Hayallerimiz ve mutluluk arayışı

Kendimizi tanımak hayallerimizi ve mutluluk arayışımızı keşfetmekten geçiyor.

Sevgili okurlar, kendimizi biraz sorguladığımızda kendi içimizde bile ne denli karmaşık, belirsiz ya da ikircikli olabiliyoruz. Bazı temel sorular, örneğin bizi mutlu eden şeyler ya da hayalini kurduğumuz şeyler her zaman aynı yerde, aynı alanda olmayabilir. Mutluluk bir hedef değil ancak evrenle akıcı bir ilişki içinde olmak, içinde bulunduğumuz şartları kabullenmekten geçiyor. Bu zaruri bir kabullenme değil, kendi içimizdeki çatışmaları anlamak ve kendimize dışarıdan bakabilmek ile gerçekleşebiliyor.

Haberin Devamı

Antik filozoflardan Pisagor her şeyin sayılardan ibaret olduğunu ve sayıların belirli anlamları ya da insan psikolojisinde karşılıkları, arketipleri olduğunu söylemiş. Örneğin 2 sayısı karşıtlıklar, 3 sayısı uyum gibi. 9 sayısı da 3’ün karesi olduğu için özellikle mutluluk ve evrenle ilişkimizde akışkanlığı ve dengeyi anlatıyor. Astroloji’de haritamızı belirli sayılarla çarptığımızda bu sayıların anlamlarına göre nasıl bir tavır sergilediğimizi görebiliyoruz. Örneğin 9. harmonik haritasına bakarak bizi mutlu eden temaları, evrenle bir olma duygusunu keşfedebiliriz.

Kuşkusuz hayallerimiz de var ancak bu konu mutlulukla ile karıştırılmamalı. Hayallerimiz biz öyle olmasak hatta hiçbir zaman ulaşamasak bile bize çekici gelen, psişik açıdan bizi gizemli bir şekilde hareket geçiren imgelemler, derin istekler olarak ortaya çıkıyor. Astrolojik açıdan 7. harmonik haritamıza baktığımızda bu yönde bilgiler, farkındalıklar elde edebiliriz.

Şimdi bu durumda bizi mutlu eden şeyler ile hayalini kurduğumuz şeyler arasındaki ilişkiye bakmamız aslında kendimizi daha iyi anlayabilmemiz için önemli bir anahtar haline gelmekte. Karmaşık olmaması için sadece 7. ve 9. harmonik haritalarımızdaki Güneş’in bulunduğu burcu karşılaştırarak önemli bir fikir edinebiliriz. Bu konumlar birbiri ile uyumlu olduğunda kendi iç dengelerimizin daha kolay gerçekleştiğini, uyumsuzluk durumunda daha fazla çaba gerektireceğini, belirli iç çatışmaların farkına varabileceğimizi söyleyebiliriz.

Örnekler vererek devam edelim. Nazım Hikmet’in 7. harmonik haritasında Güneş disiplini, kuralları, sistem ve hiyerarşiyi anlatan Oğlak burcunda yer alırken hayallerin de belirli bir sistem, çaba gerektirdiğini, onun sosyalist görüşlerini açıklarken, mutluluk haritası olan 9. harmonikte Güneş’in sıcak, yaratıcı, merkezde duran, parlamak isteyen Aslan burcunda olduğunu görüyoruz. Bu ikisi arasında çelişkili bir ilişki var. Donald Trump’ın hayaller haritasında Akrep dikkat çekmekte. Güç, mücadele ve dönüşüm temaları öne çıkıyor. Ona mutluluk veren temalar ise Koç burcunda yani liderlik, cesaret ve başlangıçlar yapma, hayatta kalma dürtüsü. Burada ortak bir teme söz konusu. Orhan Pamuk’un hayaller haritasında Başak onun detaylardan, işçilikten, çalışmaktan ve mükemmeliyetçiden yana olduğunu, mutluluk haritasındaki Saka burcu ise ilerici düşünceler, reform ve sosyal alanda değişimden mutluluk duyduğunu göstermekte. Bu ise çoğu zaman kendi arasında zihinsel bir gerilim yaratabiliyor zira Başak detaylara bakmak isterken, Saka daha evrensel fikirler içinde.

Haberin Devamı

Sizler de eğer astroloji ile yakından ilgili iseniz, kendi 7. ve 9. harmonik haritalarınıza bakarak en azından Güneş’in bulunduğu burcu ele alabilirsiniz. Bunu iinternette bulabileceğiniz uygun bir astroloji aplikasyonu ile yapabilirsiniz.

Haberin Devamı