Editörün Seçtikleri Eldivenle ölüm

Eldivenle ölüm

17.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Eldivenle ölüm

Eldivenle ölüm

Hastaneye götürülürken vücut ısısı düşmesin diye üzerine sıcak su dolu ameliyat eldiveni konulan minicik bebek haşlanarak feci şekilde can verdi

Sezaryanla 7 aylık doğan bir bebek, ilkelliğin, bilgisizliğin kurbanı oldu. Gülay Uçar'ın (30) Özel Can Hastanesi'nde dünyaya getirdiği erkek bebekte, solunum yetmezliği belirlendi. Özel hastanede kuvöz olmadığından, bebeğin Numune Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi. İddiaya göre, sevk sırasında bebeğin vücut ısısının düşmemesi için 'korkunç bir çare' bulundu.

Aklı evvel görevliler, bir çift ameliyat eldiveninin içine kaynar su doldurarak, minik bebeğin üzerine koydu. Battaniyeyle sarılıp Numune'ye götürülen minik bebeğin acı dolu çığlıkları üzerine müdahele eden doktorlar, gözlerine inanamadı. Vücudu kaynar sudan haşlanan ve derisi kabaran minik bebek, Yeni Doğan Servisi'nde derhal kuvöze alındı, ancak bir gün yaşayabildi.

Bir günlük oğlunu kaybeden acılı baba Halim Uçar, hastane ve hemşireden davacı olacağını söyledi. Bebeği sevk eden Dr. Levent Yılmaz, eldivene çok sıcak olmayacak şekilde su koyulması talimatı verilmesini istediğini iddia ederken, bebeğin ölümüne yol açmakla suçlanan 3 yıllık hemşire Süheyla Gülcan ise, "Eldiveni soğuk suda beklettim. Vicdanen rahatım ama çok üzüldüm" dedi.


Yazarlar