PembeNar Kamkat (Kumkuat) Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır? Ne Zaman Meyve Verir?

Kamkat (Kumkuat) Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır? Ne Zaman Meyve Verir?

09.11.2021 - 16:44 | Son Güncellenme:

İnsanlar evlerinde büyütebildikleri ağaçların nasıl bakılacağını ve ne zaman meyve vereceğini merak etmektedir. Kamkat ya da kumkuat ağacı da evde yetiştirilebilen bir ağaçtır. Kamkat ağacının bakımı nasıl yapılır? Kumkuat meyvesini hangi zamanda verir. Sizler için kamkat veya kumkuat ağacıyla ilgili bilinmesi gerekenleri detayları ile derledik.

Kamkat (Kumkuat) Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır Ne Zaman Meyve Verir

Kamkat meyvesi kış aylarının başında meyvesini verir.

Kamkat Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

Kamkat uygun toprağa ve rahat bir saksıya dikilmelidir. Kamkat bir turunçgillerden olduğu için gün ışığına ve gün sıcaklığına ihtiyaç duymaktadır. Kumkuat saksısı direk güneş altında bırakılmamalı fakat güneş gören bir yere koyulmalıdır. Bazı zamanlarda saksı döndürülerek her tarafının ışık alması sağlanır. 0 derecenin altında sıcaklıklarda tutulmalıdır. Bulunduğu alan en az 12 derece olmalıdır.

Kamkat Ne Zaman Meyve Verir?

Kamkat meyvesi ya kumkuat meyvesi ocak ile mart arasında meyvesini vermektedir. Kamkat meyvesi yaz aylarının ortasında çiçeklenmeye başlar. Çiçekler sonbaharın gelmesiyle yerlerini meyveye bırakır. Meyvelerin oluşması ve olgunlaşması da ocak ayını bulmaktadır. Ocak, şubat ve mart aylarında kamkat meyvesi olmuş duruma gelecektir.

 

Yazarlar