Editörün Seçtikleri Şehrin kalbinde İftar keyfi sadece Tuti Restaurant’ta

Şehrin kalbinde İftar keyfi sadece Tuti Restaurant’ta

25.07.2011 - 13:54 | Son Güncellenme:

İstanbul’un merkezinde, dinamizmin nabzının attığı yerde konumlanan The Marmara Taksim’in tümüyle yenilenen Tuti Restaurant’ında bu Ramazan bambaşka. Şehrin kalbinde, Taksim meydanı manzarası ve Executive Şef Rudolf Van Nunen imzasını taşıyan lezzetler eşliğinde iftar saatleri bir ayrıcalığa dönüşüyor.

Şehrin kalbinde İftar keyfi sadece Tuti Restaurant’ta

The Marmara Taksim’in tasarımını yapan mimarinin dahi ismi Dan Kwan, Tuti Restaurant’ın tasarımında Türk motiflerini ve kültürünü ön plana çıkarıyor. Açık mavi ve ahşabın hakim olduğu Tuti’de dekorasyona, The Marmara Collection’ın ödüllü şeflerinin muhteşem lezzetleri eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Mimari olarak tümüyle yeni bir yüze kavuşan Tuti Restaurant’ın servis malzemeleri(porselen, bardak, çatal, kaşık, bıçak, örtü ve peçeteler) yenilirken The Marmara mutfak ekibi özel tasarım üniformalarıyla servis ediyor. Kalıpların dışına çıkan Tuti Restaurant, servis malzemesi seçiminden üniformasına kadar kendisinden söz ettiriyor.

Açık Mutfakta Sıradışı Şef Van Nunen Her An Misafirlerin Arasında

Aşçıbaşı Rudolf Van Nunen yönetimindeki The Marmara mutfak ekibi misafirler için çok özel ramazan büfesi hazırlıyor. Restoranın tümüyle açık mutfak konseptinde İftar için Tuti Restaurant’ı tercih eden konuklar, muhteşem lezzetlerin nasıl hazırlandığına şahit oluyor. Tuti Restaurant’ın özel tasarım büfe sunum alanları, modern teknoloji ile yemeklerin lezzetinin mükemmelliği hedefleniyor.

Haberin Devamı

Restoranda bulunan iki adet 8 kişilik özel yemek odası, kendini ayrıcalıklı hissetmek isteyenler için mükemmel seçim. Açık büfede özel soğutulmuş bölümlerde zengin iftariyelik, zeytinyağlı çeşitleri ve soğuk başlangıç yemeklerinin enfes sunumu seçim yapmayı zorlaştırıyor. Türkiye’yi ve Türk mutfağını çok iyi tanıyan Rudolf Van Nunen’in farkı restorana adım atıldığı andan itibaren hissediliyor. En iyi ve en lezzetli ürünler seçilirken tüm Türkiye coğrafyası değerlendirilip, tereyağ Trabzon’dan, Ayvalık’tan zeytinyağı, Kayseri’den pastırma, Giresun’dan dut pestili, Kars’tan kaşar peyniri, Erzincan’dan tulum peyniri, Medine hurması gibi özel tatlar özenle seçilerek misafirlere sunuluyor. Geleneksel Türk lezzetlerinin yanı sıra modern dünya mutfağı örnekleri de lezzetler arasında yer alıyor.

5 Yıldızlı Otelde Döner Keyfi

Açık mutfakta yer alan taş fırında pişirilen ev yapımı ramazan pidelerinin yanı sıra, kıymalı peynirli, pastırmalı, sebzeli pide çeşitleri, ev yapımı fırında güveçler, börek çeşitleri yer alıyor. Geçmişi ve geleceği bir arada yaşatan Tuti Restaurant’ın taş fırınında pişirilmiş kuzu tandırın lezzeti misafirlerin başını döndürüyor. Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin yanı sıra Wok İstasyonu’nda Uzakdoğu yemeklerinden lezzetler de yer alıyor. Döner istasyonunda hergün The Marmara’nın kendine özgü döneri servis edilirken, kömür ızgarası istasyonunda, dana ve kuzu etlerinden lezzet şölenleri yaşanıyor.

Haberin Devamı

Açık mutfak tatlı konseptinde ise misafirlerin önünde hazırlanan taze meyva suları Ağustos sıcaklarında serinlik veriyor. Kavun, karpuz suyu, elma suyu gibi seçeneklerin yanı sıra taze meyveli boza gibi ilgi çekici içecekler de sunuluyor.

Yeni oluşturulan Tuti Restaurant’ın terasında dış mekanı sayesinde dileyen misafirler iftar saatinden sonra kahvesini yudumlayarak gün batımına şahit oluyor. Taksim Meydanı’nın canlılığı, neşesi ve hareketliliği tüm misafirlere Ramazan boyunca eşlik ediyor. Bu ayrıcalıklı deneyim ve iftar keyfi 75 TL’ye tüm misafirlere sunuluyor.

Yazarlar