Aile Mask-Kara Tiyatrosu Bayramda Çocuklar İçin Sahnede!

Mask-Kara Tiyatrosu Bayramda Çocuklar İçin Sahnede!

10.10.2007 - 14:04 | Son Güncellenme:

10 Ekim 2007 - Mask-Kara Tiyatrosu bayram süresince “Her Çocuk Bir Bayramdır” sloganı ile “Kahramanlar Kumpanyası” isimli oyunu ücretsiz olarak sahneleyecek.

Mask-Kara Tiyatrosu Bayramda Çocuklar İçin Sahnede

Nazif Uslu’nun yazıp yönettiği oyun, 11 Ekim Perşembe günü saat 15.00’de Kadıköy Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde; 13 Ekim Cumartesi günü saat 14.30’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi (NHKM) Ruhi Su Salonu’nda ücretsiz olarak sahnelenecek.

Haberin Devamı

Oyunun konusu şöyle
Köy halkı ektikleri biçtikleri ürünleri hasat zamanı neşe içersinde toplarken sırça köşkün elçisi vergi memuru olarak gelir ve köşkün buyruğunu açıklar; Vergilerin iki katına çıktığını köylülere duyurur.
Hacivat’ın olduğu yerde Karagöz olmaz mı? Bal pınar köyünde Hacivat’ın olduğunu duyan aç, işsiz ve yorgun Karagöz, arkadaşını Hacivat'ı görmeye gelir. İki eski arkadaş buluşur. Hacivat Karagöz’e sırça köşkün bekçiliğini önerir. İşsiz ve çaresiz olan Karagöz kimin bekçisi olduğunu anlamadan işi kabul eder. Köylüler bulundukları durumdan kurtulmak için Karagöz'den yardım dilerken bilgelerin bilgesi, hocaların nüktedanı Nasrettin Hoca gelir ve köylülerin sırça köşke karşı durması gerektiğini anlatır, onlara yol gösterir. Keloğlan ve köylüler Karagözü’nde desteğini alarak sırça köşke doğru yola koyulurlar.

Haberin Devamı

Oyunda; Nazif Uslu, Cenk Şengül, Bayram Şekerci, Onur Uçar, Mehmet Varsak, Nurhan Uslu, Naz Sağlam, Cem Gök rol alıyor.

Yazarlar