Stil John Galliano'dan sonraki ilk Christion Dior koleksiyonu

John Galliano'dan sonraki ilk Christion Dior koleksiyonu

14.07.2011 - 13:45 | Son Güncellenme:

Yerine senelerdir asistanlığını yapan Bill Gaytten’a şans tanındı ve ustası ise kıyaslamak da moda severlere kaldı...

John Gallianodan sonraki ilk Christion Dior koleksiyonu

Christion Dior, John Galliano’suz elbette değişecekti… Yerine senelerdir Galliano’nun asistanlığını yapan Bill Gaytten’a şans tanındı ve 2011 sonbahar/kış haute couture koleksiyonu hazırlandı, ustası ise kıyaslamak ise moda severlere kaldı…

Haberin Devamı

Bill Gyten hayatının fırsatını yakalayıp, Christian Dior markası altında kendi koleksiyonunu yaratacağı için şanslıydı. Ve muhtemelen, ustasının böyle zor bir duruma düştüğü dönemde öne çıkması gerektiği için de biraz üzgün… Ama tüm bu karmaşa içinde John Galliano’nun senelerdir süren başarısının gölgesinde kalmamak ve Dior severleri şaşırtmak da istiyordu. Ve hazırladığı koleksiyon oldukça sıcak karşılandı.

Gyten, tabii ki tek başına çalışmadı. Sağ kolu Susanna Venega, saç aksesuarları ile Stephen Jones, müziği ile Jeremy Healy, set tasarımında Michael Howells, makyajda Pat McGrath ve saçlarda Orlando Pita’dan oluşan tamamen profesyonel bir ekip hep yanındaydı. Podyuma çıkan koleksiyon, tüm bu ekibin eseriydi.

Haberin Devamı

Farklı bir vizyon sunulmuştu; her zaman son derece zarif ve sofistike olan Dior kadını bu kez biraz daha disko etkisi altında kalmış görünüyordu.

Koleksiyon iki ana parçaya bölünmüştü. Birinci kısım kısa ve basit elbiselerden oluşuyordu; katlı kloş eteklerin üzerine dirseğe kadar uzanan kolları ile yapısal üstler ve organze, tafta gibi kumaşlardan yapılan havalı detaylar… İkinci parça ise inanılmaz kesimler ve renk oyunları ile süper uzun elbiseler den oluşan iddialı bölümü oluşturuyordu.

Yazarlar