KADINLARI MUTLU ETMEK NEDEN MÜMKÜN DEĞİL?

Sosyal paylaşım sitelerinde bir bayan arkadaşımın ‘Ben Erkek Olsaydım’ diye paylaşımını okudum.

Evet, gerçekten bir erkek için çok zor olmayan, küçük ama kadınları çok mutlu edecek davranışları, incelikleri, erkeklerin kaybetmiş oldukları romantizmi hatırlatan, yüzlerine vuran bir yazı olmuş.

Yazıyı okuduktan sonra düşündüm… Gerçekten bunları yapmak bir kadını mutlu etmeye yeter mi?

Bu soruya hiç tereddüt etmeden verdiğim cevap kesinlikle ‘hayır’.

Belki çok kaba, saygısızca davranışlar içinde bulunan erkekler azımsanmayacak kadar çoktur, buna bir itirazımız olamaz ama şu da bir gerçek ki bu paylaşımda vurgulanan düşünceli, kibar ve sevgi dolu davranışları elinden geldiğince yapan ve yapmaya çalışan birçok erkek var.

Haberin Devamı

Acaba; bu şekilde davranan erkeklerin kaç tanesi bu yaptığı kibar ve romantizm dolu davranışların karşılığında saygı ve minnet görüyor? Maalesef gerçek bu…

‘Kaba, kuralcı, sert, duygusuz, kibar ve romantik olmayan’ olarak nitelenen birçok erkek dahi kadınlara nazaran daha hoşgörülü, esnek ve çözüm odaklı düşünmekte ve hareket etmektedir; çünkü amaçları mutlu olmaktır, küçük şeylerle yetinebilir ve haz alabilirler.

Bir kadınla yaşayabileceğiniz en mutlu dönem sadece flört dönemidir; çünkü kadınların mutluluğu kelebeğin ömrü kadardır, bunun bilimsel açıklaması da genetik geçmişimizde saklıdır.

O nedenle flört dönemi dışında bir kadını duygusal olarak memnun etmek, mutlu etmek istisnalar dışında neredeyse mümkün değildir.

Hayatımda başından birçok evlilik geçmiş, ilişkiler yaşamış ve her seferinde mutsuz olmuş; sözde mutluluğa aç, mutluluğun kıymetini bilebilecek olgunlukta kadınlar tanıdım.

Ama iş duygusallığa, aşka, beklentilere, tahammülsüzlüğe, hoşgörüsüzlüğe, bencilliğe gelince bütün kadınlar aynı frekansta hareket etmeye başlıyor.

Büyük üstat Freud’ un dediği gibi ‘Kadınları anlamak için, bir labirenti düz yola çevirmek gerekir.’

Freud’un lafının üstüne laf söylemek bize düşmez…

Ama kadınları anlamak, memnun ve mutlu etmek diye bir şeyin olmadığını unutmayın yeter…

Haberin Devamı

Psikolog Bekir Fehmi Örmeci

Facebook: Bekir Fehmi Örmeci