27 Kasım 2023 İkizler Dolunayı: Zeka, eylem, vizyon ve strateji

Bu Dolunay’ın özeti vizyondur. Akıl sağlığınızı, sorgu melekelerinizi ve inançlarınızı koruyun. Yaşam tarzınızı, değerlerinizi, gelişme hakkınızı koruyun. Neye kime karşı korunman gerektiğini İkizler dolunayında öğreneceksin. Ama önce içinden geçtiğimiz süreci kısaca hatırlayalım.  

28 Ekim Ay tutulması ile yer ile Gök yeniden hizalanmıştı. Bu hizalanma bireysel kurtuluşun, medeni insan olmanın, evrenin açılmamış kapılarını aralamanın vaktinin geldiğinin müjdesiydi. Türk, tarih boyunca her Yer ile Gök hizalanmasında büyük görevler aldı. Tutulma, asırlık döngüsünü tamamlayan Türkiye’ye şöyle seslendi; Ey Türk Milleti, her biriniz başka bir medeniyetin ruhusunuz. Anadolu, bu ruhun bütünlendiği topraktır. Bütünlük, her milletten insanın sığındığı bu toprakların KADERİDİR. Çekilen büyük sancılar bütün olmanın zorluğundandır. Umuda, inanca, bilgiye sarıl, önce kim olduğunu hatırla sonra Bir olmayı dünya insanına öğret…

Haberin Devamı

13 Kasım yeniayında dünyasal görevlerimiz, sorumluluklarımız, vicdanımız gündeme geldi. Bastırılmış duygularımızı, düşüncelerimizi gizleyemedik. Kolektif kurtuluşun kapılarını aralama görevi, tüm zamanlarda olduğu gibi yine Türk Milletine verildi. Bireysel kurtuluş programı da bu milletin iradesine teslim edilmişti. Bu kapıların anahtarı Sulh’tür. Sulh, barış için son sözü söyleyecek olan Ulu’nun şifresidir. Bu şifre Türkiye’yi işaret etmektedir. Sulhe eren bu millet (Ulu Çınar), tüm dünyada uyuyan ulu çınarları uyandırabilir.  Her uyanan çınar, binlerce yeni çınarı uyandıracaktır. Kolektifin yegane hayali bu uyanışın gerçekleşmesidir.

Peki bireysel olarak sen ne yapacaksın? Bireysel sorumluluğun; bu ulvi görevin bir parçası olduğunu unutmadan yaşamaktır. Kendi varlığının, temsil ettiğin medeniyetin ruhunu anlamaktır. Unutma, temsilcisi olduğun medeniyet, evrensel yasaların bu Dünyadaki uygulayıcısıdır.  

27 Kasım İkizler dolunayı ise zeka, eylem, vizyon ve strateji diyor.

Sorunları nasıl aşacaksın?

Bir gelecek planın olmalı. Bu plan, senin temel prensiplerini yansıtmalı. Harekete geçmekte zekanı kullanmalısın. Eylemlerinin farkında olmalısın. Doğru zamanda doğru şeyi yapmayı refleks haline getirmeyi başarmalısın. Bunu kısaca ‘'Ne yapma bilincine ulaşmak’’ olarak tanımlayacağız. Ne yapma bilincine ulaşan, An’da en doğru olanı yapandır. Keşkeler, acabalar tek tek anlamsızlaşır. Olasılıklar içinde en işlevsel, adil, doğru olanı seçer, hayatına çekersin. Ortalama problemlerin tamamından kurtulmak için bu bilince ulaşman yeterlidir. Ruhsal düzeyde açıklıyor olsam da evde, işte, okulda, evlilikte, aşkta, finansta yaşadığın sorunların çözümü de ne yapma bilincine ulaşmana bağlı. Doğru zamanda doğru adımı atmak, projeye başlamak, teklifi yapmak, evlenmek, çocuk yapmak vb. zamanın ruhuna ulaşmakla mümkün olur.

Haberin Devamı

Peki bunu nasıl yapacaksın? Önce kendini tanıyarak, sonra zamanı okuyarak. Kendini Keşfetmek, bireysel yolculuğuna ışık tutacaktır. Öte yandan kolektif baskı artmaktadır. Ne yapma bilinci bu düzlemde de yaratılmalıdır. Yani tüm insanların müşterek bir idealde buluşması lazımdır. Bu ideal Barış olmalıdır. İnsan asırlardır savaşıyor. Gelinen noktada pek çok insan artık savaş istemiyor. Savaşı durdurmak mümkün mü? Belki savaşı durduramayız ancak ‘’Cesur bir vicdanla cesur bir akılla’’ barışı yaratabiliriz. Savaşa karşı duyarlılığımız ‘’insanlık, merhamet ve akıl ekseninde, evrensel ölçütlerde’’ olduğunda savaş biter. Biz, “değerler” ve “yakınlık” eksenin de kalmaya devam ettikçe her şey eskisi gibi devam eder ve kan durmaz. Dünyanın herhangi bir yerindeki bir insanın acısının, bir diğerinin acısından üstün olması mümkün mü? Dün Ukrayna-Rusya, bugün İsrail-Filistin peki yarın? Sıra sana gelmeden Sulhe kapı açmalısın. Ne uzaydan bir barış elçisi gelecek, ne de Anadolu’dan bir kurtarıcı yükselecek. Barış tohumlarını zihnine ekecek olan sensin. Barış, senin geleceğe mirasın olacaktır.

Haberin Devamı

Miras?

Daha zor, daha kötü bir şey yaşamıyoruz daha yoğun ve kırılgan bir ruh halinin içinden geçip yeniden doğmaya çalışıyoruz.

Bireysel ve kolektif baskıyı azaltmak hatta durdurmak için geleceğe neyi miras bırakmak istediğinden emin olmalısın. Ailene, çocuklarına hatta kendi geleceğine yaptığın yatırımı konuşalım. Her şey çok değişti, hayat koşulları zorlaştı, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum…Bahse girerim her zamankinden daha az yaratımda bulunuyorsun, az çalışıyorsun, plansız ilerliyorsun, hedef değiştirmiyorsun, işler değişti bende değişeyim demiyorsun. Her şey değişti ve sen aynı kaldıysan hayatın ardından bakıyorsun demektir. Harekete geç. Dolunay, zeka, eylem, vizyon ve strateji diyor…Dahi olmamıza gerek yok herkes kendi hayatını değiştirebilecek zekaya sahip yaratıldı.  

İlişkileriniz, tercihleriniz, eylemleriniz, hayat görüşünüz ve istekleriniz bu mirasla örtüşmüyorsa düşünme vakti geldi demektir. Ben ne yapıyorum? Ben kimim? Neye hizmet ediyorum? sorgulamasına başlayabilirsiniz.

Kendimize yakıştıramadığımız, onaylamadığımız pek çok şeyin tam ortasındayız. Yasak, günah, ayıp dediğimiz ne varsa bizde yapıyor veya göz yumuyoruz. Kendimizi vicdanımızın eleştirisinden koruyup affedebilmek, içimizi rahatlatmak için türlü bahaneler buluyoruz. Şimdi vicdanının sesini duyma zamanı. Aklın toplumla, ailenle, patronunla, eşinle, çocuğunla ters düşebilir. Gerekirse bir orta yol bulmak için taviz verirsin. Ancak maneviyatından, değerlerinden taviz verme lüksüne sahip olmadığın bir dönemden geçmektesin. Değerlerin evrensel bir bakış açısından doğmuş olmalı. Senin doğrun, kalbinin sesi kimsenin hoşuna gitmeyebilir. Hatta tüm dünya karşında durabilir. Sen inandığın şeyi yapmakla sınanacaksın. Toplum onayını, başkalarının sana verdiği koşul ve koltuğu, güç ve parayı umursamadan doğru olanı yapabilmelisin.

Yakıp, yıkmadan, fanatizm ve egoya kapılmadan yaşayabilir misin? Yeni düzende maddi-manevi standartlarını korumak zorundasın. Bu standartlar insanı haysiyetine yaraşır koşullarda oluşturulmalıdır. Her şeyin en iyisine layık olma masalıyla kendini uyutma. Uykudayken gerçekte hak ettiğinin çok altında koşullarda yaşamaya rıza gösterdin. Hayatın herhangi bir alanında her şeyi elinden geldiği kadar iyi yapıyor musun? Olduğu kadar diyorsan, geldiği kadarıyla yetineceksin demektir.

Bu dolunay bir şey yapmam, atağa geçmem, hayatımı değiştirmem, kazanma lazım diyen herkesi destekleyecektir.  Yüklerinden arınmanı, hayatını değiştirme arzusu duymanı temenni ediyorum.

Koç

Ticaret hayatın bir süredir sıkıcı. Muğlakta olan ne varsa geride kalmalı. Belirsizliklerin hayatını yönetmesine izin verme. Hayallerinden vaz geç demiyorum. Belki bu yoldan değil başka bir yoldan ilerlemen gerekiyordur. Maddi manevi sabır sınavlarının hepsini verdin. Şimdi kazanma, mutlu olma zamanı. İmkansızlıkların imkanlı hale gelmesi, getirilmesi senin işin. Uzun zamandır olduğun yerde sayıyor gibisin. Fiziki mekan, ortam değişimine de mesafelisin. Seni üzen, geriye çeken şeylerin tam ortasında hareketsiz kalmaya meyillisin. Yeni bir motivasyon kaynağı bulman, hayata dahil olman gerekiyor. Seyahat iyi fikir. Amaçsız, kendi başına biraz gez derim. Zihninin karanlığında aydınlık bir gelecek saklanıyor onu ortaya çıkarabilirsin.

Boğa

Para akışı tamamen kontrolünden çıktı sanki. Eşinin, ortağının da sana faydası olduğunu söyleyemeyeceğim. Bir süredir ikili ilişkileri mercek altına almıştın. Evlilik, ortaklık mevzularına kafa patlattın. Şimdi kendi finansal kaynaklarına odaklanma zamanı. Evlilik, ortaklık vakti geldiğinde yeniden masaya yatırılır. Senin kendi bütçeni bilmen, maddi olarak nereye ilerlediğini  netleştirmen gerekiyor. Müşterek hayata o kadar kanalize oldun ki başkalarının ödemeleri, ihtiyaçları yüzünden kendini erteliyordun. Artık aile gelir-giderleri üstüne düşünmekten vaz geç. Kişisel tasarruf, kazanç, yatırım konularında harekete geç. Senin paran, senin değerlerin, senin isteklerin, senin duyguların, senin ihtiyaçların neler?

İkizler

Dolunay en çok seni doldurmuş, yeter artık dedirtmiş olabilir. Şunu da yapayım, bunu da mutlu edeyim, oraya da gideyim, buraya da yardım edeyim devri bitti. Bunlar seni kendi yolundan alıkoyuyor fark ediyor musun? Yaşamadan, geleceğe ertelediğin hiçbir şeyi geri döndüğünde bıraktığın yerde bulamayacaksın. Yeni sorumluluklar alma, yeni sözler verme. İş ve çalışma hayatı, evlilik, ortaklık teklifleri dolunay gündemin. Ancak sen önce kendini mutlu etmek zorundasın. Sağlık, beslenme veya spora zaman ayır. Mesela dansa başla. Bırak geride kalması gereken kişiler senden uzaklaşsın. İş birliği içinde olduğun insanlara tabi yaşama. Onların hayatını yaşaman seni senden uzaklaştırır. Evlilik ve sağlam ortaklıkları hayatına çekmek istiyorsan, kendi çizginde yürümeye başla.

Yengeç

Gizli düşmanlardan, negatif enerjilerden korunmak için bir şeyler yap. Çünkü bunlarla çevrili olduğunu hissediyorsun. Manen sana en iyi gelen korunma yollarını uygula. İster dua et, ister, korunma kalkanları yap, ister inzivaya çekil, ister meditasyon yap. Yeter ki kendini yeniden güvende hissetmeye başla. İç huzurunu yakaladığında maddi-manevi hayatın düzene giriyor. Aşk, iş, para, aile, sağlık hepsi birbiriyle bağlantılı olarak iyileşiyor. Günlük rutinler, iş hayatı yaşam enerjini çekip alıyor, sanki. Enerjin azaldıkça yapman gerekenleri yaparken zorlanıyorsun. Şarj olman lazım. Hayattan keyif almayı unutmuş olamazsın. Bence neşe ve keyif veren hobilere, seyahatlere zaman ayır. Rüyalar, vizyonlar artabilir ayrıca sana yol da gösterecektir.  

Aslan

En büyük değişim çağrısı sana yapılmış olabilir. Geleceğini yaratma işi, senin ellerine teslim edilmiş olmalı. Ailevi konular, eski yaralar acıdı, kanadı ama geçti. Maddi-manevi kayıplar yaşamış bile olabilirsin. Şimdi bunların seni aşağı çekmesine izin vermeden ilerlemenin bir yolunu bulacaksın. Hayattan ne bekliyorsun? Geleceğe ne miras bırakacaksın? İdeallerinin, hedeflerinin gerçekten ulaşılabilir olduğundan emin misin? Hayata geçiremediğin sürece seni mutlu etmesi, insanlığa katkı sağlaması mümkün değil. O halde yaratımı terbiye etmek zorundayız. Alkışlanma kaygısı duymadığın planlar yapmalısın. Yapabildiğinin en iyisini yapmaya odaklanmalısın. İş, ticaret, ilişki, yatırım vb. konularda kendi yeteneklerine ve çabana itimat et. Göreceksin inanılmaz başarılar elde edeceksin.  

Başak

Bir süredir iş ve mesleki hayatınla ilgili senin kontrolünde olmayan gelişmeler yaşandı. Toplumsal imajını etkileyecek bir dönemeçtesin. Buradan ilerlersen başka bir hayat, oradan ilerlersen başka bir hayat seni bekliyor. Bütünsel düşünmeye çalış. En büyük arzun ne? Bu arzuya ulaşmak için ilk adımın ne olmalı? Hikaye senin zihnindeki yargıların yıkılmasıyla ilgili. Anlam yüklediğin pek çok şeyi sorgulaman bekleniyor. Zorunluluk, gereklilik kalıplarını yıkmak durumundasın. Gitmek istediğin yer netse oraya ulaşmak için bildiğin yolun dışına çıkman gerekebilir. Hatta hayatını adadığın işin, mesleğin, evliliğin anlamını yitirebilir. İçindeki ses aile kur diyorsa iş, meslek hayatına aktardığın enerjiyi dengeli kullan. Baba, Tanrı, patron vb. otorite baskısı yaşayabilirsin, çok kafana takma.

Terazi

Bir süredir maddi-manevi kafa karışıklığı içindesin. Bir takım tasarruf, ticaret, alım-satım işleriyle uğraşmış olabilirsin. Hukuki konular artık sonuca ulaşsın isteyebilirsin. Hayata bakışın değişti farkında mısın? Dünün kaosu, krizi artık umrunda değil. Bu iyi bir haber. Belki artık kendini erteleme hatasından da kurtulabilirsin. Tüm hayatı karşındakilerin yaptıklarına endeksli yaşadın. O bunu dedi, bunu yapmadı, gitti, geldi…Önemli olan onun ne yaptığı, ne dediği değil önemli olan senin ne istediğin. Gelecek planlarını bu merkeze çek. Ne yaşamak istiyorsan ona emek harca, kafa yor. Dolunay, düşünsel yüklerinden arınmana yardım edebilir. Her şeyi kafanın içinde yaşayıp durmaktan vaz geç. Gerçeğe adım at. Pratik hayatın basit deneyimlerinden haz almaya başla.

Akrep

Ne çok şey başaramadın değil mi? Onca çaba, onca emek, onca sabır…Hala borçlar, krediler, tahsil edilmemiş alacaklar. Tahsil edilmemiş derken ilişkideki beklentilerinin karşılanmaması da bu kapsama girer, ödenmemiş çeklerde. Şimdi dön öbür tarafa geldiğin noktadaki başarılarını taktir et. İlişkilerde, ailede, işte, evde gelinen noktaya bak bakalım, başarısız mısın? Müşterek kararlar aldığın, ortak paylaşımlarda bulunduğun, benzer hayaller kurduğun ne çok yol arkadaşın var. Hayat, tutkuyla istediğin her şeyi az ya da çok verdi. Bundan sonra yeni planlamalara, bolluğa dayalı bir ekonomik anlayış geliştirmeye ihtiyacın var. Bardağın dolu tarafına bakmayı alışkanlık haline getirdiğinde bardağın dolmaktan başka çaresi kalmayacaktır.

Yay

Bir süredir hayatında ciddi değişiklikler olacağının farkındasın. İdeal zamanı beklemekten, ideal işi aramaktan, ideal eşi beklemekten vaz geç…Sen bugün bu halinle varsın. Olabileceğinin en iyisi olmak için gerekeni zaten yaptın. İlla daha iyisini yapabilirsin, yapmalısın. Ancak o uzak zamanı beklemekten vaz geçmen harekete geçmen lazım. En derinde seni durduran ne? İlişki, evlilik beklentilerini karşılayabilecek biri gerçekten yok mu? Anlaşabileceğin bir iş ortağı, iş birliği yapabileceğin tek bir kişiyle bile karşılaşmadın mı? Sakın en üst potansiyeline ulaşmayı bekleyerek hayatı kaçırma. Zihninde olayları bir sıraya koyup, gelişmeleri sen mi durduruyorsun? Denemekten korkma.  Dolunay evlilik, iş, işbirliği konularında cesur olmanı istiyor.  

Oğlak

Gönüllü, sorumlu biri olarak yapman gerekenden fazlasını yaptın. Yeme, içme, uyku, beslenme, spor senin için bir şey ifade ediyor mu? Bence yeni bir planlama yapmak, hayatı bu kadar karmaşık hale getirmekten vaz geçmek zorundasın. Çok çalışman gerektiği konusundaki kayıtlarına bir yenisini eklemen lazım. Çok yaşamalıyım! Sadece süre olarak değil, hayat dahil olarak çok yaşamalısın. Kendine düşman gibi davrandığını fark etmen için ne söylemem gerekir? Senin yaptıklarını yapan, ihmal ettiklerini ihmal eden bir dostuna ne tavsiye edersin? Dur, dinlen, yeni rutinlerin olsun, beslenmene dikkat et, kendine bak…İşte bu dolunay seni bunlara mecbur etmeden biraz yavaşla. Daha iyisini yapabilirsin, daha çok çalışabilirsin evet ama daha güzelde yaşayabilirsin, unutma.

Kova

İş hayatı, aile ilişkileri uzun zamandır sıkıntılı, sorunlu, yorucu ilerlemiş olabilir. Artık hayattan keyif alma noktasına gelmeni beklerim. Hobilerine, sanatsal faaliyetlere, gezilere zaman ayır. Yaratıcı yönünü kullanabildiğin her şeyi yapmalısın. Alkışlanacağın, popüler olacağın, çok kazanacağın iş fırsatları karşına çıkabilir. Geleceğe dair kişisel beklentilerini listele. Bu listeye uygun planlama ve stratejiye ihtiyacın var. Plana sadık kal. Her şeyin hızla değiştiğini göreceksin.  Aşk hayatında, iş hayatında, aile hayatında, çocuklarınla ilişkilerinde ilginç gelişmeler yaşanabilir. Reform, hayatını özellikle son dönemlerini özetleyebilecek en uygun kelime olabilir. Hayatın daha eğlenceli bir hal alabilir.   

Balık

Aşırı idealist belki fanatik davrandığın dönemler geride kaldı. Artık bağlılık ve bağımlılıklardan özgürleştiğin bir noktadan hayata dahil olmayı becerebilirsin. Değişime direndikçe koşullar daha da zorlamaya başlar. Aile hayatını etkileyecek kararlar alma arifesindesin. Kariyer hayatın ve ailen arasında kaldığını düşünmek seni üzebilir. Her şey her zaman senin istediğin gibi olmayacak. Bu defa kurban gibi hissetmek yerine herkes gibi bir seçim yapman gerektiğini fark ederek ilerlemelisin. Evlilik, ev alma, yuva kurma vb. konularda hareketlilik olabilir.

Gökyüzünü dinleyin.

Sevgilerimle.