Saç Bakımı Ombre Nasıl Yapılır? Evde Ombre Saç Yapma Teknikleri Nelerdir?

Ombre Nasıl Yapılır? Evde Ombre Saç Yapma Teknikleri Nelerdir?

08.04.2021 - 04:01 | Son Güncellenme:

Ombre özellikle sıklıkla kullanılan saç modellerinden bir tanesidir. Bu bir saç boyama tekniğidir ve çoğu kadının favorisi olmuştur. Saçlara ışıltı vermesi ile de bilinen bu teknik yukarıdan uçlara doğru açılması ile bilinir. Ombre nasıl yapılır? Evde Ombre saç yapma teknikleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Ombre Nasıl Yapılır Evde Ombre Saç Yapma Teknikleri Nelerdir


Ombre günümüzde her yaştan kadın tarafından tercih edilen saç boyama tekniklerinden bir tanesidir. Fiyat aralıkları saçın uzunluğuna ve işlemi yapacak kişinin profesyonelliğine göre değişkenlik göstermektedir. Genellikle kuaförlerde uygulanan bu yöntemin kolay bir şekilde evde uygulanması da mümkündür.

Ombre Nasıl Yapılır?

Ombre kelimesi dilimize Fransızcadan geçmiştir. Bu kelime Fransızcada gölge anlamına gelmektedir. Bu uygulamada saçın üst kısımlarından koyu bir şekilde gelen renk uçlara doğru kademeli olarak açılır ve en uçlar saçın en açık bölgeleri olur. Özellikle son zamanlarda sıklıkla tercih edilen bu yöntem artık evlerde de rahatlıkla yapılabilmektedir.

Evde ombre yapmak için ihtiyaç duyulan malzemeler;

Haberin Devamı

Eldiven

Saç tonundan 2 ya da 3 ton açık olacak bir saç boyası

Boyayı sürmek için fırça ve kap

alüminyum folyo

Evde ombre yapmak için öncelikle boyanın hazırlanması gerekiyor. Sonrasında ise saçta ombrenin uygulanacağı bölgenin taranarak açılması gerekir. Bu işlem boyanın saça daha iyi işlemesini sağlayacaktır.

Ombre saç diplerinden yaklaşık 20 cm aşağıdan başlanarak boyanır. sonrasından boyanan bölge taranarak, boyanın iyi bir şekilde yedirilmesi sağlanır ve boyanan kısım alüminyum folyo ile kapatılır.

Saçı açık renk olan kişilerin boyayı 25-35 dakika arasında bekletmesi yeterli olacaktır. Ancak saçlarınız koyu renk ise güzel bir şekilde açılması için 35 ile 45 dakika arasında beklemeniz gerekmektedir.

Evde Ombre Saç Yapma Teknikleri Nelerdir?

Yaz aylarında denizin ve güneşin etkisi ile saçlarda açılma görülmektedir. Eğer doğal bir ombre görünümü elde etmeyi düşünüyorsanız bunun için güneşte başınıza şapka takarak uçlarının renginin açılmasını sağlayabilirsiniz.

Bunun dışında papatya suyunu saç uçlarınıza sürerek saçınızın uç kısımlarının renginin doğal bir şekilde açılmasını da sağlamanız mümkündür.

Ombre dendiği zaman genellikle akla sarı tonları gelmektedir. Ancak renkli ombreler de günümüzde oldukça modadır. Kızıl ve pembe tonlardaki ombreler en sık kullanılan renkli ombreler arasındadır.

Yazarlar