Cilt Bakımı Erken yaşlanmanın sebebi çocuklarınız olabilir

Erken yaşlanmanın sebebi çocuklarınız olabilir

25.12.2017 - 16:00 | Son Güncellenme:

Kremler, losyonlar, estetik operasyonlar... Kadınların çoğu genç görünmek için bir servet harcıyor ancak yüzünüzde yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmamasını istiyorsanız yapacağınız çocuk sayısını yeniden düşünmeniz gerekiyor.

Erken yaşlanmanın sebebi çocuklarınız olabilir

Genç kalmanın sırları, yaşlanma belirtilerini azaltma yolları, ev yapımı doğal maskeler, zamana meydana okuyan kozmetik operasyonlar arayışına girdiyseniz muhtemelen yaşlanma belirtilerini püskürtmek isteyen orta yaşlı bir kadınsınız. Ancak bu yaşlanma belirtilerini ortaya çıkaran başlıca sebeplerden birinin geniş aileniz olduğunu söylesek?

Haberin Devamı

Bath Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasını engellemek, daha genç ve çekici görünmek istiyorsanız 1 veya 2 çocuktan fazla yapmamanız gerekiyor.

Araştırmada hem kadın hem erkek olmak üzere 500'den fazla kişiden oluşan jüri orta yaşlı kadınların fotoğraflarına yorum yaptı. Daha fazla çocuğu olan kadınlara "daha az güzel" yorumu yapılırken 2 veya daha az çocuğu olan kadınların daha çekici, genç ve sağlıklı göründüğü belirtildi.

Jagiellonian Üniversitesi tarafından yapılan başka bir araştırmada hamilelik, emzirme ve çocuk bakımının erken yaşlanmaya neden olan oksidatif stresi arttırdığı ortaya çıktı.

2016'da yapılan Yale Üniversitesi'nin araştırmasında ise çocuk sahibi olmanın kadınlarda yaşlanma sürecini hızlandırdığı anlaşıldı. Araştırmada menopoza girmiş ve en az 4 çocuğu olan kadınlardan alınan kan örneklerinde büyük oranda DNA hasarına rastlandı.

Haberin Devamı

Duygu Bay / PembeNar Özel

Yazarlar