Evcil Hayvan Lokum Balığı (Akdeniz Lokumu) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Lokum Balığı (Akdeniz Lokumu) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

23.09.2021 - 15:39 | Son Güncellenme:

Balıklar insan vücuduna çeşitli vitamin ve mineralleri kazandıran ve sağlıklı olan besin maddelerinin başında gelmektedir. Özellikle kış aylarında yoğun bir şekilde tüketilen balıklar yaz mevsiminde de kıyı kesimlerinde yaşayan insanlar tarafından sıklıkla tüketilmektedir. Lokum balığı olarak adlandırılan bir balık çeşidi de balıkçılar tarafından sıklıkla avlanan insanların severek tükettikleri balıklardan biri olmaktadır. Peki, lokum balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, lokum balığı hakkında bilinmesi gereken hususlar.

Lokum Balığı (Akdeniz Lokumu) Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Lokum balığına Akdeniz lokumu adı da verilmektedir. Adından anlaşılacağı üzere Akdeniz'de yaşayan bir balık çeşidi olmaktadır.

Haberin Devamı

Lokum Balığı Nedir?

Lokum balığı ılıman denizlerde görülen bir balık çeşidi olmaktadır. Bu balığı bilinen diğer bir adı da gümüş balığı olmaktadır. Lokum balıkları her mevsim avlanabilen bir balık olmakla beraber en lezzetli olduğu mevsim ilkbahar olarak değerlendirilmektedir. Bu balıklar ekonomik değeri olan balıklar arasında gösterilmektedir.

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Lokum balıkları ılıman suların sahile yakın kesimlerinde yaşayan balıklardan olmaktadır. Boyları 15 cm ile 22 cm arasında değişen lokum balıkları sürüler halinde dolaşmaktadır. Uzun ve ince bir vücut yapısına sahip olan lokum balıklarının kılçıkları da ince olduğu için her yaştan insan kolaylıkla tüketebilmektedir. Bu balıklar planktonlar ve küçük deniz balıkları ile beslenmekten hoşlanmaktadırlar. Lokum balıkları iri gözlere ve gri bir vücut rengine sahip olmaktadır. Vücutları pullarla kaplı olan lokum balıklarının bazı çeşitleri tatlı sularda yaşamaktadır.

 

Yazarlar