Editörün Seçtikleri Mutluluk üzerine yazılan kitap

Mutluluk üzerine yazılan kitap

20.03.2015 - 11:49 | Son Güncellenme:

Mutluluk kulübü programı ile yüzlerce kişiye nasıl mutlu olacaklarını anlatan Müge Çevik’in ilk kitabı “Mutluluk Kulübü”, bir haftada en çok satanlar listesinde yerini aldı.

Mutluluk üzerine yazılan kitap

Libros Kitap tarafından byŞapka etiketiyle yayınlanan 'Mutluluk Kulübü, yayınlanmasından bugüne daha 1 hafta geçmesine rağmen, kişisel gelişim kategorisinde 1 numara oldu.

TUİK’in gerçekleştirdiği Yaşam Memnuniyeti Araştırması 2014 sonuçlarına göre, mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı 2013 yılında %59 iken 2014 yılında %56,3’e düşmüştür. Mutsuz kadınların oranı ise %39,6’ya yükselmiştir. Sadece Türkiye’de değil, aslında tüm dünyada insanlar büyük bir sorgulamanın içinde. Neyi neden yaptıklarını, bundan mutlu olup olmadıklarını, istedikleri şeyin bu olup olmadığını sorgulayıp duruyorlar.

İnsanların sürekli aradığı kavram olan “mutluluk” üzerine yazılan bu kitap, yalın dili ve kolay anlatımıyla mutluluğu arayanlara adeta bir pusula oluyor. Mutluluk üzerine kafa yormaya başladığımdan itibaren adeta hayat bana adım adım deneyimletti diyen Müge Çevik’in, mutluluk kavramına bakış açısı ve insan ruhunun derinliklerini sorgulatan anlatımı, okuyucular tarafından büyük beğeni topluyor.

Müge Çevik, “benim mutluluk tanımımın içinde, kişinin içinden doğan, adım adım ve demleyerek tam kıvamına getirilmesi gereken farkındalık, irade, rıza, kabul, şükür, teslimiyet ve sevgiyi kapsayan pek çok şey var. Sizlere sayfalardır tariflemeye çalıştığım mutluluk yolculuğunun en can alıcı kısmı tam da burası.

Mutluluk bir ruh hali, öğrenilebilir, seçilebilir bir durum ise; bunu yapacağımız ve deneyimleyeceğimiz yer yine yaşamın kendisidir. Yani, asıl olan yaşama karışmak, yaşamla akmak, zaman zaman dans zaman zaman arkadaşlık etmektir. Olaylar, durumlar, insanlar, sorunlar gelir ve de geçerler... Ne vermeye razıysak onu alır, ne kadar almaya hazırsak onu bırakırlar!

“ Yazar, “Temel olan arayışın kendisi. Ne bulunacak bir şey var ne de beklenecek, yaşanacak bir hayat var. Onu da mutlu kılmak ise kahramanın becerisi” diyerek, mutluluğa cesaret ile niyet eden herkesi kulübe davet ediyor.

Yazarlar