Ev yapımı doğal şurup size iyi gelecek

Mevsim geçişleri, özellikle de kış ayları hastalıkların alevlendiği dönemlerdir. Eskiden nezle dediğimiz, şimdilerde harfler ve rakamların birleşimi adlar takılan zamane virüsleri aramızda kol geziyor. Toplum içinde birbirimizle etkileşim halinde olduğumuzdan da bu hastalıklar geçerken bize bir uğrayıveriyor. Böyle durumlarda başvurduğumuz yegâne yol da doktora gitmek ve ilaç içmek oluyor.

Bal, limon suyu ve Hindistan cevizi yağı karışımı ev yapımı şurubum hastalıklara yakalanmadan veya hemen başında önlem alma konusunda destekleyici bir yöntem. Evde her zaman bulundurduğum ev yapımı şurubu ihtiyaca göre günde bir iki yemek kaşığı tüketiyorum. Şurup bağışıklık sistemini destekliyor, öksürük ve boğaz ağrısı şikayetlerine de iyi geliyor.

Haberin Devamı

Bal, hepimizin bildiği gibi -vitamin ve mineraller açısından zengin- bir şifa deposudur. Antiseptik ve antibakteriyeldir. Sadece birkaç çay kaşığı bal tüketmek bile öksürük için (alerjik olanı dahil) -öksürük şurubundan daha- etkili bir doğal ilaçtır.

Limon suyu, bakterilerin düşmanıdır. Ev yapımı pek çok üründe -yüz ve saç bakım ürünlerinde de- sıkça kullanılan, kolay ulaşılabilen önemli bir bileşendir.

Ve Hindistan Cevizi Mucizesi adlı yazımda da faydalarını saymakla bitiremediğim Hindistan cevizi yağı ise bağışıklık sistemini desteklerken, antiviral ve antibakteriyel özellikleri ile de bu şurubun yapı taşıdır.

Şurubun tarifi şöyle:

3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

4 yemek kaşığı bal (organik olanını tercih ediniz)

2 yemek kaşığı organik Hindistan cevizi yağı

Tüm malzemeyi bir kaba koyun ve Hindistan cevizi yağı eriyinceye kadar -benmari usulü ısıtarak- karıştırın.

Şurup soğuduğunda Hindistan cevizi yağı katılaşacaktır. Tüketmeden önce yine aynı şekilde ısıtabilirsiniz. Arzu ederseniz sıcak suya ya da çaya karıştırarak da içebilirsiniz.

Buzdolabında bir aya kadar saklayabilirsiniz.

Sevgiyle ve doğal kalın.

Elçin Oltulu Şahin

Blog: http://dogalivarken.wordpress.com

Facebook: http://facebook.com/dogalivarken

Instagram: @dogalivarken