Editörün Seçtikleri Katrilyoner dediğin nasıl para harcar?

Katrilyoner dediğin nasıl para harcar?

30.01.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Katrilyoner dediğin nasıl para harcar?

Katrilyoner dediğin nasıl para harcar



Katrilyoner dediğin nasıl para harcar


Yunan armatör Aristotle Onasis’in torunu Athina Roussel, dün 18 yaşına bastığı anda, dedesinin kendisine bıraktığı 8 milyar dolarlık (yaklaşık 13 katrilyon TL) mirasın ‘ilk yarısına’ sahip oldu.
Yunanistan’da bir ada, dünyanın en güzel bölgelerinde birçok malikâne, 29 ton altın, nakit para, hisse senedi ve bir yattan oluşan servet, 21 yaşına geldiğinde bütünüyle Roussel’in olacak. Evdeki oyuncak bebeklerine bile Dior kıyafet giydiren ve dün gece mumları üfleyip dünyanın en zenginleri arasına katılan Roussel’in bu servetle ne yapacağı merak konusu olunca, İngiliz Yayın Kurumu BBC de, internetteki sitesinde, dünyanın sayılı zenginlerinin paralarını nasıl ‘gülünç ve budalaca’ harcadığıyla ilgili bir derlemeye yer verdi. İşte birkaç multikatrilyoner ve ‘garip zevkleri’...
• AARON SPELLİNG: Bir dönem izleyenleri ekrana çivileyen "Charlie’nin Melekleri" ve "Hanedan" dizilerinin yaratıcısı Aaron Spelling, oyuncak bebekler için bir müze ve bir ‘hediye paketleme odası’na sahip malikânesine ikinci bir hediye paketleme odası açmak için ‘su gibi’ para harcadı.
• BILL GATES, LARRY ELLISON: Bilgisayar dünyasının iki ezeli rakibi Bill Gates ve Larry Ellison ise servet savurganlığı konusunda birbirleriyle kıyasıya bir ‘nispet yarışına’ girişip diğerinden geri kalmamak için muazzam malikânelerine yeni göller ve şelaleler yaptırdı.
• WILLIAM R. HEARST: Bu savurganlığın tartışmasız liderlerinden gazete patronu William Randolph Hearst, 1919’da California’daki bir tepede ‘Küçük bir şeyler inşa ettireceğim’ diye başladığı arazide, 61 banyolu ve dünyanın en büyük özel hayvanat bahçesine sahip şatoyu yaptırdı. Hearst, Orson Welles’in ‘Yurttaş Kane’ adlı filminde de hicvedilmişti.
• NİKOLAY ÇAVUŞESKU: BBC’nin derlemesinde, 1989’da öldürülen, Romanya’nın son komünist devlet başkanı Nikolay Çavuşevskuda var. Çavuşesku da, her biri neredeyse bir gün giyilmiş 8 bin takım elbisenin sahibiydi.
• MADONNA: Pop müziğin anne olmasına rağmen hâlâ çılgın yıldızı Madonna da, diğer pahalı zevklerinin yanı sıra, tam 41 milyar liralık platin bir cep telefonu kullanıyor.
• JEAN PAUL GETTY: Petrol kralı Jean Paul Getty ise, üstteki isimlerin tersine cimriliğiyle meşhurdu. Misafirlerin ‘rahat rahat!’ konuşabilmesi için evine ankesörlü ve jetonlu telefon taktıran ünlü zengin, otel görevlilerine bahşiş vermemek için de, çoraplarını kendisi yıkıyordu.



























Yazarlar