Evcil Hayvan Muhabbet Kuşu Aksesuarları Nelerdir? Kafeste Mutlaka Olması Gerekenler

Muhabbet Kuşu Aksesuarları Nelerdir? Kafeste Mutlaka Olması Gerekenler

03.04.2021 - 16:37 | Son Güncellenme:

Ev içerisinde daha mutlu olmak ve hayvan sevgisi ile çocukları aşılamak için tercih edilen hayvanlardan birisi de muhabbet kuşlarıdır. Evine muhabbet kuşu alacak ve ona hatasız şekilde bakmak isteyen kişiler, muhabbet kuşları için gereken kafes aksesuarlarını merak ediyor. Muhabbet kuşu aksesuarları, kafes içinde olması gereken malzemeleri detaylıca derledik.

Muhabbet Kuşu Aksesuarları Nelerdir Kafeste Mutlaka Olması Gerekenler

 Muhabbet kuşları genel olarak 17 cm boylarında ve yeşil ile mavi renklere sahip dostlarımızdır. Muhabbet kuşu aksesuarları arasında zil, ayna, salıncak ve tırmanma oyuncakları yer almaktadır.

Haberin Devamı

 Muhabbet Kuşu Aksesuarları Nelerdir?

 Muhabbet kuşu satın alımı sonrasında kişiler ilk olarak kuş için en doğru kafes arayışına giriyor. Genel olarak küçük bir boyutlu kafesin muhabbet kuşuna yeterli olacağı düşünülmektedir. Ancak muhabbet kuşları genel olarak kafes içerisinde rahat olmayı ve düzenli olarak takla atmayı seven canlılardır. Buna göre kafesin orta ve evinizin alanına uygun olursa büyük boyutlu olması tavsiye edilir.

 Merak edilen bir diğer konu ise muhabbet kuş kafeslerinin ana aksesuarları nelerdir konusudur. Muhabbet kuşu kafes içerisindeki aksesuarların başında ayna, kafes salıncağı, tırmanma aparatı, çiğneme ya da kemirme oyuncağı, zil gelmektedir.

 Kafeste Olması Gerekenler

 Özellikle çocuklu aileler tarafından büyük ilgi duyulan muhabbet kuşları, ev içinde yaydıkları pozitif enerji ile çocuklara hayvan sevgisini aşılamayı başarıyor. Ancak muhabbet kuşu ile bir kafes satın alarak, dostlarımıza olan görevimiz burada bitmemektedir. Seçilen kafesten, özel yeme ve kafes içerisindeki malzeme ile oyuncakların seçimi oldukça önemlidir. Muhabbet kuşları genel olarak hareketli ve bir o kadarda oynamayı seven canlılardır. Bu nedenle kafes içerisinde olması gereken malzemeler listesinin başında zil gelmektedir. Kafes içindeki olması gereken diğer malzemeler şunlardır:

Haberin Devamı

 - Zil

 - Ayna

 - Tırmanma Aparatları

 - Çiğneme ve Kemirme Oyuncağı

 - Kafes Salıncağı

 Muhabbet Kuşları Ne Tür Oyuncak Sever?

 Evin bir neşesi ve yakın dostlarımız olan canlılardan birisi de muhabbet kuşlarıdır. Muhabbet kuşlarının bizlerinden dilinden ne kadar iyi anladığı bilinse de bizim onların dilinden tam olarak anladığımız pek söylenemez. Özellikle ilk kez muhabbet kuşu satın almış olan kişiler, kuşların hangi mama ile beslendiği ve ne tür oyuncakları sevdikleri hakkında pek bilgisi bulunmamaktadır.

 Muhabbet kuşlarının en çok sevdiği oyunların başında aynalar gelmektedir. Muhabbet kuşları özel aparatlı ayna karşısında saatlerce kendisine bakarak konuşmaya bayılır. Bu nedenle ayna mutlaka olması gereken oyuncaklar arasında bulunmaktadır. Bunun dışında zil, tırmanma oyuncağı ve salıncaklar muhabbet kuşlarının sevdiği oyuncak türleridir.

 

Yazarlar