Editörün Seçtikleri Türkiye'ye borçluyum

Türkiye'ye borçluyum

30.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türkiye'ye borçluyum

Türkiyeye borçluyum


Yeni albümünü İtalya'da dünyaya tanıtan Ricky Martin, Sertab Erener'e övgüler yağdırdı

Semra Kardeşoğlu Como / İtalya


Gençlerin son sevgilisi Ricky Martin'in yeni albümü "Ricky Martin 99"un tanıtım toplantısı tüm dünya gazetecilerinin biraraya geldiği bir dostluk şölenine dönüştü.
İtalya'nın Milano kenti yakınlarındaki Como Gölü bölgesinde pazartesi günü başlayan tanıtım toplantısı dün sona erdi. Hindistan'dan Amerika'ya uzanan geniş bir coğrafyadan 37 ülkenin 400 medya mensubu biraraya geldi. Maria (Un Dos Tres) adlı parçasıyla tüm dünyada tanınan ve ülkemizde de geniş izleyici kitlesi bulan Porta Ricolu sanatçının yeni albüm tanıtımının ilk gecesi, Villa Erba Otel'deki konserle başladı. Martin 14 parçayı ilk kez basın mensuplarına söyledi.
Sony Müzik'in düzenlediği organizasyonun ikinci gününde basın toplantısı yapan Martin, sempatik tavırlarıyla medya mensuplarının gönlünü kazandı. Tüm soruları açık yüreklilikle yanıtladı, toplantı sonunda İsveçli sanatçı Meja ile sahneye çıktı.
Cebinden Sertab Erener'in yeni albümünü çıkarıp övgüler yağdıran sanatçı, şunları söyledi:
"Beni çok etkileyen bir Türk sanatçısı ile çalışma fırsatı buldum. Private Emotion adlı parçanın ABD ve Avrupa'da versiyonunda Meja ile çalışırken, Balkanlar ve Ortadoğu ile Türkiye'de çıkacak albümde de Sertab Erener ile çalıştık.
Benim okuduğum parçanın üzerine o okudu. İnanılmaz bir çalışma oldu. Çok güçlü bir ses. Sertab'ın bir Türk sanatçısı olması çok önemli. Çünkü ben Türkiye'ye çok şey borçluyum. Şarkılarım bu ülkede çok seviliyor."

Kosova'ya çok üzülüyorum

Müzik piyasasında Latin Amerika'da iyi müzik yapıldığını kanıtlamak istediğini de dile getiren Martin, "Kosova'da yaşanan olaylara çok üzülüyorum. Elimden birşey gelmiyor ama içimden bir ses acılarla dolu bu savaşın kısa sürede biteceğini söylüyor. Savaşın bitmesinden sonra acılar çekmiş insanların yüzünde küçük bir gülümse oluşturmak için oraya giden ilk sanatçılardan biri ben olacağım" dedi.
Çevre sorununa gösterdiği duyarlılık ile de tanınan Martin, "Bir gün hayatımın kadını ile tanışacağım ve işte o zaman çok çok küçük Ricky'ler dünyaya gelecek. Ben çocuklarımın gaz maskesiyle okula gitmesini istemiyorum" diye konuştu.
Kendisini duygusal bir insan olarak tanımlayan ve ağlayan bir erkek olduğunu açıklayan Martin, "hala aşkın varolduğu bir dünyada" yaşadığına inanmak istidiğini söyledi.


Yazarlar