Op.Dr. Evrim Uçkunkaya

Op.Dr. Evrim Uçkunkaya

evrim@druckunkaya.com

Tüm Yazıları

Microneedling veya mikroiğne olarak da adlandırılan bir cilt yenileme uygulaması olan Dermapen, mikro iğneler vasıtasıyla cildin epidermis olarak adlandırılan en üst tabakasına ve bir altındaki dermis tabakasına mikroiğne uygulaması yapılarak gerçekleştirilir. Ucunda çok sayıda milimetrik iğne bulunan bir cihazla, cilt yüzeyinde yüzlerce mikroskopik kanal açan, böylece cildin kendi, doğal iyileşme mekanizmasını başlatan mikroiğneleme yöntemidir. Açılan bu kanalların her biri deride bir yara gibi algılanır. Cilt bu yaraları kapatmak için o bölgede kan dolaşımını artırıp, çeşitli büyüme faktörleri salgılayarak kendini onarmaya çalışır.

Haberin Devamı

Gençlik Mikroiğnelerin Ucunda

Cilt yenilenmesi ve gençleştirilmesi, ince kırışıklıkların azaltılması, gözeneklerin sıkılaştırılması, sivilce izlerinin giderilmesi, cilt lekelerinin tedavisi, çatlakların sıkılaştırılması ve saç dökülmesi tedavilerinde için bir yan etki riski taşımaması sebepleriyle tercih edilen uygulamaların başında gelen Dermapen uygulaması, tüm yaş gruplarına uygulanabilmektedir. İğnesiz, ağrısız ve acısız yüzeysel fraksiyonel lazer teknolojisi olan Dermapen uygulaması, ciltte morarma ve kanama oluşmaz ve geri dönüşümlü yüz germe imkânı sunar. Kısa sürede uygulanan Dermapen’in iyileşme süresi de kısadır. Ciltte yeni kolajen yapılanmasını arttırarak cildin alt tabakasının yenilenmesini ve yenilenmiş genç tabakanın sıkılaşmasını sağlar. 

Dermapen ile Yenilenin

Sıklıkla yüz bölgesine uygulanan Dermapen, kişinin sağlık durumunun elverişli olduğu durumlarda kalça bölgesi, el sırtı, kol bölgesi veya karın bölgesine de uygulanabilir. Uygulama öncesi işlem yapılacak bölge, antiseptik solüsyonlar ve nemlendiriciler ile temizlenir. Yüz bölgesine uygulanacaksa, deri makyaj gibi kimyasal maddelerden tamamen temizlenir. Dermapen’in etkisini artırmak için cilt yüzeyine hyaluronik asit solüsyonları, mezoterapi veya PRP uygulamaları yapılabilir.

Dermapen uygulaması yaklaşık 20 ila 40 dakika süreyle cilde titreşimli mikroiğneleme yapılmasıyla sağlanır. Cilt yüzeyi uygulama alanında homojen kalınlıkta dağılım göstermediğinden, cildin ince seyrettiği kimi bölgelerde çok hafif kanamalar gelişse de; yöntem cilt dokusuna herhangi bir hasar vermez. Uygulama sonrasında cilt tekrar solüsyonlarla temizlenir ve işlem bitirilir. İşlem sonrası cildin iyileşmesi birkaç günü bulabilir. Bu süre içinde ciltte kızarıklık, yanma hissi veya hassasiyet hissedilmesi normaldir. Dermapen uygulaması kişinin cilt özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 4 haftalık süre içinde en az 4 seans şeklinde uygulanabilir.

Haberin Devamı

 

Metinde belirtilen işlemlerin uygulanması ve sonuçları her kişinin anatomisine, fizyonomisine ve yaşam kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Bahsedilen uygulamadan önce konunun uzmanı bir doktorla görüşülmesini öneririm.”

 

Op. Dr. Evrim Uçkunkaya Sosyal medya hesapları

Facebook: drevrimuckunkaya

Instagram: @druckunkaya

YouTube: druckunkaya