Uzman Dr Nezih Karaca

Uzman Dr Nezih Karaca

drnezihkaraca@gmail.com

Tüm Yazıları

Ancak unutmamak gerekir ki bu işlem kalıcı bir çözüm değildir. Yapılan işlemleri uzun vadede korumak için sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz yapmayı hayat şekli haline getirmek gerekir. Yapılacak işlemler sonrasında kişi kilosunu koruyamaz ise tekrar şikayetçi olduğu görünümü geri kazanabilir.

Ameliyatsız bölgesel incelme yöntemleri

Ameliyatsız bir şekilde yapılan bölgesel incelme uygulamaları bir nevi vücut şekillendirme yöntemidir. Kişilere hem sağlık açısından hem de görünüm açısından rahatsız oldukları bölgelere uygun seçilecek işlemler uygulanabilir. Sıklıkla uygulanan yöntemler ise;

Haberin Devamı

UltraShape V3 yöntemi; bu yöntem sayesinde farklı cihazlar tek başına belirli seanslar halinde ya da birlikte uygulanabilir. UltraShape uygulamasında ses dalgaları ile yağların kırılması sağlanırken vakum aşaması ile belirlenen bölgelerdeki yağ hücreleri parçalanır. Tüm adımlar sonucunda ise vücut daha sıkı bir görünüme kavuşur. Bir seans süresi ise yaklaşık 1,5 saat sürmektedir. Özellikle karın, bel ve kalça bölgesinden rahatsızlık duyan kişiler için tercih edilir.

PowerShape yöntemi; 4 farklı tekniğin bir arada kullanıldığı bir yöntemdir. Bu 4 yöntem ise ses dalgası, radyofrekans, kızılötesi ışık ve vakumdur. Uygulanacak tüm bu işlemler sonrasında ise yağ yakımı, sıkılaşma ve selülit tedavisi gerçekleştirilir.

SmoothShapes yöntemi; selülit görünümden rahatsız olan kişiler için tercih edilen bir yöntemdir. Cihazın sahip olduğu ışık sayesinde dolaşım düzenlenerek selülit tedavisi gerçekleştirilirken aynı zamanda yağ hücrelerin yakılmasını kolaylaştırır.

Kavitasyon yöntemi; bölgesel yağlanma ve selülit tedavisinde tercih edilen bir yöntemdir. Ultrason ile tedavi sağlar. Genellikle uygulandığı bölgeler ise göbek, kol, sırt, kalça ve beldir.

Radyo Frekans yöntemi; su düzeyi yüksek olan yağ hücrelerine ulaşılır ve yağ dokusu eritilir. Bu yöntem sıklıkla selülit tedavisinde tercih edilir ve hem yüzeydeki hem de derindeki selülitleri tedavi ederek ortadan kaldırır.

Uygulanacak yöntemler kişilerin ihtiyacına göre belirlenmeli ve mutlaka alanında uzman bir hekim tarafından yapılmalıdır. Yanlış uygulamalar kişilerde belli başlı sağlık sorunlarına yol açabilir.

Haberin Devamı

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nezih Karaca

www.instagram.com/drnezihkaraca/