Evcil Hayvan Lahoz Balığı (Grida) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Lahoz Balığı (Grida) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

24.09.2021 - 01:26 | Son Güncellenme:

Su altında yaşayan canlılar arasında ekonomik değeri yüksek olan pek çok canlı türü bulunmaktadır. Özellikle eti için avlanan bu canlılardan bir kısmının aşırı avlanmaktan dolayı nesli tükenme tehlikesi altında olmaktadır. İlgili kuruluşlar tarafından bu balıklar için avlanma yasağı getirilerek neslini devam ettirmesi amaçlanmaktadır. Lahoz balığı da bu balıklardan biri olarak ele alınmaktadır. Peki, lahoz balığı (grida) nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, lahoz balığı hakkında bilinmesi gereken hususlar.

Lahoz Balığı (Grida) Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

 Lahoz balıkları denizlerin fazla derin olmayan yerlerinde yaşamaktan hoşlanan etçil olan balıklar arasında gösterilmektedir.

Haberin Devamı

 Lahoz Balığı Nedir? 

 Lahoz balığı yırtıcı olan balıklardan biri olmaktadır. Bu balıklar her türlü deniz kabuklusu ve omurgasız olan küçük balıklarla beslenmektedir. Lahoz balıkları Akdeniz balıkları içerinde eti en lezzetli olan balıklardan biri olmaktadır. Bu balıklar bölgesel olarak ekonomik değeri olan balıklardan biri olmaktadır. Bu nedenle fiyatı diğer balıklara göre daha pahalı olduğu belirtilmektedir. Lahoz balıkları İlkbahar sonunda ve yaz başında üreme yapmaktadırlar.

 Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

 Lahoz balığı sub-tropikal bölgelerde yaşayan bir balık türü olmaktadır. Türkiye'de Akdeniz bölgesinde ve Ege bölgesinde yaşamaktadırlar. Bu balıklar taşlı ve kayalıklı alanları yaşam olanı olarak kullanmaktadır. Lahoz balıkları çeşitli renklere sahip olan benekleri olan bir balık olmaktadır. Yaşadıkları ortamdan kolay kolay ayrılmayan lahoz balıkları yaklaşık olarak 1.5 metre uzunluğunda ve 30 kilo ağırlığında olabilmektedir.

 

Yazarlar