Kendin Yap Sıfır maliyetle yeni dokunuşlar

Sıfır maliyetle yeni dokunuşlar

06.02.2017 - 15:12 | Son Güncellenme:

Evinizde yapacağınız yeni bir dekorasyon sizi çok fazla masrafa sokabilir. bu masrafı sıfıra indirerek evinize yeni bir hava katmak ister misiniz?

Sıfır maliyetle yeni dokunuşlar

Dekorasyon masraflı bir iştir. Özellikle de canınızın istediği mobilyayı veya aksesuarı yine istediğiniz herhangi bir dükkandan, hele de çok bilinen ünlü markalardan almak istiyorsanız çok daha masraflı hale gelebilir. Ancak her işte olduğu gibi ev dekorasyonunda da kalite ve estetikten mümkün olduğunca taviz vermeden maliyetleri aşağı çekmenin çeşitli yolları bulunabilir.

Haberin Devamı

Düşük maliyetlerle ve hatta zaman zaman herhangi bir maliyete katlanmadan dekoratif değişiklikler yapabilmek için her şeyden önce kendi evinize ve elinizdeki malzemeye tam olarak hakim olmalısınız. Aynı zamanda etrafınıza da bu gözle bakmalı ve nelerden dekoratif amaçla yararlanabileceğinizi düşünmelisiniz. Bu yazımızda küçük bütçelerle dekorasyon yapabilmenin belli başlı pratik yöntemleri üzerinde durduk ve bu amaca yönelik çeşitli fikirleri sizler için bir araya getirdik.

Elbette kendinizi bunlarla sınırlı tutmak ya da bu fikirleri olduğu gibi uygulamak zorunda değilsiniz. Çeşitli fikirleri bir arada harmanlayarak, kendinizden de bir şeyler katarak evinize özel çözümler üretebilir, dekorasyonunuzu güzelleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sıfır maliyetle yeni dokunuşlar

Geri dönüşümün gücüne inanın
(Lore Arquitetura / homify.com.tr)

Ev dekorasyonunda düşük maliyetle bir şeyler başarmak istiyorsanız, elinizin altındaki en kıymetli malzemenin yine kendi eviniz olduğunu unutmayın ve geri dönüşümün gücünü küçümsemeyin. Kendi asıl işlevini yitirmiş ya da o işlevi yerine getirirken artık gözünüze hoş görünmeyen bir eşyayı başka bir amaçla ve evinizin başka bir yerinde kullanarak sıfır maliyetle harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Burada modası geçmiş ve artık kullanılmayan eski bir sürahinin nasıl şık bir vazo olduğuna bakın, bu tarz örnekleri kendi evinizde de yaratmaya çalışın.

Sıfır maliyetle yeni dokunuşlar

Kendin yap
(Eugene Meshcheruk / homify.com.tr)

DIY (Kendin yap) modası tüm dünyada büyük bir hızla yayılıyor. Mobilyalardan takılara, aksesuarlardan kıyafetlere kadar pek çok alanda uygulanan kendin yap tarzı el yapımı ürünleri ev dekorasyonunda da rahatlıkla kullanmak mümkün. Bunun için yine evinizdeki fazla eşyalardan ya da çok ucuza satın alabileceğiniz gündelik ürünlerden yararlanabilirsiniz. Kavanozlardan yapılan bu muhteşem aydınlatma grubu harika bir örnek. Üstelik kendi yaptığınız ürünlerle asla başka bir yerde karşılaşmayacaksınız ve tamamen sizin evinize özel olacaklar.

Sıfır maliyetle yeni dokunuşlar

Sınırları aşın
(Anarchi / homify.com.tr)

Her konuda olduğu gibi dekorasyonda da aslında bizi sınırlayan tek şey kafamızdaki sınırlar. Öncelikle bunları aşmamız gerekiyor. Spor ya da ulaşım için bisiklet kullanıyor musunuz? Peki ya bisikletinizi nerede saklıyorsunuz? Kent merkezlerindeki evlerde bisikletimizi koyacak bir yer bulmak çoğu zaman büyük bir sorun haline gelir. Öyleyse bisikletinizi de bir dekorasyon unsuru haline getirmeyi deneyin. Aynı anda hem bir depolama hem de dekorasyon çözümü olan bu fikrin maliyeti de neredeyse sıfır.

Haberin Devamı

Sıfır maliyetle yeni dokunuşlar

Bavuldan komodine
(Restyling Mobili / homify.com.tr)

Genç kuşaklar artık o eski deri veya tahta bavullarla yalnızca antikacılarda karşılaşıyorlar. Aslında bu tip eski bavullar pek çoğumuzun evinde vardır. Kendinizde yoksa bile ailenizin evinde çok büyük olasılıkla bunlardan en az bir tane bulabilirsiniz. Üstelik bu eski eşyayı alıp götürdüğünüzde emin olun anneniz bu işe fazlasıyla sevinecektir.

Sıfır maliyetle yeni dokunuşlar

Ağaç kütükleri
(Madera / homify.com.tr)

Ağaç kütükleri en doğal halleriyle bile harika dekorasyon malzemeleridirler. Bir saksının altında, evinizin antresinde ya da sehpa olarak kullanılabilirler. Ağaç kütüğünü nereden bulacağım diye soruyorsanız, bunu doğaya kaçmak için bir vesile yapabilirsiniz. Bir piknikte veya doğa yürüyüşünde çevrenize alıcı gözle baktığınızda mutlaka işinize yarayacak bir şeyler bulacaksınız.

Haberin Devamı

Yazarlar