Evcil Hayvan Güve Böceği Nedir? Güve Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

Güve Böceği Nedir? Güve Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

02.11.2021 - 15:32 | Son Güncellenme:

Güve böcekleri günlük hayatta sıklıkla duyduğumuz böcek türlerinden biridir. Özellikle ev veya iş yerleri için zarar verici niteliği bilinen bir böcek türüdür. Bu bakımdan Güve böceği ne olduğunun ve diğer özellikleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizler için Güve böceği nedir? Güve böceği nerede ve ne kadar yaşar tüm detayları ile derledik.

Güve Böceği Nedir Güve Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar

Güve böceği, kürk, kumaş ve odun gibi eşyalara musallat olan çeşitli cinslerden böceklere ve kurtçuklara verilen bir isimdir. Ayrıca Güve böceğine ev ya da iş yeri gibi alanlarda rastlamak oldukça mümkündür.

Güve Böceği Nedir?

Güve böceği kanatlı bir böcek türüdür. Genellikle kumaş cinsinden eşyalara zarar veren bir yapıları bulunmaktadır. Bunun yanı sıra kürk ve odun gibi malzemelere de zarar verdikleri bilinir.

Güve böceklerinin birçok çeşidi bulunmakla birlikte bu böcekler daha çok kurtçuk ya da böcek cinsi üzerinden ifade edilmesi mümkündür. Aynı zamanda güve denince akla sadece kurtçuk ya da bir böcek olduğu gelmemelidir. Çünkü bu böcekler güvegiller ailesinden birçok türü bulunur. Güve böcekleri özellikle mağazalardan tutunda ambarlara kadar zarar verebilen küçük kelebekler için de kullanılan bir ifade olmaktadır.

Güve Böceği Nerede ve Ne Kadar Yaşar?

Güve böceği, ev ya da iş yerleri gibi insanların yerleşim alanlarına gelmesinden korkulan zararlı bir böcek türüdür. Aynı zamanda güve böcekleri istenmeyen ve yok edilmesi için mücadele verilen böceklerden biridir.

Bu sebeple güve böcekleri ev, iş yeri, mağaza ve ambar gibi yerlerde yaşamayı ve oralarda beslenmekten hoşlanırlar. Ayrıca Güve böcekleri açlığa dayanıklıdır. Hatta 2 yıl boyunca hiçbir besin bulamasa dahi yaşayabilirler. Fakat uygun ilaçlama teknikleri ile hemen yok olmaları da mümkündür.

 

Yazarlar