Editörün Seçtikleri 'Metroseksüel mi? Ben Erzincanlıyım!'

'Metroseksüel mi? Ben Erzincanlıyım!'

28.12.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Metroseksüel mi? Ben Erzincanlıyım!'

Metroseksüel mi Ben Erzincanlıyım





Amerika'da kentli, uygar, bakımlı erkeklerin yaşam tarzına işaret eden 'metroseksüel' kelimesi 2003'e damgasını vururken, Washington Post gazetesi köşe yazarı Richard Cohen, Atatürk'ün de bir metroseksüel olduğunu yazdı.
Amerikan basınında geçen yıl yaklaşık bin kez kullanılan 'metroseksüel' kelimesi, özetle, cilt bakımı, manikür yaptıran, kıyafetlerini özenle seçen, saç bakımı için birkaç çeşit ürün kullanan, dış görünüşüne dikkat eden heteroseksüel erkeklerin yaşam tarzını ifade ediyor.
Post yazarı Cohen de, dün yayımlanan yazısında "Türkiye'yi tek başına modernize etti" dediği Atatürk'ün, kıyafetlerine özen gösteren, kendine bakan, kadınların gözdesi bir beyefendi olduğu için bir metroseksüel olduğunu ifade etti.

Saddam artık heteroseksüel
Richard Cohen yazısında, Saddam Hüseyin'den de bahsederek şöyle diyor: "İktidar dönemindeki yaşantısıyla metroseksüeldi, ancak o çukurdan çıkarıldıktan sonraki görüntüsü, tam bir heteroseksüeldi."
Yazısında ulusları da kategorize eden Cohen'e göre tüm İtalyan erkekleri metroseksüelken, Fransızların ancak bazıları bu kategoriye girebiliyor ve "çoraplarını bile yerinde tutamayan" İngilizler, metroseksüelliğin yakınından bile geçemiyor. Ancak İngiliz futbolcu David Beckham, bakımlı olmayı ve kendisine bakmayı seven bir kişilik olarak 'en ünlü metroseksüel' olarak gösteriliyor.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eylül sayısında Haftalık Dergisi'nin 'metroseksüellik' sorularını şöyle yanıtladı:

Sarıgül: Hayır, ben bir Erzincanlıyım!

Sarıgül: Ben metroseksüel falan anlamam. Türk insanının anlamayacağı laflardan hiç hoşlanmam.

Sarıgül: Kendim tıraş olamıyorum. 20 yıldır her sabah evimde biri yardım ediyor. Düzenli manikür, pedikür yaptırırım. Krem kullanırım. Moda danışmanım vardır...



YAŞAM


Oğlaklar yeni yılda 'ya sabır' diyecek
'Atatürk gerçek metroseksüeldi'
Taşdevri İstanbul'u
Ayvalık'ta perili ev paniği
Mutlu bir zengin olmanın yolları
Üniversitede infaz
'Küçük Özgürlük'ten büyük sürpriz

Yazarlar