Makyaj Sebi Bebi'den güzellik önerileri

Sebi Bebi'den güzellik önerileri

30.01.2017 - 13:35 | Son Güncellenme:

Sebi Bebi olarak bilinen YouTuber Sebile Ölmez, YouTube'da güzellik ve makyaj videoları deneyimlerini ve güzellik önerilerini PembeNar.Com okuyucuları için açıkladı.

Sebi Bebiden güzellik önerileri

Sebile Ölmez kimdir?

Haberin Devamı

6 sene önce Sebi Bebi olarak Youtube’da kadınlar için güzellik önerileri ve uygulamalı makyaj dersleri vermeye başladım. Aslında isim kısaltmalarımı kullanıcı adı olarak seçtim. Son 1 yıldır gerçek adımı kullanmaya başladım. Bilgisayarım, eşim, annem, makyaj malzemelerim ve abur cuburlarım olmadan yaşayamam. Televizyonda korku veya komedi temalı filmler ve anime izlemeyi severim. Bilgisayar oyunlarına bayılırım.

Röportaj: Özge Özbey

Bu işe nasıl başladınız, makyaj videosu çekme fikri nereden geldi?

Youtube’un sadece maç görüntüleri ya da komik hayvan videoları izlemek için açıldığı çok talep görmediği dönemlerde başladım. Dünyada da how to yani nasıl yapılır videoları yeni yeni yapılmaya başlamıştı. Ben de yenilikçi olduğum için nasıl yapılır videoları sayesinde artık her şeyi çok kolay öğrenebileceğimizi fark ettiğimde çok heyecanlandım. Yetenekli olduğum ve çevrem tarafından merak edilen makyaj, manikür saç uygulamalarını youtube’a yüklemeye başladım. Çevremdeki çoğu kişi kendimi videoya çekip paylaşma fikrini oldukça cesur buldu ve kimi de yadırgadı. Ancak gördüm ki insanların buna gerçekten ihtiyacı varmış. İnternet fiyatlarının zamanla düşmesi ve mobil telefondan kolayca video izlenebilmesi sayesinde de kanalım hızla büyüdü.

Haberin Devamı

Sebi Bebiden güzellik önerileri

Videoları çekmeden önce ne işle meşguldünüz?

Tam 10 yıl dizi sektöründe yapımcı asistanı, yapım koordinatörlüğü ve menajerlik görevleri yaptım. Şimdi ise bir youtuber’ım.

Sizce doğru makyaj nasıl yapılmalı?

Teninizde kusur yoksa fondöten sürmek son derece anlamsız. Göz altınız mor değilse kapatıcı sürmemelisiniz. Makyaj öncelikle sağlıklı görünmeyi hedeflemeli. Buna ulaştıktan sonrası ise tamamen zevk. Teniniz sağlıklı görüntüye ulaştıktan sonra önce kaşların ve dudakların boyanması taraftarıyım. Allığı da uyguladıktan sonra makyaja ne kadar ihtiyacınız olduğunu belirleyebilirsiniz. Ben çoğu kez kaş kalemi sürdükten sonra eyeliner sürmek istemez oldum. Çünkü elde etmeye çalıştığım görüntüyü bozmak istemiyorum.

Erkeklerin de artık makyaja bakış açıları değişti hatta birçoğu makyaj bile yapıyor. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Haberin Devamı

Aslında erkeklerin makyaj yapması dünyada bir ilk değil. Antik Mısır’dan Ortaçağ’a birçok medeniyette makyaj yapıldığını hepimiz biliyoruz. Eski tiyatro-sahne gösterilerinden, savaşta sürülen boyalardan, bazı kabilelerin dini ayinlerinde sürdükleri boyalara kadar hepsi makyaj uygulaması sayılmaktadır. Bence cildinde sorunu olan bir erkek de makyaj yapabilir. Ancak lekesini, aknesini gizlemek için ten ürünleri kullanmasını, sürme sürmesini kaşlarını belirginleştirmesini kesinlikle yadırgamam. Tüm bunlar görsel algı aslında. Makyajı sadece kadınlar yaptığı için erkeğin yapması feminen geliyor. Pembe rengin kadın rengi olarak algılanması gibi.

2017 yılının makyaj trendleri ile ilgili ipuçları nelerdir?

Tende yine yok gibi makyajlar moda. Dudaklar belirgin, mat modası devam ettiği gibi parlak rujlar da moda. Koyu ruj siyah, mürdüm koyu kahve bordo tonlarını mutlaka bulundurun. Pigmentli ruj olması yeterli. Kontur yerini daha çok ışıltıya bıraktı. Kaşlar yine gür, kalın ve dağınık. Kimi zaman darmadağınık bol bol maskara kimi zaman maskarasız farlı gözleri tercih edebilirsiniz. Monochrome yani tek ton makyajı ise favorilerim arasında.

Haberin Devamı

Sebi Bebiden güzellik önerileri

Sizce bu yaz makyajda öne çıkacak renk tonları hangileri olur?

Pembe, şeftali, turuncu, şarap kırmızısı, altın, tarçın, kiremit, lila, pastel renkler. Bunun yanında cesareti olanlara da neon renkler.

Sizce yaptığımız makyajın tonu kıyafetimiz ile uyumlu olmalı mıdır?

Elbette. Ancak karar vermenizi zorlaştıracaksa çok da kafayı takmayın. Sıcak soğuk uyumunu unutmamanız yeterli. Makyajda çok farklı uyumlar vardır. Kontrast bile yeri geldiğinde bir uyum çeşidi. Örneğin yeşil elbise ve aynı yeşil olmaması kaidesiyle farklı yeşil tonlarıyla uyum yakalayabilirsiniz. Kontrast uyumu, yani elbisenizin zıt rengi makyaj yapmanız çok riskli olsa da bazen dikkati sadece makyajınıza çekmek istediğinizde işe yarayabilir. Ya da sıcak soğuk uyumuyla dengeyi yakalarsınız ki en kolay ve en doğru uygulama aslında budur. Sıcak bir elbise ise sıcak tonları, soğuk bir elbiseyse soğuk tonları kullanın. Örneğin kahve bir elbiseyle, şeftali, somon, altın, toprak, bronz, bakır, kayısı, turuncu, kiremit, tarçın, hardal her renk olur.

Haberin Devamı

Sizce makyajın kalıcı olması için neler yapılmalı?

Öcelikle eğer cildiniz çok yağlıysa baz kullanmanızı öneririm. Yağlı değilse çok gerekli görmüyorum. Sonrasında ten makyajınızı yaptıktan sonra üzerine transparan pudra uygularsanız makyajınız kalıcı olur. Sabitleyici spreyler de oldukça işe yarıyor. Göz makyajınız için suya dayanıklı maskara ve krem göz farı kullanabilirsiniz. Hatta toz farın altına herhangi bir su bazlı krem far uyguladığınızda çok daha uzun süre dayanıklı olacaktır. Rujunuzun altına dudak kalemi sürerseniz rujunuzun dayanıklılığını da artırırsınız. Kolay çıkan bir rujunuz varsa üzerine peçetenin tek katını koyup transparan pudra ile peçetenin üzerinden geçerseniz yine rujunuz da daha dayanıklı olur. Tüm bunların dışında elinizi de yüzünüze çok dokundurmamanız gerekmekte elbette.

Sırf bütçeye uygun olduğu için her makyaj ürünü kullanılabilir mi?

Bu biraz kişisel bir tercih. Hangi ürünün kullanılması gerektiğini söylemek zor. Sağlık açısından zararlı maddeler içeren kozmetikler var ama çoğumuz bunu bilerek kullanmaya devam ediyoruz. Bir ürünün düşük bütçeli olması sağlıksız ya da yüksek fiyatlı olması sağlıklı anlamına gelmiyor. Ancak merdiven altı kozmetiklerin kesinlikle kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Buna bütçe yetmediği için alıyoruz diyenler çıkacak elbette ancak şunun unutulmaması gerekiyor. Düşük fiyatlı ancak nerede üretildiği belli olan bir firmaya kullandığınız üründen dolayı sağlık probleminiz olduğunda ulaşabilir ve yasal hakkınızı arayabilirsiniz.

Makyaj yapmadan önce cildimizi makyaja nasıl hazırlamalıyız?

İlk adım cildinizin önceki makyaj ve kir kalıntılarından kurtulması. Yani gün içinde yüzünüzü temizlemiş olmanız gerekmekte. Sonrasında nemlendiricinizi sürmelisiniz. Nemlendiricinizin cildiniz tarafından iyice emildiğine emin olun. Eğer yapabilirseniz masaj da makyaj için mükemmel bir hazırlık. Nemlendiricinizi sürerken cildinize masaj yaparsanız cildiniz makyajın altından ışıldayacaktır. Sonrasında fondöten ve kapatıcınızı sürebilirsiniz

Sürekli makyaj yapmak cilt problemlerine sebep olabilir mi? Eğer oluyorsa bu sorunu önlemek için önerileriz nelerdir?

Makyaj yapmak cilde bir şey yapmaz demek tamamen yanlış olur. Tenimizin yüzeyini bir takım malzemelerle kapatıyoruz. Temizleyene kadar da kısmen kapalı kalıyor. Cilde hiç zarar vermediğini iddia eden markalar ya da ürünler de var. Ben de birkaçını güvenle kullanıyorum. Bunun önüne geçmek için yapmamız gereken en önemli şey gün sonunda cildimizi mutlaka temizlemek ve arındırmak. Temizleyiciden sonra tonik kullanarak hem cildin ph dengesini koruyabilir hem de tüm kirden arındığına emin olabilirsiniz.

Cilt temizliği için neler önerirsiniz?

Kuru ciltler için temizleme sütü, yağlı ciltler için ise yıkama jeli öneririm. Tüm cilt tipleri için mümkünse günlük peelinglerden edinmelerini ve düzenli olarak kullanmalarını, mümkün değilse haftada en az iki kez peeling yapmalarını öneriyorum. Toniği temizlik sonrasında kullanabilecekleri gibi nemlendiricinin üzerine de spreylerlerse nemlendiricilerini hapsedeceklerdir.

Sevgililer günü yaklaşıyor sizce nasıl ve hangi tonlarda makyaj tercih edilmeli?

Sevgililer gününün rengi pembe. Pembe herkese yakışan bir renk değil. Ancak yakışanlar pembe ruj ve eyeliner, göz pınarlarına aydınlatıcı ve bol maskara ile günü geçirebilirler. Diğerleri bu senenin diğer bir trendi göz kalemini kullanabilirler. Dumanlı göz makyajı bu senede moda ve bakışları çok çekici kılan bu makyaj benim favorilerimden.

Yazarlar