şok


Gönüllü doktor sapık çıktı.Diez-Rudolf K.’nın, 50 kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu sanılıyor


       Diez - Rudolf K. (59), yıllarca Balkan ülkelerine seyahat etti. Savaşın sürdüğü yerlerde insanlara ilaç ve giyecek yardımı yaptı. Zihinsel özürlülerin devam ettiği okulda çalışırken erken yaşta emekliye ayrılan öğretmen, insanların yardımına koşmaya devam etti. El uzattığı, aileleri tarafından suiistimal edilmiş genç kızlar onu psikolog ve doktor olarak tanıdı. Bir süre sonra öğrenildi ki, gönüllü hastabakıcı, açıkça seks istiyordu. Kiel savcılığının bulgularına göre Diez - Rudolf K., genç kızlara yıllarca seks amaçlı yaklaştı. “Çok sayıda cinsel istismar vakası saptadık" diyor Başsavcı Uwe Wick.

       Kameraya aldı
       Focus dergisinin haberine göre soruşturma, 50’den fazla kurbanın anlattıklarından yola çıkılarak sürdürülüyor. Hatta Kosova’da jinekolojik bir ilkyardım bölümü kurmak istediği ve orada da kızlara tacizde bulunduğu tahmin ediliyor. Sapık, doktorculuk oyunlarını Kiel’deki 150 metrekarelik dairesinde de sürdürdü. Sahte doktor, orayı bir jinekolojik muayenehaneye dönüştürmüştü. Öncelikle 10 - 14 yaş arasındaki kızlara yaşadıkları kötü deneyimleri soruyor, sonra da jenital bölgelerini muayene ediyordu. Kütüphanesinin bir yerine gizlediği video kamera, her şeyi kaydediyordu.

       Aracı dernek
       Diez - Rudolf K., kurbanlarına Kiel’de kurulu olan “Hilfe und Selbshilfe" adlı bir dernek aracılığıyla ulaşıyordu. Bu dernek, yardım isteyen çocuklara ve yardıma muhtaç yaşlılarla sakatlara yardım ediyordu. Orada resmen görevliydi. Polis, bu dernekte sadece bir kişinin çalıştığını tespit etti. O da Diez - Rudolf K. idi. Skandal, bir hastanın polise başvurmasıyla ortaya çıktı.


Yazarlar