Editörün Seçtikleri Internet hayatımıza giriyor

Internet hayatımıza giriyor

23.06.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Internet hayatımıza giriyor

Internet hayatımıza giriyor

Türkiye'de pek çok kurum, Bilgi Yolu'nda var olmak için atağa kalktı. Türkiye artık odaktaki ülke...

INTEL, MMX teknolojili 233 Megahertz hızındaki Pentium işlemcisini piyasaya sundu. Intel yetkilileri, MMX teknolojili yeni Pentium işlemcisine dayanan yeni PC ve yazılımların, kullanıcılara Internet erişimi, grafik, animasyon, üç boyut ses ve dinamik ışık özellikleri sunduğunu belirtiyor. Bu yıl piyasaya sunulan 11'inci MMX teknolojili işlemci olma özelliği taşıyan yeni işlemci için 100'den fazla yazılım uygulamaları geliştirildi. Yeni işlemci için geliştirilen MMX yazılım uygulamaları eğitim, yaratıcılık, oyun, profesyonel araçlar, Internet'e erişim gibi çeşitli konuları içeriyor.

EKİN Yazım Merkezi, Internet servis sağlayıcısı Superonline ile işbirliği yaparak Türkiye Otel Rehberi - Hotel Guide'97'yi hizmete açtı. Kullanıcıların http://.superonline.com.tr/hotelguide adresinden ulaşabileceği rehberde 1300'den fazla otel ve tatil köyü yer alıyor. Kullanıcılar bu kaynak sayesinde bilmedikleri yörelerdeki konaklama imkanlarını araştırabilecek, tesislerin bilgi ve fotoğraflarını görerek karar verebilecek, elektronik posta yoluyla konaklama yapacakları yerlerle temas kurabilecekler.
Yeni otellerin belirli periyodlarla eklenebileceği Hotel Guide'ın bilgileri sürekli güncel tutulacak. Hotel Guide web sitesinde kullanıcılar istenen bölge ve otelden beklenen özellikleri anahtar sözcükler aracılığıyla seçerek, otomatik arama yapan program sayesinde kendisine uygun otellerin bilgilerine ulaşabilecek.

BİLGİ teknolojisi firmalarından Oracle, Oracle Server'ın yeni versiyonu Oracle8'i yarın tüm dünya ile aynı anda Türkiye'de de tanıtacak. Şimdiye kadar özellikleri hakkında kısmi bilgiler verilen Oracle8'in diğer yenilikleri ve Oracle8 logosu da yarına saklanıyor. Oracle yetkilileri, Oracle8'in karmaşık veritabanı uygulamalarının gereksinimini karşılamak amacıyla tasarlandığını ve önceki sürümlerden daha yüksek düzeyde büyüyebilirlik niteliklerine sahip olduğunu belirtiyor.

KİTABA ve Internet'e tutkun olanlar aynı platformda buluşuyorlar. Microsoft Türkiye ve Pandora Kitabevi'nin ortak çalışmasıyla kitapseverler merak ettikleri kitapları Internet'ten bulabilecek hatta istediklerini Internet'ten sipariş edebilecek. Pandora Kitabevi'nin ortaklarından Tunç Özdoğan, http://www.pandora.com.tr adresinden Pandora Kitabevi'nin web sitesine ulaşacak okuyucuların tutarı 3 milyonu geçen siparişlerinin kuryelerle kapıya teslim edileceğini belirterek, web alanını sürekli izleyemeyen kitapseverlere de elektronik posta yoluyla yeni kitaplar ve kampanyalar hakkında bilgi verileceğini söyledi.

Serkan GEMCİ - K.MARAŞ
KAHRAMANMARAŞ'ta tekstil fabrikası sayısının hızla artması ve mevcut 300 fabrikanın da tam kapasite çalışması nedeniyle Çukurova ve GAP Bölgeleri'nde üretilen pamuk ihtiyaca yanıt veremez hale geldi. Bu yüzden Kahramanmaraşlı tekstilciler özellikle ABD, Türk Cumhuriyetleri, Yunanistan ve Suriye'den pamuk ithal etmeye başladı. Kahramanmaraş Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı ve Nazar Tekstil sahibi Mehmet Balduk, 10 yıl önce Kahramanmaraş'ın ürettiği pamuğu satmak için pazar bulamadığını, bugünse tüm dünyanın gözünü Kahramanmaraş pamuğuna diktiğini söyledi.
Balduk, son olarak Kuzey Carolina Ticaret heyetini ağırladıklarını heyet yetkilileriyle pazarlama konusunda görüştüklerini belirterek, "Bir anlamda, bizler onlardan makina alırken, kendilerine de tekstil ürünleri satmak istediğimizi iletiyoruz" dedi.

Yazarlar