Op.Dr. Evrim Uçkunkaya

Op.Dr. Evrim Uçkunkaya

evrim@druckunkaya.com

Tüm Yazıları

Dünyada en çok yaptırılan ameliyatsız estetik uygulamaları arasında saç özelinde yapılan uygulamalar üçüncü sırada yer alıyor. Günlük hayat koşuşturması içinde stres, endişe, sağlıksız beslenme, uyku düzeni bozukluğu, kronik hastalıkların yanı sıra, özellikle yaz aylarında deniz, güneş gibi etkenler saçları daha da yıpratıyor. Saçlarımızda dış etkenler nedeniyle oluşan aşırı dökülme ve hasarlanma gibi sorunlara Kök Hücre, Saç Mezoterapisi ve PRP Uygulaması ile çözüm bulabilir, kendi hücrelerinizle yeniden ışıl ışıl saçlara kavuşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kök Hücre Uygulaması ile tek seansta güçlü ve sağlıklı saçlar

Kök hücre, cilt kırışıklıklarından meme büyütmede silikonun yerine kullanılmasına, yara tedavisinden saç güçlendirmeye kadar geniş bir uygulama alanı olması ve kişinin kendi hücreleri ile uygulandığı için bir yan etki riski taşımaması sebepleriyle en etkili ve en çok tercih edilen uygulamalar arasında.

Estetik ve plastik cerrahide yağ dokusu transferi, eskiden beri yaygın olarak kullanılır. Ama en önemli sorun bu yağların yaşayabilirliği ve tutunma oranları. Çünkü klasik yağ enjeksiyonlarında, enjekte edilen yağın yüzde 70’i bir süre sonra vücut tarafından emilerek etkisini yitirir. Bu durumda kalıcı bir dolgunluk sağlanamaz. Ancak kök hücreden zengin yağ enjeksiyonları, uzun vadede yüzde 75 oranında kalıcılık sağlarken doku üzerinde de bir onarım sağlar.

Benim de hastalarıma uyguladığım kök hücreden zengin yağ enjeksiyonu işlemi ile tek seansta istenilen sağlıklı ve güçlü saçlara kavuşulabiliyor. Kök hücreden zengin yağ dokusu, diğer dolgu maddelerinin aksine, enjekte edildiği alanlarda güçlü bir canlandırıcı, yenileyici ve tamir edici etki yaratarak dokuları gençleştiriyor, saç köklerini kuvvetlendiriyor. Enjekte edilen bölgede olgun, canlı yağ ve cilt hücrelerine dönüşen kök hücreler, dayanıklılıklarıyla da avantaj sağlıyor. Hem silikon gibi sentetik ve kimyasal ürünlerle karşılaştırıldığında hastanın kendi yağ dokusuyla yapılan yüzde 100 doğal bir işlem olduğundan, uyum ideal seviyede sağlanıyor hem de tek seansta, yaklaşık 1-1.5 saat süren bir işlem.

Haberin Devamı

PRP ve Saç Mezoterapisi ile saçınıza ihtiyacı olan bakımı yapın

PRP işlemiyle saç köküne daha fazla miktarda kan, oksijen, vitamin taşınmasına olanak sağlanır. Salgıladığı büyüme faktörleri ile saç kökü hücrelerini uyarır ve saç üretimini hızlandırır. Böylece saçların daha sağlıklı hale gelmesini sağlar. Özellikle saç dökülmesi olan bölgede uygulandığında dökülmeyi durduran bir işlevi bulunur. Uygulama;  güçsüz, kırılmış, hasarlı saçlarla birlikte saç üretimi yeteneğini kaybeden saç köklerini uyararak hem saç dökülmesini durdurur hem de saçların daha parlak ve canlı görülmesini sağlar. PRP uygulamasında sorunun büyüklüğüne bağlı olarak birden çok seans uygulanabilir. Seanslar, uygulama yapılacak bölgenin büyüklüğüne göre değişse de, en fazla 30 -40 dakika sürer. Uygulama sonrasında kişi sosyal hayatına devam edebilir. Bazen yapılan iğnelere bağlı olarak küçük ve geçici morluklar oluşabilir. Kan sulandırıcı kullananlar, geçmişinde kanser öyküsü olanlar ile hamilelik ve emzirme dönemini yaşayanlarda uygulama yapılmasını önermiyorum.

Haberin Devamı

Saç Mezoterapisi uygulaması ise saçlı derinini kan dolaşımında düzelme ve saç hücrelerinin beslenmesinde artış meydana getirir. Saç dökülmeleri çok azalır ya da tamamen durur. İncelmiş olan saçlar kalınlaşır, parlak ve canlı hale gelir. Saç Mezoterapisi, hem kadınlara hem de erkeklere başarıyla uygulanabilmektedir. Mezoterapiden fayda gören saç dökülmeleri; strese bağlı, mevsimsel, metabolik nedenli saç dökülmeleri ve gebelik sonrası ani saç dökülmeleri olarak sıralanabilir. Özellikle kıl kökünde bir küçülmenin gözlendiği ve kılın oluşum ve büyüme evresi olan “anajen evresinde” kısalmanın saptandığı “androjenik alopesilerde (erkek tipi saç dökülmesi)” mezoterapi uygulanması faydalıdır. Hormonal ve genetik saç dökülmelerinde ve tamamen çıplak hale gelmiş alanlarda ise bu yöntem destek tedavi olarak tercih edilebilir. Dökülmüş saçları tekrar çıkarmak ve saçsız bir alanda saçların tekrar büyümesini sağlamak ise olası değildir.

Aloe Vera Maskesi ile saçlarınızı yeniden yapılandırın

Aloe veranın cilde olan faydalarını artık hepimiz biliyoruz. Aloe veranın faydaları sadece ciltle kalmıyor, aynı şekilde saçları da yeniden yapılandırıyor. Kuru ve yıpranmış saçlar için siz de bu maskeden faydalanabilirsiniz.

-1 tatlı kaşığı aloe vera jeli

-Yarım çay bardağı zeytinyağı

-1 tatlı kaşığı gliserin

Tüm malzemeleri bir kase içinde karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı saç uçlarınıza ve saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra şampuanla güzelce yıkayın. Bu maskeyi saç uçlarınız yenilenene kadar haftada iki kez tekrarlayabilirsiniz.

Daha hızlı sonuç alabilmek için, hazır havalar da sıcakken saçlarınızı fön makinesi ile kurutmamanızı öneririm.

“Metinde belirtilen işlemlerin uygulanması ve sonuçları her kişinin anatomisine, fizyonomisine ve yaşam kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Bahsedilen uygulamadan önce konunun uzmanı bir doktorla görüşülmesini öneririm.”

 

Op. Dr. Evrim Uçkunkaya Sosyal medya hesapları

Facebook: drevrimuckunkaya

Instagram: @druckunkaya

YouTube: druckunkaya