Editörün Seçtikleri First Lady başkan gibi

First Lady başkan gibi

26.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

First Lady başkan gibi

First Lady başkan gibi


"Hillary'nin seçimi" kitabı ABD'de şok yarattı: Kosova bombardımanını emretti


       NATO'nun Sırbistan ve Kosova'ya düzenlediği operasyon emrini ABD Başkanı Bill Clinton'ın eşi Hillary Clinton'ın verdiği öne sürüldü.
       "Hillary'nin Seçimi" adlı kitabın yazarı Gail Sheehy, Amerikan NBC televizyonuna yaptığı açıklamada, Hillary Clinton'un, Beyaz Saray stajyeri Monica Lewinsky skandalının patlak vermesinin ardından, martta "Kosova bombardımanının başlamasını" söylemek üzere telefon etmesine kadar, sekiz ay boyunca eşi ABD Başkanı Bill Clinton ile tek kelime konuşmadığını söyledi.
       Sheehy'ye göre, Clinton, eşinin telefonundan sonra NATO müttefiklerine, hava harekatına başlamasını önerdi.
       New York Eyaleti'nden senato üyeliği için yarışacak olan Hillary Clinton'a ilişkin ilginç açıklamalarını sürdüren Sheehy kitabında, "First Lady"nin n üniversite yıllarında marihuana kullanmış olabileceğini de yazdı. Kitapta, Hillary'nin üniversitedeki aşkı David Rupert'ın, "Bazılarımız içini çekiyordu" sözleri yer alırken, basının hücumuna uğrayan Rupert, "Ayrıntıya girmek istemiyorum ama satır aralarını okuyabilirsiniz" dedi. Hillary Clinton'ın sözcüsü ise uyuşturucu kullanımına ilişkin iddiaları yalanladı.
       Sheehy ayrıca Hillary'nin, 1990'da Paula Jones ile ilişkisi nedeniyle Clinton'dan neredeyse ayrılmak üzere olduğunu da söyledi. Sheehy, Başkan Clinton'ın Jones'u bir saplantı haline getirerek, günde 18 kere telefonla aradığını, ancak Hillary'den aldığı ültimatomla bu ilişkiyi bitirmek zorunda kaldığını da iddia etti.



Yazarlar