Aile Uluslararası Çocuk Festivali başlıyor!

Uluslararası Çocuk Festivali başlıyor!

09.02.2009 - 14:35 | Son Güncellenme:

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Çocuk Festivali yarın başlıyor.

Uluslararası Çocuk Festivali başlıyor

15 Şubat'a kadar 5 ayrı sahnede birçok oyun sahnelenecek, birçok etkinlik düzenlenecek.
DSP'li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 4'üncü gerçekleştirilen Uluslararası Çocuk Festivali, Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın Antoine De Saint Exupery'nin dünyaca ünlü romanından uyarlanan ‘Küçük Prens’ adlı oyunu ile başlayacak. Festival, zengin içeriği ile hafta boyunca Eskişehirli sanat severlere keyifli anlar yaşatacak.
Her yıl katılımın biraz daha arttığı festival, bu yıl 6 yabancı, 5 yerli tiyatro topluluğunun yanı sıra 5 ayrı atölyeden oluşan workshop çalışmalarına da ev sahipliği yapıyor. Festivalde Bulgaristan'ın Danny & Dessi Theatr topluluğu ‘Küçük Damla Prenses’, State Puppet Theatre Dora Gabe Dobrich topluluğu ‘Yıldız Çocuk’, Moldova'dan gelen Demilun Chişianu topluluğu, ‘Parmak Kız’, Rusya'dan gelen Sakhalin’s Puppet’s Theatre topluluğu ‘Kaderin Çizgileri’, Mityshy Puppet Theatre Ognivo topluluğu ‘Yarın Dünde Başlar’ ve Fransa'dan gelen Cie Lulu Larme topluluğu da ‘Solo'nun maceraları’ oyunlarını sahneleyecek.

Haberin Devamı

Festivalde ayrıca Mavi Sahne Tiyatrosu, ‘Alemin En Güzel Hikayesi’, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ‘Deli Dumrul’, Lüleburgaz Uçan Eller Kukla Evi ‘Düş Gemisi’, Tiyatro Tem Topluluğu ‘Nasıl Anlatsak Şunu’ ve Tiyatro Tempo da ‘Beyaz Kalemin Renkli Dünyası’ adlı oyununlarla izleyicilerin karşısına çıkacak.

Uluslararası Çocuk Festivali'nde Feridun Akyürek, ‘Senaryodan Filme’, Demilun Chişinau Tiyatrosu ‘Kendi Bedenini Kukla Olarak Kullanmak’, Sakhalin’s Puppet’s Theatre ‘Black-Light Tekniği ve Kullanımı ile Haluk Yüce de ‘Kukla Atölye Çalışması’ adlı workshop çalışmalarını festival süresince gerçekleştirecek.

Festival bu yıl, sinema ve çocuk ilişkisi üzerine yeni bir çalışma da başlatıyor. Türkiye İletişim Araştırmaları Merkezi, ‘Çocuk Filmleri Festivali Film Gösterimi’ ile sinema ve çocuk ilişkisinin ele alındığı ‘Çocuk Filmleri Atölyesi’ çalışmasını yürütecek.

Haberin Devamı

Festival, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ASSİTEJ Türkiye Merkezi ile birlikte organize edilen, Ortadoğu Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Sanatçıları Birliği (AMECYT) buluşmasına ev sahipliği yapacak. Yurt içinden ve yurt dışından birçok gözlemcinin katılacağı festivalin, uluslararası bir şenliğe dönüşmesi hedefleniyor.

Yazarlar